Aktuality

Vojtěch Polák u Stars končí, je zpět ve Varech

Vojtech Polak

Angažmá českého mladíka Vojtěcha Poláka v organizaci Stars je zřejmě u konce. Dvaadvacetiletý křídelní útočník se minimálně na půl roku připojí ke svému mateřskému týmu HC Energie Karlovy Vary, kde hokejově vyrůstal.

„Vojta se vrací z Dallasu na hostování do konce této sezóny. Navíc mu tam po sezóně končí smlouva a my se budeme maximálně snažit o to, aby ve své kariéře pokračoval v našem klubu.“
tiskový mluvčí Energie Jiří Holý

Rodák z Ostrova nad Ohří do čtvrtého celku české O2 Extraligy zamířil v posledním možném dni přestupů. Jeden z hráčových zástupců Pavel Maršoun však řekl, že o něj Karlovy Vary měly zájem už někdy před Vánocemi, od té doby to pak společně s klubem řešili.

„Navíc se za ním a jeho mladším bratrem Tomášem vydala paní Poláková (ekonomka klubu). Měli jsme tedy dobré informace, komunikace byla na vysoké úrovni a nakonec jsme se tedy dohodli, že Vojta přijede už na závěr letošního extraligového ročníku. Pozitivem je skutečnost, že se jedná o našeho hráče, dobře jej známe a navíc se s nikým nemusíme domlouvat na jeho přesunu. Vojta za nás chce hrát a my věříme, že bude kvalitní posilou.“
tiskový mluvčí Energie Jiří Holý

Vojtěch Polák do Karlových Varů dorazil dnes v sedm hodin večer a zítra by se měl objevit na prvním tréninku. Trenéři Energie jej pak do sestavy nasadí buď na nedělní utkání proti týmu Ústí či s tím počkají až do konce reprezentační přestávky.

Dallas Stars hbitého útočníka draftovali v 2. kole vstupního draftu roku 2003 (36. celkově). V roce 2005 pak se Stars podepsal tříletou smlouvu. No a tehdy ještě dvacetiletý Polák se v jednom z přípravných utkání před sezónou 2005/06 uvedl famózním způsobem: v zápase proti Edmontonu (6:5 pro Dallas po penaltách) dvakrát skóroval, dvakrát přihrával na gól a nakonec taky celé utkání úspěšným samostatným nájezdem rozhodl.

V sezóně samotné však pak v prvním týmu Hvězd nastoupil do pouhých tří utkání, v nichž si nepřipsal jediný bod. Většinu ročníku odehrál na farmě v Iowě (AHL), kde si v 60-ti zápasech připsal 34 bodů (12+22) a 41 trestných minut. Velmi podobné to bylo i s následující sezónou. Dva zápasy v dresu Dallasu, 0 bodů, zbytek odehraný na farmě, kde nasbíral celkem 45 bodů (17+28) v 67 soubojích.

Letos už do Dallasu nezavítal a hrál jen v Iowě, kde si z 35 odehraných utkání připsal 6 vstřelených branek a 10 asistencí.

„Vojta byl loni na farmě druhým nejproduktivnějším hráčem, ovšem letos mu trenér tolik nevěřil. To byl asi hlavní důvod, proč zvolil přesun do Varů.“
Polákův zástupce Pavel Maršoun

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *