Zatím letošní vystoupení nechám bez známky, neb úplně přesně nevím. Začátek sezóny byl skvělý, postupně se sice Dallas začal trochu propadat, ale většinu času, nebo možná spíše dokonce drtivou většinu času, strávil na postupových příčkách. Hvězdy bohužel vůbec nezvládly závěr. V posledních 12 zápasech získat jen 6 bodíků, to je bída.
Nehodnotí se to lehce, to je jasné. Play off je prostě něco hodně navíc. Nadstavba. Odměna za těch 82 zápasů. Odměna za dřinu, pot a třeba i slzy. A opět se musíme obejít bez něj. Letos se sezóna odvíjela asi lépe než loni, ale nevyšla klíčová část.
Velkou pochvalu rozhodně zaslouží Kari. Byl týmu skvělou oporou. Jen 2,33 průměr gólů na zápas a úspěšnost zákroků 92,2. Samozřejmě to není jen o číslech, většinou dával spoluhráčům naději na zvrat. Jak už někdo říkal, bez něj by jsme se v tom boji o PO tak dlouho nedrželi a reálnou čanci vychom ztratili mnohem dříve. Kati - Pro mě nejužitečnejší hráč pro Stars.
V obraně bych vyzdvihl Sheldona Sourayho. Určitě hrál nad očekávání dobře. 21 bodů a hlavně 11 bodů v tabulce pravdy +11. Docela jsem si ho oblíbil a budu rád, když zůstane v Texasu i nadále. Nechal bych si i Stephana Robidase, i když určitě zažil i vydařenější sezóny. Pro mě je to jeden z vůbec nejoblíbenějších hráčů Dallasu. Goligoskiho bych také nehodnotil jako zklamání. Pro zajímavost mě napadá, že při výhře Tučňáků ve Stanley Cupu proti Detroitu hrál v play off šestého nebo sedmého beka. Ať tam třeba Tučňáci v sestavě měli nebo neměli plno skvělých beků, a i tato vzpomínka může dokumentovat, jakou cestu od tohoho období Goli ušel. Jak herně, tak i statisticky.
Co říct k útoku? Nákup Erica Nystroma byl velice dobrým tahem. Opět měl, stejně jako třeba Souray, skvělý začátek, dával branky a pevně se zabydle ve třetí formaci. Postupně mu sice vyschl střelecký prach a třeba i jeho branky oproti první polovině Základní části chyběly, ale i tak ho hodnotím jako plus. 16 branek od hráče 3. formace je dobrý výsledek. I další hráči měli problémy se střilením branek, hlavně jmenujme Dvořáka, ale přidali bychom určitě i další jména. Třeba takový Ott by snad také mohl střílet více branek než současných 11. Samostatnou kapitolou je Kapitán Brenden Morrow. Osobně bych čekal více od Burishe. Dvořák má v tabulce pravdy -16 a v této statistice je nejhorší ze všech. Michael Ryder se ukázal býti dobrou posilou a třeba jeho 35 branek je velice dobrých. V týmu bych nechal i Mika Ribeira.
To bude asi tak pro tuto chvíli vše. Po dobu psaní jsem si docela i promyslel známku, takže ať si nezasahuji do hodnocení, tak jak šel čas, tak to napíši na závěr. Dallasu nakonec uděluji o něco horší trojku.