Aktuality

Stars posílí Vadim Chomitskij

28. srpna 2008 oznámil generální manažer Stars Doug Armstrong, že Stars podepsali jednoletou jednocestnou smlouvu s ruským obráncem Vadimem Chomitským. Pětadvacetiletý nadějný ruský obránce si vydělá celkem 525.000 dolarů, přičemž jeho základní plat bude 475 000 dolarů, bonus za podpis smlouvy pak bude ve výši 50 000 dolarů.

Vadim Chomitskij byl draftován Dallasem v roce 2000 jako jeho 4. volba (123. celkově). Minulý rok se zúčastnil tréninkového kempu Stars, po něm byl odeslán do týmu Iowa Stars. Zde však stihl odehrát jen devět úvodních zápasů (1 vstřelená branka a 6 asistencí), po kterých se vrátil zpět domů, do Ruska. Důvodem předčasného odchodu bylo problematické těhotenství jeho ženy. Zbytek sezóny 2006/2007 odehrál v týmu Chimik Moskva, ve kterém si za 29 zápasů připsal celkem 11 bodů (6+5).

„Vadim se nám loni během jeho krátkého působení v Iowě líbil. Měli jsme pocit, že jeho zkušenosti z první ruské ligy budou našim obranným řadám přínosem.“
GM Stars Doug Armstrong

Tento rodák z ruského Voskresensku se vyznačuje tvrdou hrou do těla, a to i přesto, že se svými 188 cm a 92 kg spadá do výškového/váhového průměru NHL. Rád chodí do soubojů u hrazení. Do útoku se příliš nehrne, má však kvalitní techniku a umí přesně přihrát. Je chytrým hráčem s dobrým řešením hokejových situací.

Vadim Chomitskij ještě nikdy v NHL nehrál. Letos má velkou příležitost se nejenom v NHL ukázat, ale dokonce se i stát trvalým členem základní sestavy. V Dallasu se však setká s početnou konkurencí – Stars nyní mají pod jednocestnými smlouvami celkem 7 obránců (včetně Chomitského). Je ale možné, že některý z nich bude v brzké době vyměněn.

„Dostal jsem příležitost odehrát celou nadcházející sezónu v NHL. Do zámoří půjdu s cílem prosadit se.“
Vadim Chomitskij

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *