Aktuality

Richard Clune je už také pod smlouvou

26. března 2007 oznámil generální manažer Dallas Stars Doug Armstrong, že klub podepsal tříletou smlouvu s kanadským útočníkem Richardem Clunem. Smlouva bude platit až do sezóny 2009/2010.

Devatenáctiletý Richard Clune byl Dallasem draftován ve třetím kole draftu roku 2005 z celkově 71. místa. Letos odehrál za Barrie Colts (OHL) celkem 67 zápasů, vstřelil 32 branek a u dalších 46 asistoval. V hodnocení +/- nasbíral celkem 18 kladných bodů a přidal také 151 trestných minut. Přesná polovina jeho gólů padla při početní výhodě.

„Jsme rádi, že Richard bude součástí naší organizace i v dalších třech letech. Prošel juniory a po celou tu dobu se neustále zlepšoval. Těšíme se na jeho výkony v dresu Barrie v letošním playoff.“
GM Stars Doug Armstrong

Předešlé tři sezóny odehrál za klub Sarnia Sting (OHL) celkem 186 zápasů s bilancí 44+58, nasbíral také 301 trestných minut. V roce 2004 se zúčastnil MS hráčů do 18 let, kdy s Kanadou vyhrál zlaté medaile.

Richard Clune je hráč, který hraje s nasazením a proti kterému se špatně hraje. Je to hodně emocionální typ hráče a jako většina mladých hráčů draftovaných Stars, tak i on, vyniká velmi dobrou obrannou hrou. Jeho předností je vynikající hra v oslabení a navzdory tomu, že měří jen 180 cm a váží 88 kg, nebojí se hrát do těla. V posledních letech zapracoval i na útočné stránce své hry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *