1 (edited by steiner 14.4.2014 17:43:55)

Topic: Shrnutí sezóny 2013/2014

Nejdříve můžeme zhodnotit základní část, pak playoff, případně pak sezónu jako celek.

Osobně si myslím, že už teď můžeme říci, že sezóna byla úspěšná. A já bych řekl sakra úspěšná. Hodně věcí se pohnulo v krátké době.

Snad malé shrnutí. Nové klubové barvy, nové dresy, nové logo, nový GM, noví trenéři, nová divize, noví hráči, konečně můžeme utrácet, neb nový vlastník má peníze a GM má konečně volné ruce, dobrý draft, pár zapracovaných mladíků, nárůst fans v AAC, atd.

Za chvilku sem fouknu hodnocení jednotlivých hráčů.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Nejvíc mě překvapil a potěšil Jordie Benn, ten kluk si začíná věřit a další rok bude z jeho strany ještě lepší. Máme se na co těšit. Ničuškin, ten co dokáže v 18. letech? Je jasné , že v dalších letech budeme mít nejlepší 1.linku v NHL a to bez debat.

3 (edited by steiner 14.4.2014 22:43:48)

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Máme tu konec základní části, je tedy čas na její hodnocení. Za ty roky už víme, že dostat se do playoff je základ. Tam už se může ukázat kdokoli (viz třeba Briere), ale do playoff je zapotřebí se nejprve dostat. Shrňme si tedy, kdo předčil očekávání, a kdo naopak zklamal.

Seguin. Jak řekl sám JN, tolik bodů nečekal, a nečekal, že Seguin je už v jeho věku takový lídr, na ledě i mimo něj. Pro mě je Seguin nejlepší hráč sezóny. Má nejvíce bodů, asi nejdynamičtější hráč Stars. Na PP bych řekl, že byl jediný, kdo nás táhl. Jediné minus má za buly. A hlavně v úvodu sezóny za občasné výkyvy. Ještě dodám, že postupně do svého rejstříku zařadil i blokování střel, apod. Ruff ho a Benna k tomu dotlačil, aby šli příkladem ve všem.

Jamie Benn. Dostal C, a ustál to. Bodově má za sebou nejlepší sezónu. Na PP to nebylo ono, ale zase doplňoval výborně Seguina na buly. Jen o fous za Seguinem v hodnocení. Tihle dva jsou naší budoucností. Oba mají vše, co je třeba. Malé minus snad jen ta PP a také občasná nevyrovnanost. Hodně mu pomohly OH.

Eakin. Dle mého zůstal za očekáváním. Čekal se určitý progres. Loni se mi zdál lepší. Statistiky dokládají, že si o fous pohoršil snad ve všem. Osobně žádný pokrok kupředu nevidím. Je mladý, další rok bude možná ten zásadní. Nicméně zapadá do systému, uvidí se, jestli bude do budoucna druhým či třetím centrem.

Chiasson. Očekávání byla hodně vysoko. Po výborném startu, kdy nasbíral většinu bodů, šel pak dolů. Nemoc, kdy hodně zhubl, tomu nepřidala. Následně byl hodně zasažen situací kolem Peverleyho. Zřejmě bude hodně citlivý a ne tolik psychicky odolný. Hodně mu pomohla OH pauza, neb po ní již hrál lépe. Hráč je to mladý a v podstatě to byla jeho první celá sezóna v prvním týmu. Očekávání z loňska byla hodně vysoko. Uvidíme, co příští rok. Dle mého je ale i možné, že bude vyměněný.

Ničuškin. Bodově je na tom stejně jako Chiasson, nicméně v +/- se liší o 41 bodů! Byl hodně nevyrovnaný, nicméně má teprve 19 roků (na rozdíl od Chiassona, ten má 23) a tak jeho výkon hodnotím kladně. Fyzicky na NHL má, byť měl postupem sezóny problémy, neb na podobnou zátěž není zvyklý. Na první rok super. Zvedat puky při střelbě, to je oč u něj běží. Ničuškin byla prostě trefa na draftu. Uvidíme další roky, co se z něj vyklube. Gončar odvádí skvělou práci. A pomáhají i Benn a Seguin.

Garbutt. Nelze než hodnotit kladně. 17 branek, to je slušný počin, v +/- je v plusu, což jeho kolegové z linky nejsou, anebo ne tak výrazně, jen by mohl přestat simulovat. V podstatě předčil očekávání a plnil vše, od čeho v týmu je. Ještě jako negativum zmíním častá hloupá vyloučení, ale postupem sezóny na tom zapracoval. Má novou smlouvu, příští rok tak bude laťka výše.

Whitney. Jedno z mála zklamání. Slabý začátek, jen pomalu se rozjížděl a nikdy se úplně nerozjel. Jen 9 branek, to je sakra málo. Přitom hrál hodně PP (15 bodů na PP). Loni patřil k těm nejlepším u nás. Ze začátku časté minely a nemohoucnost trefit branku.

Peverley. Velmi spolehlivý. Nejlepší na buly. Od té doby, co nehraje, jsme snad nevyhráli ani jeden zápas, co se buly týče. Dopředu nevyrovnaný, nicméně přínos pro tým má veliký. Slabiny některých hráčů po jeho odchodu naplno vynikly.

Cole. Pro mě osobně zklamání. 29 bodů a -17, to je na hráče za 4,5 mega málo. Měl výborné zápasy, ale často i dlouhé série těch horších. Na druhou stranu by mohl ožít v playoff. Má smlouvu ještě na rok, takže je možné snad úplně všechno.

Roussel. Chybí ještě někomu Ott? Roussel hraje výborně a svoji roli si plní parádně.

Fiddler. Osobně jsem čekal o fous víc bodů. Jinak ale spokojenost. Fiddler hraje to, co vždy. S Bennem nejlepší hráč na buly po odchodu Peverleyho. Mám dojem, že s ním už nepočítáme.

Horcoff. Čekal jsem mnohem víc bodů. Minimálně o 10-15. Svoji roli mimo led či v kabině nicméně splnil. Solidní na buly. Výborný na oslabení, dobrý na PP (s ohledem na malou porci ledu). Nepochybně má budoucnost v našem týmu, a to vzhledem k pravděpodobnému odchodu Whitneyho a Fiddlera, možnému odchodu Colea, a nejasné budoucnosti Peverleyho. Příští rok by mohl i víc hrát.

Sceviour. Poměrně solidní. Před brankou soupeře velmi nebezpečný. Jediná horší věc jsou ztráty puku v obranné třetině. Zejména u mantinelu musí přidat. Příští rok má základ jistý (tedy pokud nebude vyměněný).

Jeffrey. Moc toho neukázal. Pozitivní je to, že není pro tým přítěží. Jeho branky v zápase s Caps byly důležité. Mám za to, že jej velmi snadno nahradíme, pokud se rozhodneme pro změnu.

Mueller. Jeden z hráčů, kteří mohou Jeffreyho nahradit. Především má dobré buly. Bodově se neprosadil, nicméně nebyl přítěží a plnil si svoje obranné úkoly.

Goligoski. Náš nejlepší obránce. Jako jeden z mála umí něco pravidelně vymyslet. Udělal 42 bodů a nakonec skončil +9, což je vzhledem k úvodu letošního ročníku dobrý výsledek. K nedostatkům nepochybně patří nevyrovnanost výkonů. A také asi větší schopnost pomoci produktivitě přesilové hry. Obojí však možná pramení z toho, že na pozici první beka nemá, ale je na ní hrán. V jeho neprospěch ale hovoří fakt, že Robidas byl dlouhé roky v podobné situaci. A k produktivitě přidal i pravidelné výkony, tvrdost, odolnost, hru ve všech situacích, apod. Uvidíme, co bude dál, nicméně zatím je jeho pozice u nás silná.

Daley. Jako vždy udělal přes 20 bodů. Nicméně opět nepřidal nic navíc. Opět nedokázal posunout svoji hru dál. Snad jen 9 branek je zlepšením, ale o to menší je tak počet asistencí. Pozitivní ale naopak je, že v závěru sezóny hrál výborně, speciálně od chvíle, kdy začal hrát s Goligoskim. Za poslední měsíc udělal tolik bodů, co za celý zbytek sezóny. Snad to není začínající syndrom veteránů, kteří hrají jen v playoff, a ne v základní části.  Mám za to, že pozice 3. až 4. obránce by mu slušela i nadále, ve dvojce s Goligoskim. A i kdyby ty změny v obraně nepřišly, s Goligoskim se našli. Nechal bych je u sebe.

Gončar. Těžko se píše hodnocení. Ze začátku katastrofa, později celkem solidně hrající bek. Rozdíl asi jako noc a den. Změna konference, jiný styl hry, noví spoluhráči, prostě vše bylo jinak. A to není snadné, o to spíš ve 40 letech. Nestal se top bekem, jak se čekalo, za ty peníze jde nepochybně o nic moc nákup. Nicméně svoji úlohu mentora zvládá na jedničku. Jeho přínos pro kabinu je také znám. A postupně šla jeho hra nahoru. Většinou nebylo poznat, že je na ledě, což je u beka pozitivní. Takže první půle sezóny katastrofa, druhá velmi slušná. Nepochybně se ale čekalo víc bodů. Důležité je, že jsme s ním v sestavě udělali PO a jeho děsný začátek nebyl postupu do playoff na překážku.

Jordie Benn. Ze všech beků udělal asi největší skok kupředu. Kdo chtěl, viděl i v předešlých sezónách, že dobře bruslí, je odolný, má tvrdou střelu a celkem slušnou přihrávku. Svoji slabinu, tedy velké hrubky, se mu podařilo letos minimalizovat. Nepochybně pozitivní hodnocení, o to je to sladší, že vedení mu dalo smlouvu na 3 roky v podstatě za ligové minimum.

Dillon. Má za sebou poměrně slušnou sezónu. Občas se nevyhnul chybkám, speciálně v době, kdy byl unavený. To ostatně platilo i u Goligoskiho. Většinu bodů nasbíral v úvodu sezóny, později již body přibývaly pomalu. Evidentně tedy ještě musí pracovat na vyrovnanosti výkonů. V týmu je jedním z mála beků, který umí přitvrdit.

Connauton. Nepochybně ukázal své přednosti, i slabiny. Dobře bruslí, má celkem solidní přihrávku a střelu. Střela nicméně není moc přesná. Problémem je, že Stars mají podobných beků hodně, a často se tak od něj spíš čekalo, že bude dobře bránit a hrát do těla. Což rozhodně nejsou jeho přednosti, proto často dostával přednost Rome či Nemeth. Mám za to, že ještě je zde prostor pro zlepšení, ale bude záležet, co Stars udělají v létě. Pokud nějaký bek bude vyměněný, Connauton by mohl dostat víc prostoru. Pokud ne, mohl by být vyměněný.

Robidas. Spolehlivý obránce. Zranění však stálo za jeho krátkou sezónou, následně i výměna. Jeho dny u Stars jsou sečteny. Nepochybně odvedl velmi cenné služby a zvládl se popasovat i s tím, že se po něm chtělo víc, než na kolik se soudilo, že má.

Rome. Dle mého celkem zklamání, i když očekávání nebyla vysoko. Častá zranění, to je jeho největší problém. Povětšinou hraje spolehlivě, dopředu sice nevymyslí vůbec nic, a jako jeden z mála umí hrát do těla. Otázka je, jestli to bude stačit i na další setrvání u Stars. Já bych obrátil list.

Oleksiak. Zatím neukázal, proč by měl hrát NHL. Tipuji, že ještě minimálně rok bude hrát dole. Hráči jeho typu se vyvíjí pomaleji a on není výjimkou. V těch pár zápasech neukázal tvrdost, která by ho měla zdobit, ale zato ukázal pomalost a náchylnost k chybám. Ale to je u nováčků běžné.

Fortunus. Spolehlivý bek, je mi líto, že nehraje víc. Mám ho na zaučování mladých na farmě.

Gaunce. Příjemné překvapení co se poziční hry týče, případně i hry do těla či obrany. Bruslení také celkem v pořádku.

Nemeth. Celkem spolehlivý bek. Dopředu sice neukázal nic, nicméně povolán byl kvůli hře dozadu. Na tu se zaměřil a proto dostával šanci.

Lehtonen. Kari má za sebou velmi slušnou sezónu. Často náš nejlepší hráč. K tomu, aby byl zmiňován jako TOP gólman ligy, musí ještě přidat na vyrovnanosti výkonů, a to zejména v zápasech, kdy jde o vše. Plno gólmanů má lepší stats i navzdory horším výsledkům jejich týmu. Viz třeba Bernier, Chudobin, Scrivens, Schneider, apod. O TOP gólmanech této sezóny ani nemluvím. Rask, Price, Varlamov či Bobrovskij jsou ještě někde jinde. Důležité také bude, jak se ukáže v playoff. To bude další velký test. Nicméně je jasné, že musí hrát méně, Brodeur z něj nikdy nebude. Zdraví nemá nejlepší. Dobrá dvojka tak bude pro příští rok prioritou. A o to více to bude platit, pokud budeme příští sezóny hrávat playoff, o to víc zápasů bude chytat.

Ellis + Thomas. Oba měli dobré okamžiky i ty horší. Ellis dle mého odvedl svůj průměr. Pár zápasů nám pomohl vyhrát, jindy zase prohrát. Hodně nevyrovnaný gólman. Thomas zase ne úplně dobře zapadl, co se svého stylu týče. Výsledky neměl o nic lepší než Ellis. Ba naopak. Pro Thomase ale hovoří zkušenosti z playoff, které se ještě možná budou hodit. Dobrá dvojka bude základ pro příští rok. Letošní rok byl dle mého i v tomto ohledu krokem kupředu (Bachman, Nihlstorp), nicméně až příliš malým.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Zírám, parádní hodnocení!

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

jj respekt smile hezky napsaný

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Dobrá práca, sánka dolu šéfe !!! wink

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

steinere, chybí ti tam jedna věc, a to Podpis:.......................... big_smile

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Dobrá práce.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Ještě doplním jedno pozitivum o Lehtonena. V minulosti měl problémy s tím, že jeho pozornost v zápasech polevovala. Jen málokdy tak udělal čisté konto. Letos v tomto udělal nepochybně krok kupředu.

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

A občas si hrcne na bránu smile

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

„A občas si grcne na bránu“ smile

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Myslím, že Lehtonen odved slušnou práci, i když měl klasický novoroční pokles. Uvidíme, jak se ukáže v PO. Mikesz: To by bylo o dost horší, navíc z masky by měl slušnej rozptyl big_smile A OT: Píšu z novýho kompíku smile

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Neznám přesné stats, k poklesu po Novém roce došlo, ale dokázal ho zvrátit. To je opět změna, pozitivní.

15 (edited by Mikesz 28.4.2014 09:33:52)

Re: Shrnutí sezóny 2013/2014

Horcoff si mě teda nakonec získal.

Rozporuplný jsem naopak s hodnocením Lehtonena, asi jako každý. Dvakrát tu na fóru zaznělo, že by dotyčný měnil (steiner, Tommy). Za top beka jistě lákavá nabídka. Ale osobně bych to s ním ještě minimálně jednu sezónu zkusil, nýbrž vzdor faktu, že je starý, bylo to jeho teprve druhé představení v play-off.

Chiassona bych si rovněž nechal, ovšem pouze v případě, že by se za něj na trhu neobjevilo něco lákavého, což si nemyslím, že nastane.

Fiddlera bychom měli podepsat, hrál dobře.

Whitney a Cole pokud možno out.

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero