Dallas Stars czDallas Stars cz
Stránky o Dallas Stars, týmu NHL

 21. 7. 08 Dave Tippett trenérem Stars až do roku 2011  M. Šimeček

Takřka před dvěma měsíci přinesly zámořské média informaci o tom, že by měl klub Dallas Stars v nejbližších dnech prodloužit stávající smlouvu se svým hlavním trenérem Davem Tippettem. Samotné vyjednávání o podmínkách smlouvy se však o několik týdnů nečekaně protáhlo. Oficiální oznámení o podepsání nové smlouvy s 46letým kanadským trenérem tým přinesl až 14. července, tedy po 52 dnech od zveřejnění původních spekulací.

Vedení Hvězd se s trenérem Tippettem domluvilo na nové tříleté smlouvě, kouč tak v Texasu nakonec bude působit až do sezóny 2010/11. Původní smlouva mu měla vypršet na konci nadcházejícího ročníku 2008/09. Nové smlouvy podepíší také oba asistenti hlavního trenéra Rick Wilson a Mark Lamb, s nimiž klub ještě jedná.

"Dave na střídačce Dallasu dokázal, že je ohromným vůdcem a nás tak těší, že tady stráví další tři sezóny."
generální manažer Stars Brett Hull

Dave Tippett je v současnosti pátým nejdéle sloužícím trenérem NHL u jednoho klubu. V Dallasu strávil již pět let, během nichž se s týmem vždy dokázal probojovat do playoff. 19. kouč v historickém pořadí organizace Stars je mezi aktivními trenéry NHL vůbec nejúspěšnějším ze všech. Ve své dosavadní kariéře hlavního trenéra, během níž mimochodem nesloužil nikde jinde než v Dallasu, si připsal 235 výher, 127 porážek a 48 proher po prodloužení (resp. samostatných nájezdech).

"Dave Tippett pro náš tým vykonal výjimečný kus práce."
generální manažer Stars Les Jackson

Během uplynulé sezóny Dallas pod jeho taktovkou poprvé po osmi letech postoupil až do semifinále playoff. Vyřazovací boje však Tippettově týmu až do letošního ročníku dělaly velké problémy, tým jen jednou přešel přes první kolo playoff a to hned při trenérově debutu v sezóně 2002/03. V nadcházejících třech letech pak Stars z playoff vždy vypadli už po první kole.

Dave Tippett tak v očích hokejové veřejnosti působil vždy jako úspěšný trenér pro základní část sezóny, avšak v playoff už se mu a jeho týmu příliš nedůvěřovalo. Letos však zřejmě prokletí zlomil. Podaří se mu to v nadcházejících letech potvrdit a dosáhnout s týmem ještě výše, tedy na slavný Stanleyův pohár?

Aktuality

Předchozí - Jamie Benn pod smlouvou
Následující - Lauri Tukonen hráčem Stars

nahoru | na úvod
Web4u
Prohockey

Web4U | Redakce | Převodovka | RSS | Propagace | Reklama u nás | Mapa

© Loga a známky NHL, týmu Dallas Stars a ostatních týmů jsou ochrannými známkami NHL Enterprises nebo jejich vlastníků.

TOPlist