76

(794 replies, posted in NHL)

Vím, že se ligy mohou trochu lišit. Ta naše se hraje na: G, A, +/-, shots, PPG, PPA, SHP, PIM, Hits, Blocks, Faceoff, úspěšnost střelby a pak brankářské statistiky wins, SO, GAA a Saves (Každý si může poskládat ten tým pochopitelně trošku jinak – s cílem dominovat v jiných statistikách, než ostatní -, ale obecně platí, že se někdo zaměří například na střelce a sbírá hodně branek, střel a bodů v přesilovce. Někdo to víc řeže a má i útočníky, kteří přidají hodně hitů, bloků a trestných minut. A třetí sází na vyváženost. Je to různé.)

Pokud porovnám Scandellu a Vatanena očima fantasy hockey, tak Scandella dělal loni méně bodů, nedělal body v přesilovce (nevím kolik času v ní trávil) – Vatanen byl v tomto směru lepší. A Fin měl i o něco víc střel a bloků. Takže pokud jde o statistiky, tak nebyl Scandella vlastně v ničem zásadním lepší. Navíc se Anaheimu dařilo minulou sezonu lépe, než Minnesotě, ne teda nějak diametrálně, ale i to byl menší plus pro něj, ale hlavně šlo o produktivitu. 

Sám Roy by s tebou moc nesouhlasil big_smile … ten prohlašuje: "I'm here to win the Stanley Cup," před letošní sezonou x) Často jsem na jeho práci četl chválu..a ta druhá, nepovedená sezona se házela spíš na smůlu. Obecně nevím co si o tom myslet, ale když říkáš, že je slabý trenér, tak na tom asi něco bude…Pokud to bude letos opět fiasko, tak bude pravda určitě na tvé straně..

Do další sezony si můžu vzít celkem 6 hráčů a prakticky největší hodnotu má u mě tato sedmička (takže jeden bude muset jít do volných hráčů a na draft): Lundqvist, Crosby (nemusím ho, ale je holt sakra dobrý, tak co mám dělat x) ), Justin Faulk a pak ona čtyřka: Wheeler, Kane, Palat, Duchene. 

(Budu zakládat na yahoo letos ještě jednu ligu, nechceš se přidat? S tvými znalostmi by jsi patřil rozhodně mezi favority).

77

(794 replies, posted in NHL)

jasný, naprosto v pohodě.

78

(794 replies, posted in NHL)

Taky mám právě Evandera rád. Líbí se mi hráči, kteří kromě toho, že mají skill přidávají i něco navíc - krom bodů a gólů. Loni měl, za tu krátkou dobu co stihl odehrát, a to měl pomalej rozjezd 3,4 střely na zápas, 3,2 hity na zápas a hraje hodně slušně oslabení. Zkrátka jak píšeš – všestranný útočník. A dobře se na něj na ledě kouká.

U Paláta bych viděl jednu slabší stránku. Podlé mého málo zakončuje. Měl by se více pouštět do střelby. Loni měl jen 1,8 střely na zápas, což je škoda. Ale vím, že je to spíš playmaker, takže asi nikdy nebude sázet třeba 25-30 branek za sezonu a pálit 250 střel jako Evander (což po něm asi trenér ani vyloženě chtít nebude), ale na to jak má kvalitní střelu je zbytečně bojácný...

Jinak ještě bych tě otravoval s tou fantasy. Nechci to tady tímto tématem moc zasírat, ale když jsme u toho koho vybrat pro další rok, tak to rozšířím. Musím vyhodit z těchto čtyř útočníků jednoho: Black Wheeler, Matt Duchene, Evander Kane nebo Palát.

Kanea a Paláta už jsi rozebral. Oba bych si rád nechal (i když jsem původně chtěl vybrat právě mezi nimi, jak jsem psal), ale od Duchena taky čekám velké věci, měl by to být leader Colorada, pokud se jim povede sezona, tak by mohl udělat i 70B. Navíc má docela kvalitní buly, což se počítá. Akorát mě štve, že je slabý na přesilovky. A loni teda moc ofenzívním vůdcem týmu nebyl. Čekáš, že půjde letos hodně nahoru, oproti nepovedené minulé sezoně? Wheeler je ze všech čtyř nejstarší, ale podobně jako Evander se mi hodně líbí. Krom sbírání bodů a střílení branek je hodně silný na oslabení a taky hraje kvalitně na obou stranách hřiště. Chci si tým stavět především z hráčů, jako jsou Wheeler, Kane nebo Palát, ale jak jsem psal od Duchena čekám velké věci letos a produktivní centr by se také hodil, takže si lámu hlavu koho vyhodit a kdo z nich má "nejmenší  hodnotu". Byl bych hodně rád za tvůj názor a pohled na uvedené další dva hráče....

79

(794 replies, posted in NHL)

Zajímal by mě váš názor na Evandera Kanea. Myslíte si, že mu přestup do Buffala prospěje a bude naplňovat svůj potenciál? Je to potížista, ale to byl i Seguin a co je z něj nyní za hráče. Myslím si, že po tak dlouhé pauze bude mít hlad po hokeji a mohl by do toho vletět po hlavě. I když je často kritizovaný, tak se mi jeho hokej hodně líbí. Rozhoduju se, jestli si pro nadcházející sezonu nechat ve své týmu ve fantasy Kanea nebo Paláta. Jeden musí z týmu pryč. Myslím, že Kanea je šikovnější a kvalitnější útočník než Palát, ale zase je u něj větší riziko. Navíc Buffalo může dost možná opět i letos patřit k nejhoršímu týmům ligy…

80

(794 replies, posted in NHL)

Je pravda, že u výše smluv nejde moc hledat smysl. Ryan McDonagh a Brassard patří k nejlepším hráčům týmu, ale berou 4,7m respektive 5m a takový "průměrák" jako Staal 5,7m. A takových příkladů se najde v cele lize víc, takže je asi pravda, že brát výši platu čistě podle hokejových kvalit nejde...(jednak ceny rostou, jak jsi psal, a taky asi své svede hráčův agent a další okolnosti - např. Staal pod stolem Sathera).

Píšeš, že je Brassard o něco méně kvalitním hráčem než Stepan. Nevím, podle mého laického pohledu si prozatím myslím opak. Přijde mi, že Derick je lepší bruslař a možná má i o něco lepší střelu. Šikovné ruce máji oba řekl bych asi stejně. Ale je tu i to Stepanovo vhazování, jak jsi nakousl. Je fakt slabé, Brassard ho má lepší, i když taky není na buly žádný Bergeron. Napadá mě, když je to slabina nějakého centra, tak proč nepracuje na zlepšení? Na tréninku se tím nikdo nezabývá nebo to centr nepovažuje za tak důležité k trénování - což je blbost, buly je přeci celkem klíčové. Píšu to proto, že je Stepan kvalitní centr, ale buly má pořád stejně mizerné, rok co rok žádné zlepšení. Přemýšlel jsem nad tím už dříve, proč na tom nezapracuje on a jemu podobní. Asi je to jedna z disciplín, které se mimo zápas moc dobře netrénují...nevím...

81

(794 replies, posted in NHL)

Kisin: No, pokud jde o délku kontraktu, tak ta je podle mě ok. Smlouva mu vyprší ve 31 letech, takže pokryje jeho pravděpodobně nejlepší hokejová léta. Nebude přesluhovat jako například Girardi, který ve 37 asi určitě nebude hoden platu 5,5m. Pokud jde o výši Stepanova kontraktu, tak tam už jsem spokojený podstatně méně. Potenciál má na to, aby si zasluhoval 6,5m, ale realita je prozatím jiná. Podle mě nehrál loni lépe než Brassard, takže bych řekl, že si zasloužil maximálně 5 milionů, víc ne. Proto doufám, že v následující sezoně bude o level lepší než byl loni - loni špatný nebyl, to vůbec ne, ale jak jsem psal, nejlepším hráčem týmu taky ne. Pokud se kvalitativně neposune a neudělá alespoň 70 bodů, tak to budu brát jako zklamání, jsem zvědav jak se s tlakem vypořádá. 


Gulis: žel mám playstation 4, věčná škoda :X

82

(794 replies, posted in NHL)

83

(726 replies, posted in NHL)

Kisin: S tím Satherem souhlasím, jen bych dodal, že když někdy udělá botu - poslední velká bota je Staal - tak to jde víc vidět, protože je prostě více na očích, než někteří jiní manažeři. Víc se to rozebírá. Ale jsem rád, že jsi vyjmenoval i pozitiva, protože má stále hodně kladů.

Jinak, co si myslíš o Faulkovi? Zajímal by mě tvůj názor. Zvládne se do dvou let dostat mezi elitní obránce ligy? Mě se hodně líbí, skvělé bruslí, podporuje ofenzívu, je to moderní bek, který hraje i dost fyzicky. Někdy to směrem dozadu není úplně ok, ale doplácí i na to, že hraje v podprůměrném týmu. Vzhledem k tomu kolik tráví času na ledě, tak pak docela naskakují minusové body. Ale na to, že je mu teprve 23 let, tak hraje parádně......

84

(794 replies, posted in NHL)

85

(726 replies, posted in NHL)

"Hele, Kubina, ten malej zrzek vyhraje za 11 let taky Stanley Cup...a taky s Tampou."
"No jasně."

Naštěstí se to nestane, a vyhraje Chicago x), ale byl by to dojemný příběh.

86

(726 replies, posted in NHL)

Zasypal jsi mě argumenty, které jsou dost solidní. Tušil jsem, že budeš stavět na tom, že je Girardi nemoderní typ obránce. To sice pravda je, ale zastávám názor, že obránci jeho střihu: obětavý obránce, který hraje tvrdý fyzický hokej, jsou pro tým důležití a přínosní. Bylo by úžasné, kdyby k práci, kterou dělá - a dělá ji podle mého dobře -  rozehrával tak elitně jako Yandle, vozil elegantně puky do útočného pásma a manévroval na modré čáře jako – podle mého – nejlepší současný obránce Duncan Keith. Ale dělat všechny tyto disciplíny perfektně nejde. Od toho jsou v obraně Yandle, Boyle a McDonagh.

To jestli to fyzicky vydrží těžko říct, každý má jiné tělo. O tom se může člověk jen dohadovat.

O podpisu Staal je zbytečné se bavit, nechápu ho a myslím, že ho nemůže pochopit snad nikdo krom Sathera. (Mezi námi, Staala mám ze všech obránců Rangers nejméně v oblibě). Podepsal bych ho maximálně za 3m a samozřejmě bez no-trade klauzule. 

To, že Rangers plýtvají s drafty, se mi taky moc nelíbí, ale snaží se to kompenzovat tím, že podepisují univerzitní hráče. Posledně se povedlo podepsat Kevina Hayese z Boston College. Bude z něj výborný hráč. Navíc je v týmu dost nadějných mladých hráčů. Miller nebo Fast ukázali během letošního play-off, že mají velký potenciál. A od čtyřiadvacetiletého Kreidera čekám v příští sezoně velké věci – v létě plánuje mimořádnou přípravu, která ho má posunout o další level nahoru. Věřím mu.

Jinak pokud jde o Sathera, tak možná u Rangers končí. Nyní zvažuje, jestli pokračovat, nebo ne….

87

(726 replies, posted in NHL)

„Stralman je ZÁSADNĚ lepší jak Staal, Girardi, nemluvě o Boyleovi. Taky ho mohli mít za podstatě méně než prvně jmenované, kteří nejen že už nyni nehrají nic moc, ale jsou to i typy, co jdou zpravidla brzy dolů.“

Dvě věty a tři pro mě celkem zásadní podivnosti.

1. Na základě čeho jsi postavil své tvrzení, že je Stralman zásadně lepší obránce, než třeba z vyjmenovaných hráčů Girardi?

Girardi je naprosto elitní defenzivní obránce, dovolím si tvrdit, že jeden z nejlepších v celé lize. Stralman je Two-Way typ, takže trochu odlišný, proto je maličko složitější je perfektně porovnat, je jasné, že bude mít Stralman o něco lepší produktivitu, když hraje víc v útočném pásmu. Ale v obranném pásmu je Girardi podstatně lepší. Je to jeden z nejtvrdších a nejobětavějších beků. V základní části rozdal 224 hitů (o 120 víc než Stralman), blokoval 184 střel (o 107 víc než Stralman), přitom hraje hodně čistě, měl ještě méně trestných minut, než Stralman. Je výborný v napadání, lepší, než Švéd. GvA 60:40.

(Poznámka na okraj, v play-off proti Tampě hrál Girardi se zraněním – i tak si vedl dobře).

2 Mohli mít Stralmana za podstatně méně, než prvně jmenované?

Vždyť Stralman bere 4,5 milionů dolarů na rok. Girardi bere jen o mega víc – zaslouženě...je z mého pohledu lepší obránce. Dan Boyle bere stejné peníze (4,5). Staal bral letos 3,9, takže méně. Proto nechápu větu, že mohli mít Stralmana za podstatně méně – vím, že od vedení požadoval stejné peníze, ale musel bych detaily dohledat.

To, že bude mít od příští sezony Staal plat přes pět milionů beru jako průser a nechápu to, protože takové peníze si nezaslouží. To že bude mít no-trade klauzuli je další průser. Tady bych byl za jedno.

3. Jsou to typy, co jdou zpravidla brzy dolů?

Tomu nerozumím vůbec, podle čeho se pozná „typ, který jde brzy dolů“? Předpokládám, že jsi tím nemyslel Boyla, tvrdit to o hráči, který bude mít příští měsíc 39 let, a který si dlouhé roky držel status jednoho z nejlepších obránců celé ligy – i nyní jako veterán hraje velmi slušně – by bylo hodně zvláštní. Pokud jde o Girardiho, tak ten si drží výkonnost už několik let. Je mu 31 a nevypadá na to, že by takový dříč a tvrďák měl tendenci polevovat...

U Staal je to složitější, je dost často zraněný, měl dlouhou pauzu kvůli problému s očima. U něj upřímně nevím, jaký směr nabere jeho kariéra, ale věřím, že zabere a půjde nahoru, prostor pro zlepšování má stále, vždyť je mu 28 let. A asi mu věří i vedení, když ho podepsali.

Stralman je kvalitní obránce, což o to. Ale Rangers si kvůli němu určitě vlasy teda nervou, vždyť mají jednu z nejlepších obran v celé NHL. McDonagh, Girardi, Yandle, Staal, Boyle, Klein – takovou kvalitu by bralo 28 z 30 týmů v lize.

88

(160 replies, posted in NHL)

Všechno je samozřejmě možné, ale Henrik neodejde na 95%. Celá sestava se určitě nebude nijak výrazně měnit.

89

(1 replies, posted in NHL)

Ahoj všem, hledáme hráče pro novou ligu - jde o NHL Fantasy na Yahoo. Liga bude vytvořena v průběhu srpna a následně proběhne draft. Kdo má zájem užívat si skvělé hokejové zábavy v průběhu (nejen) příští sezony, tak může zareagovat a dostane další informace jak postupovat.

Nutno dodat, že krom alespoň základní znalosti NHL, což by tady neměl být žádný problém, je potřebná také aktivita. Neaktivní hráči samozřejmě kazí dojem z celé hry.

Ti, kteří se ještě nikdy nedostali do kontaktu s fantasy na Yahoo, tak jde rozhodně o nejlepší fantasy hru, jakou lze na internetu dohledat, takže neváhejte...

90

(160 replies, posted in NHL)

krásné téma.