Topic: Draft 2015

Tak už se na to blíží smile Koho myslíte, že Stars/Lightning (dyž je to teda v sekci NHL big_smile ) budou letos draftovat? smile

Kari je nejlepšííí!!!

Re: Draft 2015

Přiznám se, že jsem to letos i skrz náš dlouhý PO run tolik nesledoval. Poslední dobou to studuji, ale dohnat se to nedá. Ani jsem neviděl moc zápasů z WJC a z juniorek asi absolutně nic.

Z toho, co vím: není tam žádný golmanský super talent ala Price, MAF či Vasilevskiy, aby tým plýtval 1st rounderem na golmanu. To ostatně potvrdil i můj kamarád skaut. Nejlepším golmanem má být Rus Samsonov, který má v sobě údajně trochu Vasilevskiyho, avšak talentově se mu nerovná. Kanadští golmani opět slabota, což už je taková tradice.

Je to skutečně deep draft, z vašeho picku by měl vzejít velmi dobrý hráč. Pokud teda zase neprobudíte váš golmanský pick nebo hráče s 3rd line upsidem, netřeba jmenovat. smile Okolo 12. místa se hovoří o jménech jako Rantanen, Werenski, Connor, Meier či Merkley. Do hloubky je neznám, ale jsou nesmírně talentovaní, prosadit se nemusí, ale nevypadá to, že tam hraje faktor size a tak podobně. A vždycky je možnost, že se někdo propadne z elitní pětky či šestky. V posledních letech se to stalo v případě F. Forsberga či Fowlera, namátkově.

V našem případě doufám v BPA (best player available), ale nebránil bych se útočníkovi, beků jsme se namlsali loni, ačkoliv legitimní top4 potenciál má pouze DeAngelo. Osobně bych v takto talentem nabouchaném draftu preferoval útočníka, beci se draftují hůře, ale Murray a spol hádám ví, co dělají. Kdybychom však draftovali nějakého two-way beka, nebo snad čistě defenzivního a k dispozici byl stále Daniel Sprong... Asi bych z toho úplně odvázaný nebyl. Sprong patří talentem k top pickům, avšak má mít nějaké problémy s charakterem, proto se kalkuluje, že půjde až někdy ke konci 1.kola. Je to mimochodem Nizozemec.

V 1.kole má jít řada hráčů, kteří smrdí bustem. Crouse má být cca top6 pick, ačkoliv nemá ani PPG pace, což většinou znamená velké varování. Je fyzicky dominantní, ale je otázka, jestli má skill na NHL level. Neznám ho, nehodnotím ho jako hráče, mluvím obecně. Naštěstí k nám nespadne, ale osobně bych se bál, kdyby ho měl můj tým draftovat. Nepřekvapilo by mě, kdyby co se týče čistého talentu a skillu, nebyl ani top20, top30 hráč draftu. Takových powerforwardů v posledních letech v 1.kole bylo... Ashton, Biggs, Watson, Caron, Paradis a tak podobně. Dle mého je to nejvíc riskantní pick, spolu s fyzickými beky. Osobně vždy preferuji skill, tyhle typy lze nadraftovat i později, pokud na tom někdo lpí. Skill se později shání už těžko.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Draft 2015

Nizozemec. A to jsem chtěl odpo napsat ze srandy, že potáhnem nizozemský talent jménem Klaas Jan van den Kübellhoven big_smile