Aktuality

Modano uzavřel pětiletou smlouvu

Mike Modano

Po poněkud komplikovaném vyjednávání, do kterého se zapojil i majitel Stars Tom Hicks a v rámci kterého se Mike Modano stal dokonce volným agentem, se Dallas nakonec s Mikem dohodl na nové smlouvě.

Kontrakt je uzavřen na pět let a Modano si v souhrnu vydělá 17,25 milionu dolarů. V prvních třech letech to bude 4,25 milionu a v dalších dvou pak 2,25.

Smlouva zahrnuje nejen klauzuli o nevyměnitelnosti Modana, ale také možnost, že po třech letech Modano sám kontrakt vypoví a ukončí kariéru.

Než Modano podepsal smlouvu s Dallasem, objevilo se v médiích několik informací o dalších zájemcích. Zájem prý měla Atlanta, Chicago, Boston a Phoenix. Modanovi se zamlouval Phoenix, kde by hrál s dávným kamarádem Brettem Hullem a trénoval by ho Wayne Gretzky.

Boston zase nabízel nejvíce peněz (20 milionů na čtyři roky). Přesto přezevšechno vyhrál Dallas. Jak sám později Modano přiznal, nedovedl si sebe představit v jiném dresu.

„Udělali jsme dobrý dlouhodobý obchod. Vždy jsem chtěl ukončit kariéru v Dallasu. Jiné týmy sice nabízely více peněz, ale takhle to bude pro mě lepší.“
Mike Modano

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *