Aktuality

Eric Lindros pomohl dvěma brankami porazit St. Louis

Dallas – St. Louis 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Eric Lindros zasouvá puk do brány
Eric Lindros zasouvá puk do brány
(Autor – Getty Images/Ronald Martinez)

Bill Guerin se v dresu St. Louis poprvé vrátil do Dallasu a nebyl to pro něj návrat nikterak povedený. Blues v Dallasu prohráli a Guerin si nepřipsal jediný bod.

Sanford drží hosty ve hře

1. Třetina

V Dallasu šli překvapivě do vedení hosté a to již ve druhé minutě zápasu. Blues vnikli do písma Stars a Radek Dvořák trefil tyč. U odraženého kotouče byl jako první Čajánek, poslal jej opět na bránu, a Keith Tkachuk jej tečoval přesně mezi Turcovy betony – 0:1.

Vyrovnávací branka byla z podobného těsta. Dallas hrál přesilovku, Boucher ze svého palebného postavení na modré čáře poslal puk na Sanfordovu branku a po trase jej tečoval Eric Lindros.

Vedení na stranu Stars mohl strhnout v 16. minutě Mike Ribeiro, ale Sanford jeho střelecký pokus z bezprostřední blízkosti zachytil do lapačky.

Ještě jednou se v úvodní části Sanford vyznamenal. St. Louis ztratilo v útočném pásmu kotouč a Stu Barnes unikl do rychlého brejku. Ač obtěžován dvěma obránci, stačil zakončit, ale Sanford jeho pokus pravým betonem vytěsnil mimo branku.

Modano posílá Dallas do vedení

2. Třetina

Výborné střídání předvedla Modanova formace v 8. minutě druhé třetiny. Podařilo se jim udržet puk v útočné třetině, Daley jej poslal za Sanforovu branku, tam jej vybojoval Lehtinen a Jokinen poslal před branku, kde už číhal Mike Modano – 2:1. Bývalý kapitán Stars hraje letos v dobré střelecké pohodě o čemž svědčí i fakt, že to byla jeho již osmá branka ve dvanáctém zápase, přičemž Modano nešidí ani hru směrem dozadu. V zápase se St. Louis přidal i na jeho poměry neuvěřitelných 78% vyhraných vhazování.

Pro Jere Lehtinena byla asistence u Modanova gólu jeho čtyřstým bodem v NHL

V 11. minutě vyrobil při přesilovce 5 na 3 hrubici na modré čáře Mike Modano a Dallas Drake uháněl sám na domácí branku, Marty Turco ovšem jeho střelu zneškodnil.

V závěru třetiny vyslal do samostatného úniku Jokinena Modano, ale finský blesk Sanfordovu svatyni minul.

Eric Lindros uzavírá skóre

3. Třetina

Definitivní rozhodnutí přišlo ve třetí části.

Na konci třinácté minuty se v útočném pásmu podařilo z klubka hráčů vydolovat Jokinenovi puk, okamžitě s ním našlápl k bráně a na kruhu jej pohotovou střelou poslal přesně k tyči – 3:1.

Gólovou tečku si vzal na starosti muž zápasu Eric Lindros. Morrow zavezl puk do pásma a opakovanou přihrávkou našel před brankou najíždějícího Lindrose. Ten byl sice těsně bráněn, přesto se mu podařilo zasunout puk mezi tyč a Sanfordův beton – 4:1.

V samotném závěru zápasu zvedla diváky ze sedadel několikanásobná bitka. Lindros se porval s Hinotem, Drake s Boucherem, v poslední minutě je napodobili Morrow, Mayers, Barnaby a Walker. Bitky zkrátka k hokeji stále patří a je to jen dobře.

„Moje dnešní góly nebyly nijak pěkné, ale počítají se stejně jako všechny ostatní. Myslím že jsme hráli celkem dobře,
místy i víc než dobře, ale prostoru pro zlepšení je stále dost a dost.“

Eric Lindros

Poznámky

  • Patrik Štefan nastoupil k prvnímu zápasu za Dallas – 11:15 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *