Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Tak šup sem s hodnocením. Já ho nějak dám dohromady. Ale dovolím si hned nesouhlasit s některými věcmi výše uvedenými. Goligoski zklamání? Ano, čekalo se asi o něco více bodů, ale zklamání? Skoro 10 branek, 30 bodů a je na nule v +/-, jen 16 TM a hraje "jen" 22:45, loni to bylo mnohem víc. Ano, i já jsem čekal 35-40 bodů, ale zklamání? Měl tam navíc zranění a 11 zápasů nehrál. Bek, který byl u nás TOP v počtu bodů...

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Tak nakonec 6 bodů od play off, kdo by to byl řek smile

I pád na držku je pohyb dopředu...

33 (edited by steiner 8.4.2012 10:56:54)

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Osobně mám jasno. Petersen je jasnej. Dvořák je pro mě taky jasnej. Jeho místo by měl zaujmout Burish. Pardy klidně může jít, ale kdo by ho chtěl? Wandell by měl být vyměněn, u nás asi nedosáhne toho, na co má. Škoda. Dowell se v klíčových okamžicích obvykle ukázal, takže může zůstat, ale když odejde, budu v klidu. Za mě říkám ponechejme si Sourayho a pošleme pryč Robidase.

Také se ukázalo, že Loui může hrát bez Richardse, o tom jsem nepochyboval, opět to dokázal, ale také se ukazuje, že často má dlouhé pasáže bez bodů či branek. To samé Benn, v klíčových duelech musí být lepší, to samé Kari. A to samé Ribs. Opět slabší úvod, opět pod 20 brankami, ale s Morrowem je to těžké. Burish a Ott byli v posledních měsících slabší bodově.

Budu se opakovat. Vyměnit může GM dle mého kohokoli, mně to vadit nebude. Nechal bych si Bachmana, Kariho, Erikssona, Benna, Rydera, Goligoskiho, Daleyho, Larsena, Fiddlera. Učaroval mi Garbutt, ponechal bych si Burishe, Sourayho Ale jen za předpokladu, že dojde TOP bek), a možná Otta. Jinak bych byl otevřený k výměně zbývajících.

Ten tým je dobrý, ale dáváme málo branek! Ani jeden hráč nemá bod na zápas a ani se tomu nikdo neblíží! Nejblíže jen Benn.

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Kdo je to ten Brenden Dillon a jaktože za nás hrál bez sekundy 20 minut? big_smile

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Ten, kdo tu může příští rok hrát. Rozhodně jako šestka či pětka v pohodě. S Fistricem, třeba.

Byl to test, škoda, že jich nebylo víc.

36 (edited by steiner 8.4.2012 11:54:06)

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

37

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Zatím letošní vystoupení nechám bez známky, neb úplně přesně nevím. Začátek sezóny byl skvělý, postupně se sice Dallas začal trochu propadat, ale většinu času, nebo možná spíše dokonce drtivou většinu času, strávil na postupových příčkách. Hvězdy bohužel vůbec nezvládly závěr. V posledních 12 zápasech získat jen 6 bodíků, to je bída.

Nehodnotí se to lehce, to je jasné. Play off je prostě něco hodně navíc. Nadstavba. Odměna za těch 82 zápasů. Odměna za dřinu, pot a třeba i slzy. A opět se musíme obejít bez něj. Letos se sezóna odvíjela asi lépe než loni, ale nevyšla klíčová část.

Velkou pochvalu rozhodně zaslouží Kari. Byl týmu skvělou oporou. Jen 2,33 průměr gólů na zápas a úspěšnost zákroků 92,2. Samozřejmě to není jen o číslech, většinou dával spoluhráčům naději na zvrat. Jak už někdo říkal, bez něj by jsme se v tom boji o PO tak dlouho nedrželi a reálnou čanci vychom ztratili mnohem dříve. Kati - Pro mě nejužitečnejší hráč pro Stars.

V obraně bych vyzdvihl Sheldona Sourayho. Určitě hrál nad očekávání dobře. 21 bodů a hlavně 11 bodů v tabulce pravdy +11. Docela jsem si ho oblíbil a budu rád, když zůstane v Texasu i nadále. Nechal bych si i Stephana Robidase, i když určitě zažil i vydařenější sezóny. Pro mě je to jeden z vůbec nejoblíbenějších hráčů Dallasu. Goligoskiho bych také nehodnotil jako zklamání. Pro zajímavost mě napadá, že při výhře Tučňáků ve Stanley Cupu proti Detroitu hrál v play off šestého nebo sedmého beka. Ať tam třeba Tučňáci v sestavě měli nebo neměli plno skvělých beků, a i tato vzpomínka může dokumentovat, jakou cestu od tohoho období Goli ušel. Jak herně, tak i statisticky.

Co říct k útoku? Nákup Erica Nystroma byl velice dobrým tahem. Opět měl, stejně jako třeba Souray, skvělý začátek, dával branky a pevně se zabydle ve třetí formaci. Postupně mu sice vyschl střelecký prach a třeba i jeho branky oproti první polovině Základní části chyběly, ale i tak ho hodnotím jako plus. 16 branek od hráče 3. formace je dobrý výsledek. I další hráči měli problémy se střilením branek, hlavně jmenujme Dvořáka, ale přidali bychom určitě i další jména. Třeba takový Ott by snad také mohl střílet více branek než současných 11. Samostatnou kapitolou je Kapitán Brenden Morrow. Osobně bych čekal více od Burishe. Dvořák má v tabulce pravdy -16 a v této statistice je nejhorší ze všech. Michael Ryder se ukázal býti dobrou posilou a třeba jeho 35 branek je velice dobrých. V týmu bych nechal i Mika Ribeira.

To bude asi tak pro tuto chvíli vše. Po dobu psaní jsem si docela i promyslel známku, takže ať si nezasahuji do hodnocení, tak jak šel čas, tak to napíši na závěr. Dallasu nakonec uděluji o něco horší trojku.

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Nechci rejpat, ale pokud ti vyschne střelecký prach, potom ti to sakra střílí...stejnou blbost kdysi říkala na Galaxii Sport...Borovec nebo někdo.

39 (edited by steiner 8.4.2012 17:12:36)

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Pokud je někdo jasně zaostal, tak kromě zmíněných jmen, je to jednoznačně Ott a Morrow. Nystrom postupně taky slabota. Ty minusové body checking line bych nebral zase tak špatně, hráli proti nejlepším soupeřům, tedy často. Dvořák měl dobrý pohyb, dobře bruslil, hodně příjemné překvápko, ale postupně slabota. Také si nejsem jistý, jaký posun udělal Vincour, Wandell či Fistric. Nevylučuji možný odchod Ribse, i když s Ryderem si sedli a pokud tu zlstane jeden, měl by i druhý. Spíš jde o to Ribsovi najít parťáka.

Jako velký problém opět vidím buly. Ribs tradičně bída. Benn jen o něco lepší, Wandell slabota, to samé Petersen či Garbutt. Burish, Fiddler či Ott OK. Burish a Ott hráli často křídla. Proto občas zmiňuji Ribse na odchod, neb to buly musí u obou prvních centrů fungovat, u nás nefunguje ani u jednoho.

Oslabení šlo nahoru, přišli dobří hráči na oslabení, ale PP šla dolů a to o hodně. Robidas na PP už nemá, Souray na ní také moc neukázal, navíc je pomalejší, takže to chce novou krev. Suter, Daley, Goligoski, Dillon.

40

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Ty jsi to koukám nepochopil. To používané klišé je, že ti střelecký prach zvlhne...pak to nestřílí. wink

42

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Jo, to máš pravdu, nepochopil big_smile. Takže místo vyschl jsem měl napsat zvlhl? Tak jo?

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Tak tak.

A ještě jedna věc...každej rok máme nějaký problémy. Letos PP, málo výher doma, slabý back to back. Předtím to bylo oslabení, kombonované s tím, že jsme nedokázali vyhrát 3 zápasy za sebou, hra venku, apod.

Vždy se zaměříme na jedno a nejde druhé...

Nakonec máme horší výsledek než loni. Na druhou stranu tu je celá řada pozitiv. Více než loni. A to je paradox. Legrační je, že jsme měli 2 super série, ale mezitím to bylo jen tak tak, ale málem to zase stačilo.

44

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

Tak to vidíte, kam až se dá zajít při hodnocení sezóny Dallasu... Ke střelivu big_smile. Nikdy (i když zase nikdy neříkej nikdy, že) bych neřekl, že to budeme řešit v tomto tématu wink. Je to taková vsuvka. Ale tak mě to nevadí. Teď si jen musím dávat pozor, ať  už mě, alespoň v nejbližší době, na něco nenachytáš smile. Ale tak furt asi lepší napsat do fóra, že prach vyschl než napsat do maturitní slohové práce, že Prahou protéká Labe (což se opravdu někomu stalo jednomu člověku, toho samozřejmě neznáte, není to nikdo tady z fóra, já naštěstí nejsem autorem toho zmíněného výroku). Ale tak zase na druhou stranu mě vlastně napadá, že kdyby tedy Ericovi opravdu ten střelecký prach vyschl, tak by střílel o 106, takže by dal například místo 16 branek třebas 25, možná bychom si to play off skutečně letos zahráli. Ale na "kdyby" se v hokeji nehraje a v životě už vůbec né wink.

Ale teď uděláme další propojovák... A vrátíme se k hodnocení sezóny. Tak co dál? Na co budete z této sezóny nejvíce vzpomínat? Co vám utkvělo v hlavě? Jak hodnotíte práci trenéra a managementu?

45

Re: Hodnocení sezóny 2011/2012

3-

Ťažko sa mi hodnotí lebo v tejto sezóne som videl sotva polovicu zápasov aj to tú prvú polovicu.
V bráne problém nebude, ak budú brankári podávať takého výkony aj o rok tak znova budeme v hre o PO. Avšak zvyšok...
U mňa dostávajú plus: Benn(jeho gól proti piatim hráčom CBJ mi asi utkvie v pamäti navždy)...mohol by byť novou ikonou klubu (s Karim)
Ryder- hral to čo sa od neho očakávalo, dal veľa dôležitých gólov(najviac so všetkých), mňa určite nesklamal
Souray- pre mňa najlepší obranca, ale možno sa čakalo viac gólov od modrej

Sklamania: Morrow...už sa ho musíme zbaviť...tie vylúčenia mi už lezú na nervy, nie je to dobrý kapitán
Dvořák- v zápasoch, čo som videl ja tak ma nepresvedčil, často som sa na neho zameriaval
Loui- nepremieňa 100% šance, poraziť ma z neho ide :-D

Tréner GG: nebyť dvoch dlhých výpadkov formy, bolo by PO a možno aj nominácia na JAA...ak ešte dostane priestor tak verím, že PO, aj keď s odretými ušami bude.