1 (edited by kisin 28.4.2014 17:18:24)

Topic: UFA core 2014

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: UFA core 2014

K nám by do brány mohl být super Elliott. Případně Greiss.

U obránců se shodneme. Nikitin, Fayne či Stralman by pro nás nemuseli být marní.

Grabovski by nemusel být marný, ale tipl bych si, že ZK pro něj bude ze začátku až moc náročná, ale možná se pletu. Navíc bude chtít dlouhodobou smlouvu.

Já bych k nám bral i Iginlu, Cammalleriho ale i Vaněka, kterého tam nemáš.

Re: UFA core 2014

Vanek tam je.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: UFA core 2014

Aha, sorry. smile

Jinak zajímavé budou výměny. Třeba Boston bude muset opět něco dělat, tedy pokud bude chtít Iginlu.

Re: UFA core 2014

Montoya je z těch dvojek až taková 4.-5.volba. Taky bych bral Elliotta či Greisse.

Toronto bude měnit Reimera. Florida bude chtít posílit. Změny se dají očekávat ve Vancouveru, Ottawě, Washingtonu či Carolině.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

6 (edited by Mikesz 28.4.2014 19:28:00)

Re: UFA core 2014

díky za přehled!

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

7 (edited by kisin 28.4.2014 19:51:32)

Re: UFA core 2014

Ještě k tomu Niskanenovi. Letos jsem z něj unešený, hraje jako top pairing bek. V podstatě má vše: je velký, dobře bruslí, má kanon od modré a hraje i do těla. Úplně jiná osoba jak na konci angažmá u vás. Při indispozici Letanga a při všech těch zraněních, které Pens trápily, byl možná záchrana a MVP Pens. I mladý Maatta vedle něj rostl. Niskanen byl solidní i loni a předloni, ale letos to ještě posunul na jinou úroven. Otázka zní, jestli to nebyla náhoda, jestli to udrží. Na trhu dostane přes 5M. V Pittsburghu si ho asi nebudou moct dovolit, mají Letanga za 7.2M (kandidát na nejhorší smlouvu v lize), Martina za 5M a průser jménem Scuderi za 3.3M.

Chybí nám pravák. Salo končí, Kostka asi taky a i kdyby ne, je to jen 6.-7.bek. Gudas není PMD a Sustr je stále ''raw''. S Hedmanem by mohl tvořit prakticky dokonalý pár, ale na konci dne si nejsem jistý, jestli by to bylo správné rozhodnutí. Stejně se to s nejvyšší pravděpodobností nestane.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: UFA core 2014

No, Niskanen by měl dle mého v ZK určité problémy. Jeho střela doznala značného zlepšení. A Pens o něj dle mého zabojují, možná vymění Letanga. Možná o něj zabojujeme i my. Třeba by se rád vrátil. Jo ale velký moc není...

Také mám dojem, že podepíše buď s Pens, nebo třeba s DRW.

Re: UFA core 2014

Pravda, 183 cm/6' 0", mně ale vždycky na ledě přišel jak 6' 2". Vypadá větší, nevím proč.

Letang je prakticky nevyměnitelný - 7.2M na 8 let!, po mrtvici, injury prone a už 2 roky není tím stejným hráčem, jako kdysi.

Proč DRW?

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: UFA core 2014

DRW budou chtít posilovat, beka také chtějí. A DRW pořád táhnou, i když nevím proč. A mám dojem, že se nějaký zoufalec najde, který vezme Letanga.

Re: UFA core 2014

DRW už dlouho neulovili nějakou velkou rybu. Měli zájem o Pariseho, Semina nebo Sutera, nevyšel nikdo. Podle mě už tolik netáhnou. Radši bych si zahrál s Hedmanem. smile

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: UFA core 2014

Alffie byla velká ryba. Navíc ulovili i DeKeysera. Weiss je průser, toho vzali jen, aby někoho měli.

Re: UFA core 2014

DRW je prostě dobré jméno, tam to bude táhnout i když nic hrát nebudou... Podobně jako NYR.
Kdybych byl hokejka a mohl hrát v NHL, tak samozřejmě mimo DS - není co řešit - by mě lákaly štace právě v NYR, DRW nebo MC a TML

Re: UFA core 2014

Já bych tedy do těch týmů nešel ani náhodou. A v současné době právě ne do Detroitu. Detroit, tam už dávají lišky dobrou noc. Toronto, to je obrovský tlak, hrob mnoha hráčů. NYR, pokud nechceš vyhrát SC, ale jde ti o peníze, pak OK. MC, tam je taky veliký tlak. Ani jeden z těch týmů bych si já nevybral.

Re: UFA core 2014

tak aspektů pro rozhodování je vždycky hodně. Tlak je hezká věc, ale když se chci někde prosadit, musím mít koule na to ustát cokoliv.
Já to bral ryze z pohledu jména. Až bych jednou nějakejm vnoučatům vykládal, že jsem hrál NHL, určitě bych raději jmenoval výše uvedené týmy, než Floridy, Fýnykse, Kačery, Kabátníky nebo Nešvily.
Tady ani třeba nejde o prachy, ale fakt o to jméno. Za 50 let to může vypadat jinak a Kojoti budou luxusní adresa s 20 SC z historie, ale teď a minimálně s výhledem na x let dopředu jsou DRW, NYR, MC nebo TML atraktivní destinace.