Aktuality

Dave Tippett oslavil svůj 300. zápas výhrou

Dallas – Minnesota 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Mike Modano vyrovnává na 2:2
Mike Modano vyrovnává na 2:2
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Po nevydařeném zápase na ledě St. Louis, který završil čtyřzápasový road-trip, přivítali Stars před svým domácím publikem Minnesotu Wild. Po velmi nešťastném začátku se však vše obrátilo na stranu Dallasu a ten nakonec vybojoval dva důležité body – Wild byli poraženi rozdílem dvou branek, 4:2.

Vzájemné zápasy 06/07

Do zápasu nastoupil bek Philippe Boucher, který chyběl ve dvou předchozích duelech (zranění v dolní polovině těla). Do sestavy se vrátil také útočník Patrik Štefan.

Turca střídá Smith

1. Třetina

Minnesota postrádala svého nejproduktivnějšího hráče Briana Rolstona (žaludeční potíže), ale úvod utkání se Wild povedl takovým způsobem, že se obavy o jejich útočné síle mohly zdát zbytečné.

První branka padla v čase 7:27 po rychlém brejku Mariána Gáboríka. Ten se po přihrávce od svého slovenského krajana Demitry dostal z pravého křídla za Turcovu klec, kterou i přes Sydorovo tísnění objel a z místa u levého kruhu našel na modré vhodně postaveného Nummelina – 0:1.

Za necelou tři čtvrtinu minuty se hosté radovali znovu. Ze situace, která se z pohledu Dallasu zdála být zabezpečenou, dokázal Pascal Dupuis vytěžit druhý gól. Sotva co se Dupuis dostal za modrou čáru, už u něj byli tři hráči Stars. Hagman, Robidas ani Modrý mu ale ve střelbě zabránit nedokázali. Poslední nadějí se proto stal překvapený Turco. Ten však na letící puk zareagoval pozdě a tak se kromě druhé inkasované branky, musel smířit i s předčasným odchodem z ledové plochy.

Kouč Dave Tippett, pro kterého to byl jubilejní 300. zápas u Hvězd, za něj poslal Mika Smitha. Bylo zajímavé sledovat, v jaké formě se tento 24-letý gólman představí při svém prvním zápase od vážného zranění, které utrpěl 4. ledna.

Dallasští svému gólmanovi tuto situaci alespoň částečně ulehčili kontaktní brankou z 12. minuty. Po výborné práci celé přesilovkové formace, zvláště pak finského tria Jokinen – Hagman – Miettinen, kterým se podařilo i přes notný nátlak hostů udržet puk v útočném pásmu. Ve středu kluziště se uvolnil skórující Boucher, kterému neomylně namazal Jokinen – 1:2.

První dějství mělo i přes zastrašující začátek paradoxně v režii domácí mužstvo. To přestřílelo Wild poměrem 11:7 a hlavně dominovalo na vhazování, když jich z 20 vyhrálo 14.

Stars útočí

2. Třetina

Druhá třetina se Hvězdám povedla nejlépe z celého zápasu. Na brankáře Backströma šlo za dvacet minut neuvěřitelných 17 střel. Největší podíl na tom měli zadáci – Philippe Boucher a Trevor Daley, oba vystřelili čtyřikrát.

Daley se také podílel na vyrovnávací brance, kterou ve 13. minutě obstaral Mike Modano. Celá akce byla velmi rychlá. Nejprve to vypadalo, že se hráčům Minnesoty podaří po Modanově střele vyvést puk ze svého pásma, ale Mike se kotouče těsně za modrou čarou opět zmocnil a poslal jej na neobsazeného Miettinena. Ten na sebe upoutal pozornost protihráčů, což se hodilo úplně volnému Daleymu, najíždějícímu z pravého křídla. Finský útočník bekovi přihrál a ten po zpracování vypálil. Střelu sice brankář Wild vyrazil, ale ve vzniklé skrumáži se jako první zorientoval dallaský veterán s číslem 9 – 2:2.

Byl to jeho 11. gól v sezóně a 496. v kariéře. Tím se opět o trochu víc přiblížil rekordu Joe Mullena, nejčastěji skórujícího Američana v historii NHL. Ke srovnání rekordu mu chybí ještě šest branek.

Zubov střílí vítězný gól

3. Třetina

Do závěrečného dějství vstoupili lépe Wild, ovšem navýšit skóre ve svůj prospěch se jim nepodařilo. Naopak, sami sobě vyřkli ortel, když se na začátku 15. minuty provinil Parrish, kapitán mužstva.

Dvouminutová přesilovka měla za následek usazení domácích v útočném pásmu a následnou vítěznou trefu zápasu, kterou obstaral Sergej Zubov, dělovou ranou od modré – 3:2.

„Přesilové hry jsou velký klíč. Podívejte se na naše prohrané zápasy. Využití přesilovek 0 ze 6 nebo 0 ze 7.“
Philippe Boucher

Neuběhly ani necelé dvě minuty a hráči domácího mužstva už pomalu mohli oslavovat. Pojišťovací branku zařídil Stu Barnes, který se v nepřehledné situaci před bránou, vzniklé po přečíslení a střele Lundqvista, zachoval podobně jako Modano u druhého gólu. Rychlý postřeh a přesná ruka zajistila Hvězdám z Dallasu dva důležité body.

„Mike Modano odehrál od svého návratu po zranění nejlepší zápas.“
Dave Tippett

Poznámky

  • V zápase hráli hráči Stars velice ukáznění. Za celých šedesát minut byli napomenuti pouze dvakrát.
  • Z posledních devíti domácích zápasů proti Wild si mužstvo z Texasu drží velice dobrou statistiku 7-0-2.
  • Dallasu skvěle vyšly přesilové hry. Z pěti početních výhod se dvakrát radovali ze vstřeleného gólu, úspěšnost 40 %.
  • Steve Ott, Matthew Barnaby a Brenden Morrow jsou stále zranění.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *