Aktuality

Phoenix vrací Dallasu porážku

Dallas – Phoenix 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Daniel Carcillo kompletuje hattrick
Daniel Carcillo kompletuje hattrick
(Autor – AP Photo/Gus Ruelas)

Po výhře Dallasu na ledě Coyotes se hned na druhý den přestěhoval vzájemný souboj na led AAC a i tentokrát se radoval hostující tým.

Phoenix hrozí z brejků

1. Třetina

První gólový zápis v utkání obstarali hosté. Již ve třetí minutě se zmocnil ve středním pásmu volného puku Daniel Carcillo, vnikl s ním nikým neatakován do pásma Dallasu a poslal puk za Turcova záda – 0:1. Byla to druhá střela na Turcovu bránu a už úspěšná.

Dallasu se podařilo odpovědět ještě v úvodní části, konkrétněji v 19. minutě. Do rychlého brejku ujel po pravém křídle Crombeen, přihrál na levou stranu, odkud puk posunul do středu Ott a na Daleyho zbyl jednoduchý úkol, do prázdné branky se mu doklepávalo snadno – 1:1

Hanzal rozhoduje

2. Třetina

Podruhé se dostali hosté do vedení ve čtvrté minutě druhé třetiny, to Reinprecht poslal do brejku Carcilla, který sám před Turcem skóroval podruhé v zápase – 1:2.

O minutu později vyrazili při vlastním oslabení na zteč hráči Stars a bylo z toho vyrovnání. V akci dvou proti jednomu si Philippe Boucher chytře počkal a pak s přehledem zavěsil.

Vítězný gól vstřelil ve 14. minutě Martin Hanzal. Dallas měl v zápase hned několikrát problémy s kolmou přihrávkou, která směřovala za obranu Stars. A tak si tentokrát s nabízenou šancí lehce poradil najíždějící Michálek – 1:3.

Carcillo kompletuje hattrick

3. Třetina

Dallas nehrál v oslabené sestavě špatně, ale hrubé chyby v defenzívě jej stály zápas. Při závěrečné hře bez brankáře totiž zkompletoval svůj hattrick Carcillo, pro něhož to byl první hattrick v NHL.

Díky prohře je navíc nad slunce jasněší, že se Dallas utká v prvním kole s Anaheimemn.

„Bez ohledu na naše rozlosování, bez ohledu na naši marodku, musíme takovéto zápasy vyhrávat.“
útočník Dallasu Stu Barnes

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Barnes – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *