Aktuality

Jeff Woywitka další posilou do obrany

V úterý 7. července získali Stars další posilu do obrany, když podepsali dvouletou smlouvu s kanadským obráncem Jeffem Woywitkou.

Během první sezóny u Stars si vydělá 600 000, v té následující 700 000 amerických dolarů. Do platového stropu se tak bude v každé sezóně započítávat částka ve výši 650 000 dolarů.

„Jsme rádi, že můžeme v týmu Hvězd přivítat Jeffa Woywitku. Během posledních let nasbíral v St. Louis řadu zkušeností, myslíme si, že pomůže stabilizovat naše obranné řady a bude cennou posilou na tomto postu.“
generální manažer Stars Joe Nieuwendyk

191cm vysoký a 98kg vážící Jeff Woywitka odehrál minulou sezónu v dresu Blues, přičemž v 65 zápasech vstřelil 3 branky a na 15 dalších přihrál. V hodnocení +/- nasbíral 8 kladných bodů. V playoff si ve 4 zápasech nepřipsal žádný bod. Po skončení uplynulé sezónu mu coby volnému hráči s omezením nenabídlo vedení Blues novou smlouvu a tak se tento kanadský obránce stal volným hráčem bez omezení, proto mohl podepsat smlouvu s kterýmkoli klubem NHL.

25 letý Jeff Woywitka byl draftován v roce 2001 týmem Philadelphia Flyers z celkově 27. pozice. Dosud v NHL odehrál 152 zápasů, ve kterých zaznamenal 35 bodů za 6 gólů a 29 přihrávek.

Jeho angažováním mají Stars na soupisce celkem 8 obránců s jednocestnými smlouvami. Dá se předpokládat, že některý z obránců by se mohl v brzké době stát součástí výměny.

Zajímavosti

Zajímavostí je, že Jeff Woywitka by již součástí několika velkých výměn. Nejprve ho Flyers společně s výběrem v prvním a třetím kolem draftu vyměnili do Edmontonu za Mikea Comrieho. V roce 2005 pak byl z Edmontonu vyměněný společně s Ericem Brewerem a Dougem Lynchem do St. Louis za obránce Chrise Prongera.

V sezóně 2002/2003 byl jmenován nejlepším obráncem WHL. V roce 2001 vyhrál s týmem Red Deer (WHL) Memorial Cup.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *