Re: Obměna týmu - léto 2014

Horcoff na predávanie skúseností je fajn, ale veterána do 3-4 útoku nájdeme aj o 3M lacnejšieho.

Re: Obměna týmu - léto 2014

Tak on není až tak drahý, jen má vysoký strop. Příští rok bude brát 3 mega. Strop 5,5. Díky Peverleymu a Eakinovi a Fidlerovi hraje většinou až 4. linku. A na 4. linku je to nepochybně hodně...

18 (edited by angelo 25.3.2014 20:20:15)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Ak máme podpísať kvalitného beka a útočníka, budeme tie milióny potrebovať.  Horcoff, Gonchar, Cole to je hneď nejakých 14M. Pozície na ktorých sú by som ocenil tak spolu na 5 mega.

Zase ono to moc nepoteší ak nebudeme môcť podpísať Stastneho alebo Vaneka len kôli Coleovi s Horcoffom, aby si v 4. lajne nahrávali a rozprávali mladým ako kedysi naháňali Yzermana a Lemiuxa.

Re: Obměna týmu - léto 2014

Je naivní si myslet, že si někdo od nás tyhle hráče vezme. A nikde není napsané, že půjdeme po Vanekovi. Nečekám to. A pokud ano, nikde není napsané, že k nám půjde, když má zájem jít k Minny. A o Stastneho bude bitka jako blázen, přeplatíme ho zásadně? A bude k nám chtít?

Abychom ještě nebyli rádi za ty naše veterány.

20 (edited by kisin 25.3.2014 21:57:27)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Cole, B/C prospect a 1.kolo za Spezzu? smile maximálně, kdyby byl UFA a šel letos při TDL... vždyt i papa smurf nám hodil víc a to dal pouze list jednoho týmu. A ani si úpřimně nemyslím, že by k vám Spezza chtěl.

Já bych zas tu přítomnost veteránů nepřecenoval. V obraně je jejich přítomnost nutná, čím víc beků s 300+ zápasy, tím lépe. Ale v útoku o tom už zas tolik přesvědčenej nejsem. Rozhoduje rychlost a kvalita. Lídr může být i mladší hráč. U nás je v útoku nejstarší Malone, 34, a to bud hraje minimálně ve 4.lajně a nebo sedí. Následuje čerstvý třicátník Filppula. Pak tam je pár hráčů kolem 28-29. A nijak nám to neškodí. Veterány na PO se lze doplnit při TDL.

Nevím, proč byste se měli Kariho zbavovat. Těžko byste hledali lepší náhradu.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

21 (edited by steiner 25.3.2014 22:26:46)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Od koho si myslíš, že se ti mladí učí? Sami od sebe těžko. MSL, Andreychuk, Horcoff, Recchi, Jágr, Roberts, apod.

A ta cena, já vím, že je to málo. smile Ale někdy je člověk překvapený. Čeká vysokou cenu a hráč jde za babku. Jindy čekáš málo a jde za hodně. Fans někdy chybí info, neznají vnitřní info, cena mezi GM je často jinde. Navíc často některé kluby musí jednat, z různých důvodů, cena je pak nižší.

22 (edited by kisin 25.3.2014 22:46:53)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Tak stačí mít hráče v nejlepších hokejových letech, tedy 28-30. Val už je dostatečně zkušený, má SC, zažil dlouhé PO runy. Callahan má už rovněž něco odehráno a svým přístupem jde příkladem. Stamkos nemá C jen tak pro nic za nic. A třeba mladí Palát, Johnson, Brown jsou neuvěřitelně pracovití, mají nezvykle vysokou vítěznou morálku. Cooper je dobrej.

Mít v týmu přeplacené hráče za zenitem jen proto, že jsou zkušení a ovlivní mladé, je podle mě blbost.

Koukám, že bys si rozuměl s Hollandem, steinere smile

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

23 (edited by steiner 25.3.2014 23:01:55)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Holland má za sebou výsledky.

Veterány potřebují všechny týmy. A jestli si myslíš, že MSL či Stamkos se od nich neučili, tak jsi mimo.

Ukaž mi jeden tým, který vyhrál SC, který by podobné hráče neměl.

24 (edited by kisin 25.3.2014 23:13:55)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Za veterána už je považován i hráč kolem 28, 29, 30. Nemusí mít nutně 37-40 a být rád, že ještě stačí na 4.lajnu. A třeba takový Toews toho má za sebou víc než kdejaký pětatřicátník.

Vždyt veterány se často doplnuje při TDL. To můžeš získat levně i 2 nebo 3. A nemusíš nesmyslně platit důchodci roky třeba 4M za rok.

Veteráni v obraně jsou mnohem důležitější než v útoku. Podívej se na útok Colorada. Rychlost, kvalita a pouze pár hráčů kolem 29-30. Jediný hráč, který se blíží důchodovému věku je Tanguay, ale ten stejně skoro nic neodehrál a žijou.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Obměna týmu - léto 2014

Tak já nutně nemyslel hráče kolem 40 let, to je i na mě moc. Já myslel třeba kolem 35. Veteránem už se dnes nazývá kde kdo, i hráč 28 roků.

