Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Paradoxem je, že bodování PO vyhrál Horcoff! A to při 14 minutách ledu.

Nejlepším hráčem PO ale volím Benna. Víc jsem čekal od Seguina a Lehtonena.

CHiasson? No, asi to může být jenom lepší, ale jak se opět dostal na -7 v 6 zápasech PO, to je mi záhadou, když ostatní jsou úplně někde jinde.

Goligoski a Daley ukázali svoji třídu v PO. Benn také nezahrál marně. Naopak zklamal Gončar, Dillon.

Cole, to je bohužel průser.

Je to škoda, na Ducks jsme měli. A postoupit bylo relativně snadné. Kdyby Kari podržel tu bližší tyč u jejich 3. branky, hrála by se GAME 7. Nicméně se ukázalo, že potřebujeme vepředu jednoho kvalitního útočníka navíc.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

dobrá, povýším se nad mé oblíbené národnostní hrátky......Lehtonen mě neurazí, ale ani nenadchne. Umím si představit, že zůstane, ale čím dál tím víc si umím představit, že půjde jinam. Neptejte se mě koho za něj, jedna věc jsou přání, další reálné možnosti na trhu, ale hlavně úvahy a plány v hlavách manažerů, do kterých nikdo nevidíme.
Osobně jsem na změny zvědavý, máme tu skupinku hráčů s otazníkem.....Gončar, Whitney, Cole, Fiddler, Rome + bůhví koho dalšího jsme ochotni zobchodovat a hlavně za koho.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Dillon má velké problémy za svou vlastní bránou. Turnovery, včera se nechal přetlačit Selannem. V tom prostoru dělá nejvíc chyb a už se tím prezentoval i během ZK. Očekával jsem od něj víc, ale bylo to jeho první PO a hrál se zraněním. Gonchar hrál jak shit i v závěru ZK (cca posledních 20 zápasů), tady se ještě žilo v domnění, že když se zvedl, nikdy nepolevil, ale polevil celkem výrazně. Prospekt jedné další sezony s Goncharem nevypadá moc lákavě.

Mikeszi, za Lehtonena top beka nedostanete. Na 100% bude vyměněný Reimer a v UFA bude Hiller, to jsou celkem zajímavé jména, ale ani jeden z nich není/nebude franchise G. Ten ovšem asi ani není třeba, vyhrávat lze i bez něj a třeba letošní POs zatím zrovna o golmanech nejsou ani omylem.

Chiasson je zvláštní hráč, důležitá bude další sezona a ta následující.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

19 (edited by Mikesz 28.4.2014 11:24:31)

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Tak u mňa najlepší samozrejme Benn. Potom vôbec nesklamala Eakinova linka a veteráni ako Horcoff a Fiddler ukázali ako sa má hrať PO. Chiasson má v hre vo vlasnom pásme čo zlepšovať ale snáď časom sa zlepší. Whitney to je konečná. Cole? Je jasné, že za tie prachy je hodne dlžný ale na druhú stranu on ani dnes nehral zle, vyslal Ničuškina do toho brejku, on dal tyč a paradoxne v OT ich linka dostala gól...Neviem ale mal na takéto momenty v tejto sezóne dosť smolu... Obrana? Golikoski, Daley super, Jo. Benn sa z 8 beka pred sezónou stal 3, mladí nesklamali ale Dillon a hlavne Gonchar katastrofa... Kari za tie prachy na môj vkus dosť veľa chytateľných golov...Suma sumárum v PO sme určite nepohoreli ale Ducks boli určite zdolateľní ale i tak sezóna bola potešiteľná a máme veľa potenciálu do ďalších sezón.

21 (edited by steiner 28.4.2014 13:43:20)

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Nesouhlasím, a to celkem zásadně, že Gončar hrál posledních 20 zápasů ZČ "shit". Gončar hrál celkem spolehlivě, oproti prvním měsícům u DS se to nedá ani srovnat. Sice celkově žádná vysoká třída, ale plnil svoji roli poměrně spolehlivě, s jen malým množstvím chyb.

Chiasson nepochybně může jít jen nahoru. Těžké sezóna. On je psychicky křehký a byla zde řada problémů. Navíc hrál teprve první sezónu nahoře. Jeho cena šla letos dolů, příští rok naroste, i když nebude nízko ani teď.

Dillon v PO byl omyl, nicméně i pro něj je to důležitá zkušenost. Nemeth hrál lépe než on, a to  je s podivem. Nicméně Dillon měl výborný vstup do sezóny a postupně šel dolů. Po OH pauze zase šel nahoru, pak zase dolů. Musí si zvyknout na délku ZČ, přece jen je to pořád mladý hráč, který toho v NHL odehrál minimum. Raději nepoužívám slovo nováček.

Základní poučka pro PO zní, mít pořádného gólmana, gólman vyhrává PO. Bez něj to nejde. Legrační je, že jiné týmy riskli Bobra a Varlamova či podobné gólmany a byla to sakra treffa do černého. Kari u nás nepochybně nechytá marně, ale Belfour z něj nikdy nebude. A ni náhodou a ani přibližně.

Otázka je, jestli by nebylo marné risknout 2 vyrovnané levnější gólmany, v případě máme v záloze Campbella. Emery rozhodně není úplně marný. Dvojka Miller-Hiller mi nezní marně. Případně Miller-Montoya. No, uvidíme. Mám dojem, že Kari ještě rok dostane. Má rok na to, aby ukázal, že je TOP gólmanem. Zatím jím není. TOP gólmani podávají vyrovnané výkony po celou sezónu. A celé PO. Kari je hodně nevyrovnaný. Často chytá jako TOP gólman, často jako průměr.

Eakin konec ŽČ mizérie, ale v PO ožil a ukázal svůj potenciál.

Vaněk by byl fajn posilou. S ním bychom byli někde jinde.

Obrana dle mého moc změn nepotřebuje. Pokud se nezbavíme Gončara, v podstatě nemáme moc prostoru kohokoli kupovat. Rome, tam bych otočil list. Nevyplácel bych. Měnil bych, případně ho poslal na farmu. Greene, Niskanen, Stralman, Nikitin, Fayne, 3 z těchto hráčů jsou pravými beky, a ty potřebujeme. I když lze čekat i výměnu.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Tak, když už o tu všichni píší, tak se přidám i já se svou troškou. smile

Jak to jen letos zhodnotit.... jedině pozitivně, protože jsme se po téměř šesti letech prokousali do play off, kde jsme i měli podle mě navíc, ale bohužel osud nám nepřál, ale i tak každá zkušenost z těchto bojů se hodí. V ZČ jsme měli hluchá místa, která by pro nás možná v play off znamenala jiného soupeře a lepší pozici, ale nakonec jsme se ještě museli o vyřazovací boje hodně obávat, ale naštěstí se tam kokotům nechtělo..

Teď nějak jednotlivě

Brankáři - No kari, celkem hodně ho obhajuji a stojím dá se říct furt za ním, ale prostě v tom play off to nebylo ono, jak se tu už psalo dostal hodně laciných gólů, které nás bohužel stáli ten postup, protože si myslím, že kdyby některé z těch střel Sucks chytil, tak by to vypadalo zcela jinak. V základní části měl také své blbé momenty, ale jinak si myslím, že v této části mu zase nemám co vytknout. Co je však horší jsou naše dvojky... Ellis byl bohužel šlápnutí vedle a následné hašení požáru Thomasem také nebylo prostě to pravé ořechové... suma sumárum Kariho bych ještě neměnil, ale každopádně to chce přivést schopnout dvojku nebo dát už šanci Campbellovi. (pokud je teda opravdu tolik nadějný, jak tu píšete)

Obrana - No tak Goli a Daley určitě nezklamali a obzlášť potom v play off hráli oba hodně dobře. Jo. Benn byl pro mě asi největším překvapením letošní sezóny, když minulou sezónu byl středem všech posměšků, tak letos na sobě máknul a dalo se na něj spolehnout. U Dillona jsou mé pocity takové rozporuplné v play off odehrál ty dva zápasy se zraněním, ale bohužel se ocitnul hned u několika branek a nebylo to prostě ono. Hodně se mi líbil i Nemeth, který si to své odehrál a nedělal žádné zásadní chyby. Naopak Gončar to je teda hodně velké zklamání za ty peníze co mu dáváme a hrál dá se říct po většinu sezóny docela tužku. Do příští sezóny to chce prostě přivést nějakého TOP beka, ikdyž to bude zatraceně těžké.

Útok - tak zde je myslím jasné, že strašně velké + je, že si sedla dvojice Ja. Benn - Segedín, ale víc se mi přece jenom líbil Jamie, který své výkony dokázal potvrdit i v play off, kde bohužel Segedínovu trochu vyschnul střelný prach a měl celkém velké problémy vůbec trefit bránu. Roussel, Garbutt, Eakin se mi také hodně líbili jen je škoda, že první dva už mají "špatné" jméno a některé zákroky co se jim odpískali byli hodně směšně.. u Eakina jsme v letošní sezóně také celkem dlouho čekali na nějaké lepší výkony, které si zřejmě schovával až do play off, protože do té doby se mi také moc zrovna nelíbil. Horcoff byl také příjemným překvapením, a obzvlášť potom v play off, kde předváděl parádní výkony. Ničuš.. na to, že to byla jeho první sezóna, tak si myslím, že byla pro něj úspěšná není to MacKinnon nebo Drouin, a tak na něj nemám zase takové velké nároky, ale dle mého rozhodně nezklamal. Sceviour na to málo co odehrál, tak si myslím, že to v rámci mezí bylo dobré. Bohužel, kdo mě tedy v letošní sezóně hodně zklamal jsou Chiasson, Whitney, Cole. Nevím jestli bych ještě Chiassonovi dával šanci, když se objevila zajímavá nabídka, tak bych ho vyměnil, ale zase za každou cenu bych ho pryč neposílal a třeba nám to příští sezónu dá sežrat, jako třeba Jordie. Whitney ani Cole by podle mě u nás už pokračovat neměli.

To tak vše. Za mě teda letošní sezóna úspěšná a je vidět, že ten tým má velký potenciál jen by to chtělo doplnit ještě pár hráči, ať už nějakým TOP bekem, tak i nějakého střelce, protože přece jenom nás v ZČ víceméně táhnula právě první lajna a zbytek je občas dokázal napodobit.

Kari je nejlepšííí!!!

23 (edited by steiner 28.4.2014 13:27:17)

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Sheppe, jen tě poupravím. Segedinovi zvlhnul střelecký prach, nikoli vyschnul, neb to by střílel o sto péro... wink

Souhlas, chce to udělat delší postupné kroky, 2-3 dobré kroky upředu. Dobrý druhý centr či dobré druhé křídlo, dobrá dvojka, ale i jeden průměrný bek, ale nádstavba oproti Romemovi, to by mohl být dobrý základ.

Ale obecně nelze sezónu vnímat jinak, než pozitivně. Řada kroků kupředu. Řada pozitivních změn. Více dobrých, než špatných, a o to jde. Jsem rád, že ty pozitivní změny už tady vnímá a sdílí více lidí.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Kari je nejlepšííí!!!

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Jinak s tvým hodnocením souhlasím.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

No nezbývá nám teď nic jiného než doufat, že třeba Texas to snad dotáhne až na Caldera smile

Kari je nejlepšííí!!!

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

BTW, co výměna Kariho za Fleuryho? wink

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Fleury v PO nič nechytá smile

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

to fiňák taky smile

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Ale pořád má lepší stats. wink Navíc smlouvu už jen na rok.