Aktuality

Todd Fedoruk do Minnesoty

Todd Fedoruk

Todd Fedoruk byl včera Dallasem opakovaně umístěn na waiver list, zájem o něj projevila Minnesota. Tvrdé levé křídlo se tak stěhuje na sever do týmu Wild, kam se vloni poroučel i obránce Martin Škoula. Wild usilovali o přitvrzení kádru, Fedoruk tak přesně zapadl do jejich koncepce.

„Nezískali jsme ho jen kvůli bitkám. Pomůže Wild stát se tvrdším týmem.“
asistent GM Wild Tom Lynn

Stars se snažili Fedoruka vyměnit, ale bez výsledku. Umístili ho na waiver list, opět bez výsledku. Když ho na waiver list umístili podruhé, ozval se tým z Minneapolisu. Fedoruk se tak setká v jednom týmu s Derekem Boogaardem, tedy s mužem, který mu vloni při bitce zlomil lícní kost a na dlouhou dobu ho vyřadil ze zápasového kolotoče. Sám Fedoruk však tuto záležitost již bere s humorem.

„Nemocnici tady znám velmi dobře. Když jsme tu byli vloni v listopadu s Anaheimem, Derek Boogaard mi pořádně rozbil ciferník. Možná mu teď budu v těchto věcech nápomocen.“
nová posila Wild Todd Fedoruk

Dallas tímto krokem ukázal značnou velkorysost a vstřícnost vůči hráči samotnému. Jejich cílem totiž bylo najít pro Fedoruka tým NHL, kde by mohl hrát. Pro Stars bylo mnohem příznivější nechat Fedoruka hrát v Iowě na farmě, neboť v tomto případě by se jeho příjem nepočítal do platového stropu Stars a Hvězdy by tak mohly v následujících měsících získat o to lepší posilu. Představitelé Stars však věří, že se jim tento dobrý skutek jednou vrátí.

„Mám radost, že už se nikdy více nemusím potýkat s Boogeym. Až ho dnes pozdravím, bude to tak trochu divné, to si nebudeme nic nalhávat. Řeknu: „Hej, kámo, pamatuješ si mě? Já jsem ten chlapík, jehož kariéru jsi vloni téměř ukončil. Vidíš ten důlek tady na hlavě? Budeme parťáci?“
nová posila Wild Todd Fedoruk

Podle nové kolektivní smlouvy budou Stars hradit až do konce sezóny polovinu Fedorukova platu. Tu druhou polovinu bude hradit jeho nový zaměstnavatel, tým Minnesota Wild. Fedoruk tedy Wild přijde asi jen na 350.000 amerických dolarů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *