Re: Sestava 2013/2014

Ještě dovětek. Paradoxně jsme posilovali, aby se zlepšila hloubka klubu, aby všechny formace měli úroveň a mohly všechny hrát a zároveň byly produktivní. Bohužel nám jeden jen první linka a ty ostatní chrní. Jednou se probudí ta druhá a pomůže vyhrát zápas třeba se Sharks, ale pak další dva zápasy taky chrní, pak se probere Chiasson a rozhodne další zápas a tak dokola. Beci, kteří mají být produktivní, tak nejsou produktivní. G + G, Daley, Robidas. Benn a Dillon to drží. Jistotu ve hře dozadu určitě vnese Rome, neb je to zkušený defenzák. Ale na úkor koho? A co Connauton? Ten by mohl pomoci se hrou kupředu, ale namísto koho? A co když se chytne? Tak to nebude hráč za 5 mega hrát?

Re: Sestava 2013/2014

Je třeba to zkoušet  hrát maji ti ,kterým to pude nejlíp na výhry.Zkoušel bych mladý.

Re: Sestava 2013/2014

A který to půjde nejlíp na výhry? A který mladý? A kde vezmeš místo, když soupiska je plná. No, opět podnětný příspěvek. Zkus to rozepsat...

49 (edited by steiner 23.10.2013 17:36:56)

Re: Sestava 2013/2014

Co je také zajímavé, že naše sestava v útoku je poměrně malá, oproti jiným týmům. Šlo to vidět třeba proti LA. Ti mají pod 6 stop jen jednoho jediného hráče. My máme 4 útočníky menší než 6 stop, tedy 5-10 a 5-11, tedy pod 180 cm. A to ty hráče nepřeměřujeme, neb často se uvádí víc, než kolik ve skutečnosti mají. Další tři mají těch 6 stop. A většinou jde o hráče bottom 6, tedy hráče, kde by měla být kila a cm cítit. A pokud jsou ti hráči malí, musí to dohánět jinak. A otázka je, jestli Fiddler, Garbutt, Roussel, apod. to jinak dohánějí. Garbutt to posledně přehnal smile, ale obecně asi ne, chce to asi víc jít do těla. A to samé se týká obrany. Tři hráči mají 5-11. Do těla hrají tak možná dva nebo tři z nich, tedy z celkem 8 beků. Ještěže se vrací Rome.

Srovnání s LA je tedy, že oni mají pod 6 stop 1 hráče, my 7. A rozdíl bude i v kilech.

Na farmě pak máme celkem urostlé hráče, neb Joe Nieuwendyk obnovil a oživil farmu, což mnoho lidí zapomíná, a obvykle jsou to urostlí hráči a mají i kila. A JN v tomto trendu pokračuje. Pod smlouvou v podstatě nemáme žádné hráče menší než 6 stop, a pokud ano, moc se od nich nečeká. Jsou tam celkem 3 z asi 30 jmen.

A asi i věkově jsme hodně staří. LA má třeba jen 2 útočníky přes 30 let, a to 31 a 32. Obránci 36 a 33, opět jen dva. My máme 5 útočníků přes 30, a sice 31, 33, 34, 35, 41. Obránci 36 a 39. A ostatní hráče mají v nejlepších letech.

50 (edited by Mikesz 24.10.2013 07:58:00)

Re: Sestava 2013/2014

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: Sestava 2013/2014

Avs to nemohou udržet. Tomu nevěřím. A já navíc neřeším jejich hráče, ale ty naše. Pokud je někdo malej, nemusí to znamenat, že je špatnej, ale musí hrát jinak, než když je velkej. A zvlášť, pokud hraje proti velkému týmu. Uvidíme, jak to půjde Avs proti LA.

52 (edited by Mikesz 24.10.2013 09:42:03)

Re: Sestava 2013/2014

rozumím, ale vyložil jsem si to jinak. Myslel jsem, že třena takový Fiddler s Garbuttem jsou na čeking lajn zvyklí již několik sezón, takže mám naivně za to, že do hry dávají maximum možného a že plně rozumí tomu, co mají dělat vzhledem ke své výšce. Zkrátka jsem drze narážel na kvalitu hráčů. big_smile Ale souhlas, Avs by mě proti Kings taky zajímali.

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: Sestava 2013/2014

Já právě tak trošku od těchto hráčů postrádal to, čemu v zámoří říkají sand paper. Tedy tu obdobu toaletního papíru pro tvrďáky. smile Musí hrát agresivněji.

Ono, pokud naši beci přestanou pitomě ztrácet puky v té míře, která momentálně je, potom asi nebudeme mít výraznější problémy vyhrávat zápasy.

Re: Sestava 2013/2014

Takovej Pat LaFontaine byl prcek a jak mu to válelo. Gretzky byl střízlík a je to legenda. A steinere, zapomněl jsi, že správní tvrďáci se po velké potřebě neutíraj big_smile

Re: Sestava 2013/2014

Ach jo, hoši, je tu mluvil o hráčích bottom 6, ne o Gretzkym.

Re: Sestava 2013/2014

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

57 (edited by steiner 1.1.2014 15:34:42)

Re: Sestava 2013/2014

Hoši, nevím, jak vy, ale vzhledem k tomu, že tu včerejší blbost neslavím, jukl jsem na další zápasy NHL, a mohu vám říci, že to byla totální nuda. Pomalé, prostě hnus. Kdo si zvykne na rychlý a svižný hokej, tak pak už ho šudlání po rozích nebaví. Tak zábavný hokej, a tak rychle, jsem snad ani já nečekal. Neb v úvodu, jak si to sedalo, tak z té hry bolely oči.

O to více docením, jakým způsobem nyní hrajeme my. Je to prostě ke koukání. A mám dojem, že i ti největší pesimisté, a i ti, co nevidí za roh, a neviděli, jak jsme postupně dělali důležité kroky kupředu, tak nyní už musí vidět vše.

Osobně si myslím, že nelze přišít to pozitivní jen JN. Ale i jeho předchůdci, JN. To on v těžké době získal plno draftů, z jednoho z posledních míst v kvalitě mladíků nás vytáhl na špičku, a již nyní můžeme vidět jeho dobrou práci ve hře Goligoskiho, Lehtonena, Roussela, Dillona, Scevioura, Connautona, Gaunceho, atd.  Nebýt zranění, tak doceníme třeba i tolik kritizovaného Campbella. Prostě Joe Nieuwendyk nebyl mnohými doceněn, neb koukal díky okolnostem hodně kupředu. A JN na něj dobře navázal. Pomalé hráče v týmu v podstatě už žádné nemáme. V podstatě ve všem jsme lepší. Dobrý, velmi dobrý, byl i výběr trenéra. JN a Lindy, to je symbióza. A navíc styl, který ordinuje, hráčům sedí a vyhovuje. Navíc nedělá žádné chyby, které jsme viděli třeba u GG.

Poslední rok byl prostě super. A o to více se těším na další 1 či 2 přestupová období, kdy JN tým dotvoří k obrazu svému. A zatím to vypadá, že bychom mohli letos udělat PO. Zvládli jsme i mnohá zraněí a opět se tím ukazuje, stejně jako loni, že se umíme srovnat i se zraněními klíčových opor. Možná ty opory nejsou zase takové opory. V podstatě každý povolaný hráč splnil, co se od něj čekalo.

Takže jen tak dál. Cesta je správná. Máme podepsané geniální smlouvy pro Connautona s Bennem, v podstatě za pár babek. Nicméně někdo z beků bude muset jít. Ale kdo a za koho, na to se těším nejvíc. Obecn bych do toho týmu moc nesahal. Snad jen Fiddler a Whitney a možná i Robidas či Rome by mohli jít, jinak je to v pohodě.

58

Re: Sestava 2013/2014

Pokud ses díval na Devils, tak určitě ano. Pro mě asi nejméně zajímavý team ligy a začínají se u mě dostávat na úroven Francie. Ten jejich styl je snad ještě horší jak kdysi, absolutně nekoukatelné, jen čekají na hrubku soupeře, klasika. Docela se divím Jágrovi, který prohlásil, že i kdyby byli mimo PO, o výměnu žádat nebude a že by tam snad i rád zůstal.

Osobně v té ubohé Metropolitní divizi fandím na třetí flek Columbusu, asi nejmenší zlo a hrají z té squadri asi nejlepší hokej. I když Washington si tu druhou pozici začal komplikovat. Jackets by měli o nějaké body víc, kdyby neměli v podstatě celou sezonu zraněné dva klíčové ofenzivní hráče, Gáboríka s Hortonem, ke kterým se navíc poslední měsíc přidal Bobr.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Sestava 2013/2014

NJ jsem sice na mysli také měl, ale třeba i Phoenix s Edmontonem.

60

Re: Sestava 2013/2014

Přes všechna pozitiva nám pořád chybí ještě 2 top4 beci (beru že Robidas už dlouho nebude). Stačí se podívat na tabulku a je jasné proč jsou Colorado, LA nebo Vancouver před náma.