Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

K mání by mohl být třeba Myers z Buffala, ale co ta jeho smlouva? Sabres jsou díky ní v řiti na plno let. Chtěli bystě takového hráče i za tu cenu? I kdyby nás stál třeba Larsena a první kolo draftu? To jsou zásadní otázky.

47 (edited by steiner 17.3.2013 23:23:13)

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Proste chce to genialny tah aky previedol GM Gainey. V roku 1995 vymenil Tinordiho a  vtedy vraj nadejneho Mrozika ( celkovo 2 zapasy v NHL za Calgary) za Kevina Hatchera a toho o rok neskor za podla mna najlepsieho obrancu v historii Stars (co si ja pamatam) Sergeja Zubova. Ked to spocitam suma sumarum tak vymenil troch, ktori v sucte za Stars nazbierali 211 bodov za jedneho, ktory nazbieral 549 bodov a bol roky pevnym zakladom obrany Stars. Dnes nikto z nasich bekov nedokaze tak vyviest a podrzat puk ako to vedel on...

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Zubova jsem mel rad. Podle me nejlepsi bek historie Stars, kdyby tady hral nekdo jeho kalibru byli by jsme jistojiste v top osmicce. Mam dokonce i dres s jeho cislem (kvalita rakoskova) ale i fakt ze si ho vsimli i vietnamci uz neco znamena big_smile

I pád na držku je pohyb dopředu...

50

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Takových výměn se dá najít hodně. Ale dřív se měnilo jako o život. Dneska tu jsou stropy a podlahy a různá omezení. Navíc tehdy jsme byli nejsilnějším týmem co se financí týče, jeden z TOP 3. A bylo plno klubů, které živořily.

Dobrou výměny jsme udělali i s Lehtonenem, Ribeirem, apod. Problémem současnosti je nedostatek kvalitních hráčů na trhu. Ono, můžeme zkusit trejd ala Lehtonen. Ale tyhle výměny ne vždy vyjdou. Pokud se nepodaří toho hráče předělat a psychicky podpořit, je z toho průser. V případě Lehtonena vše vyšlo, ale není to pravidlem, řadě hráčů změna neprospěje. V ZK na ně jsou vyšší nároky. Viz Ribs a jeho bodovačka u Caps...

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

No vsak to aspon nieco co sa tej obrany tyka skusit a nie stale cakat, ze ono to snad nejak dopadne. A apropo tych financii nezda sa mi, ze by v tej dobe bol Zubov az tak drahy v porovnani s K. Hatcherom, mozno bol este aj lacnejsi..

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

To je zbytečné řešit, co bylo. V minulosti se peníze řešit nemuseli. Teď tu je zásadní rozdíl.

Problémem je někoho sehnat, obecně. Ukažte mi tým, který již začal řešit výměny a začal se zbavovat hráčů. Pokud někoho seženeme, nesmí mít vysokou cenu a musí být lepší než to, co máme.

Pokud je problém Jordie se 4 asistencemi a -4 body v +/-, potom bychom museli vyměnit půlku obrany. Jenže je tam řada mladých hráčů, kteří ještě neřekli poslední slovo. Hráči jako Grossman a Fistric tu byli dost dlouho na to, aby přesvědčili o svých kvalitách. Ten čas musí dostat i Dillon, Oleksiak, Benn, Larsen, apod. Dle mého je Benn v pohodě jako sedmý bek. Nic víc, nic méně. Hraje víc, ale to je díky zraněním. A díky tomu, že sehnat někoho je sakra těžké.

Chcete Campbella z Floridy? Jaká je jeho cena. Nebude jeho smlouva znamenat za rok či dva odchod někoho z dvojice Eriksson či Dillon? Atd. atd. Důležitý je prostě finanční výhled a rozvoj týmu jako celku.

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Steinere, jestě jednou jsem si to tady zpětně pročítal. Rozumím tvým argumentům, chápu složitost situace, její původ a dokonce i to, že tady není žádný zázračný tlačítko, který by jedním stiskem všechno hned teď změnilo. Ale přijde mi, že to je jen obhajoba sraček, ve kterých vězíme až po pás. Což je vlastně fajn, bo po krk by to bylo horší. Dere se mi na mysl hodně otázek, které začínají na proč. Nepochybuji, že každou z nich dokážeš rozumně zodpovědět, ale mě ani tak nezajímá detail, ale celkový obrázek z nich složený.
Když tady nadáváme na Benna, tak spíš proto, že on je holt takovým symbolem našeho současného zoufalství a problémů (ale hlavně že je levnej, bo to co on předváděli podle tebe dlouhodobě i dražší, ne? wink ) Ale pojdmě k těm mým proč...

Proč 9 z 10 hráčů (abych nebyl tak absolutní a nemohl mě každý chytat za slovo), které k nám výměnou dostaneme, upadne sotva do průměru? Proč v našich řadách není TOP hráč, skutečně někdo, koho by nám ostatní záviděli? Proč naše drafty stojí za starou belu? Proč hráči, kteří od nás odejdou zpravidla v novém působišti září a předvádějí něco, co my od nich neviděli? Proč, když se dneska podívám na naši sestavu, vidím jen šedá jména, která mi ještě loni nebo předloni byla zcela neznámá? Okolo koho tady vlastně chceme budovat mančaft pro budoucnost? Kolik opravdu silných a slušných jmen v kádru máme a která by měla tvořit páteř úspěšného týmu pro další roky?

Možná jsem slepej, ale já tady nevidím půdu, ze které by se nám mělo něco urodit. Je mi v tuto chvíli jedno jestli nás trénuje GG, DT nebo kdokoliv jinej, protože ani Pán Bůh by u tohohle neudělal tým, který "něco" hraje a má šanci v něco vyrůst.

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Jsem fanoušek a i když mám určitou míru pochopení, tak chci svůj mančaft vidět vítězit a rvát se o pohár. Chci bejt pyšnej na skvělé hráče, které máme a chci, aby majitel resp. vedení dělalo všechno pro to, aby DS šly nahoru resp. dopředu. A když to dlouho nedostanu, tak je jasný, že jsem nasranej a remcám.
Jestli máme konečně majitele, kterej je ochotnej pustit chlup a myslí to s organizací dobře a není to pro něj jen rozmar a hračka, tak ať to dokáže. Můžu 100x rozumět argumentu, že už se dneska tolik nemění, že dneska nejsou k dispozici kvalitní hráči apod., ale mě je to přece jedno. Tak ať udělá vedení cokoliv, aby hráče sehnalo, ať si poradí, od toho tam přece jsou, ne?? Proč se mám dívat na hru, ze které bolí oči a poslouchat kecy, že všechno máme pod kontrolou a jdeme určitou cestou... Už mě přestává bavit to naše přizdisráčství...

57 (edited by Gulis 18.3.2013 14:21:56)

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Ono by to bylo všechno pěkné, kdyby šel vidět aspoň malý pokrok, ale my hrajeme hůř a hůř. Hráli jsme líp v době , kdy nebyly prachy. Měli jsme i lepší kádr. JN to nezvládá to je evidentní. Ty se ho zastáváš, ale v podstatě ho není zač pochválit. S Tommym jsem v tomhle za jedno, to co píše si nevymýšlí, to je prostě fakt.

58 (edited by steiner 20.3.2013 21:53:48)

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Hoši, hoši.

Tommy, pokud ti je jedno, že kvalitní hráči na trhu nejsou, a vedení má udělat cokoli (ale co je to to cokoli?), aby někoho sehnalo, potom se nemáme o čem bavit. Jestli chceš Webera, kterej je vše, jen ne šedivý, potom vysol 14 let a minimálně 110 mega spíš víc. Opět předesílám, jestli chceš děsně přeplatit hráče, který tu bude do 41 let a bude mít strop 8 mega, navíc tím pádem někdo bude muset jít, pak to řekni rovnou. Já raději budu trpělivý.

Že hráči, kteří k nám dojdou, jsou zpravidla horší, než jinde, to platilo snad vždy. Od té doby, co fandím Stars. Dříve to bylo defenzivním systémem. Tak jsem si to vysvětloval. DNeska asi tím, že nezískáváme hráče v jejich TOP věku. I když takový Eakin jde sakra nahoru, o tom se mu u Caps nezdálo, a těch příkladů by bylo jistě víc.

Že v našich řadách není nikdo, koho by nám jinde záviděli? To je blbost. Jágr, Benn, Lehtonen, Eriksson, Dillon, atd. A těch jmen bude přibývat.

Naše drafty jsou stejně kvalitní jako drafty jiných týmů. My nejsme sračky, abychom draftovali v TOP 10, proto naše šance, že někoho klofnemě je nižší. Ale zase nemůžeš nevidět, jak dobře draftujeme ve třetí či pátém kole.

Jen se optám, který hráč předvádí jinde něco, co  jsme u nás neviděli? Nenapadá mě, koho můžeš myslet.

Že neznáš hráče NHL, to je tvůj problém. Já už sice NHL sleduji také málo, asi tak z desetiny, co kdysi, ale všechny naše hráče jsem znal a znám.

A páteř týmy, tedy hráči, kolem kterých budujeme kádr, jsou celkem jasná. Jukni na délku smluv a budeš mít jasno. Lehtonen, Daley, Eriksson, Benn, Goligoski, Dillon, a další. Možná to bude Roy, možná Larsen, atd.

Jdeme cestou výchovy vlastních hráčů. Což je cesta delší, ale levnější. Delší, ale pod platovým stropem jediná možná. Strop jde příští rok zásadně dolů. My tím pádem na tom budeme hodně dobře. Herně je to zatím pořád ta stejná bída, co poslední roky, to souhlasím, a to mě také štve. Čekal jsem letos posun. Ale je zde hodně faktorů, které to ovlivnily, a těm já rozumím. Nemáme v týmu velké hvězdy dneška, to je fakt, ale Whitney, to je sakra hráč. Kari je taky hvězda. Pomalu. A Benn jí bude, pokud už není.

A TOp hráče obecně nemáme, krom těch pár, neb naši TOP hráči už s hokejem skončili, a noví díky financím nedošli. Není je kde brát. A Brad namísto místa a party zvolil peníze a stabilního vlastníka klubu. Bohužel.

Také mě napadá ještě jeden důvod. Dříve jsme draftovali hráče defenzivní, kteří obvykle neměli moc talentu. Nyní se snažíme o opak posledních pár let.

Buď trpelivý a uvidíš posun k lepšímu. Příští rok by to už mělo být vidět. Tím jsem si jist.

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Re: BHawks @ Stars 16.03.2013

Mimochodem, těch jmen jsem se nedočkal...ta debata z vaší strany je málo konkrétní.