I ten Toews musel mít kolem sebe veterány, aby uměl to, co umí dnes. Kdyby měl kolem sebe mlíčňáky, jako já třeba RNH či Gagner v Edmontonu, těžko by dotáhl tak daleko.

Dobré je si poslechnout rozhovory s hráči, pak zjistíš, že kolikrát jde o drobnosti či detaily, které v pravou chvíli sehrály svoji roli. Někdy záleží na jednom buly, apod.

Těžko Stamkos radil MSL, zpravidla to bylo naopak.

Re: Obměna týmu - léto 2014

Toews to měl vždycky v sobě. Lídr, bojovník, na svůj věk byl neuvěřitelně vyspělej. Gagner či RNH jsou nazdárci, sračky a když se k tomu přidá to prostředí, které v Edmontonu panuje, pak to nemůže dopadnout jinak. Těžko se změní. V létě podepsali veterány a nic.

Hodně dělá trenér, GM a celkově prostředí v organizaci. Když ten hráč nemá správné návyky a je blbej, ani 10 veteránů to asi nezmění.

Musím dát Cooperovi credit, protože si nemyslím, že Gudas, Johnson a spol, všechny, které vedl na farmě, by byli tam, kde jsou dnes. Mají vítěznou mentalitu, na svůj věk parádně brání a jak sami říkají, kvůli Cooperovi by šli proti zdi. Úplně neuvěřitelnej rozdíl proti např. Purcellovi či Malonovi.

Já netvrdím, že bez veteránů to jde, každý tým je má a každý contender se ještě posílí při TDL. Ale musí ten podpis dávat smysl, nemůžou podepsat borce jen proto, že je to veterán a ukáže našim klukům, jak správně trénovat. Na konci dne stejně rozhoduje rychlost a kvalita. Zkušenosti doplníš před PO, kvalitu moc ne, pokud nejseš ochoten zaplatit.

Stamkose mimojiné ovlivnil Roberts (a stále jej ovlivnuje, je to jeho osobní trenér), Recchi a samozřejmě MSL. Nyní už ten tým musí vést on.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Obměna týmu - léto 2014

Tak věci nejsou tak jednoduché, jak se snažíš poukazovat. Nad Boucherem jsi se rozplýval a dával mu credit, jak říkáš, pak jsi na něm nenechal nit suchou. To samé s MSL. To samé s Eakinsem, atd. Jeden rok něco vypadá dobře, další mizerně.

Na farmě mají hráči také svoje veterány. My máme třeba Petersena, Meeche, Muellera a další. Mladý hráč dojde do NHL a první roky jsou zásadní. Každý ale nemá tu kliku, jako třeba Seguin, který udělal SC a byl ve finále ve 22 letech. A každý kolem sebe nemá tolik špičkových hráčů.

Zásadní je tahle věta a ta sakra platí: Hodně dělá trenér, GM a celkově prostředí v organizaci. Když ten hráč nemá správné návyky a je blbej, ani 10 veteránů to asi nezmění. Tu podepisuji.

Eberle nebo RNH, když by hráli třeba za nás, to by bylo jiné kafe. Tím jsem si jist. Stačí juknout třeba na Ribeira po odchodu z Montrealu.

28 (edited by kisin 26.3.2014 00:00:14)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Každej trenér má svoji životnost. Boucher měl výbornou první sezonu a vzhledem ke kádru i velmi dobrou druhou. Nedávno jsem četl a byl to seriozní zdroj (tuším borci z TSN), že ztratil kabinu a hlavně veteráni jako MSL (ten byl zdůrazněn) se na něj vysrali. Takové věci se těžko odhadují.

Ano, na farmě jsou možná ještě o něco důlěžitější než v áčku. U nás už roky odvádí v tomto směru zlaté služby Cote v obraně a Angelidis v útoku.

To si taky myslím, kdyby byl nějaký hráč Oilers vysvobozen z toho pekla, hned by ožil. Nejlepší je jednoznačně Hall, ten to má v hlavně srovnané, ale sám na to nestačí.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Obměna týmu - léto 2014

My jim klidně od jednoho z nich pomůžeme a nutně to nemusí být Hall, kterého nedají. Spíš se zbaví Gagnera nebo tak.

30 (edited by kisin 26.3.2014 00:03:26)

Re: Obměna týmu - léto 2014

Lze to i vidět na příkladu Cogliana... luxusní 3C (v Anaheimu křídlo) a jeden z nejrychlejších hráčů v lize. V Edmontonu k hovnu, v Anaheimu velmi platný.

O výměně Gagnera se už taky mluví léta. Aby to nedopadlo jak s Hemským. Budou čekat, čekat a nakonec pude za směšnou protihodnotu.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper