31

(5 replies, posted in Ostatní)

Hodně jsem se rozepsal, tak jsem se rozhodl, že mé postřehy o Deportivu rozdělím do 3 příspěvků. Už jsou všechny napsané, ale je to dlouhé. Každý den jsem dám jeden. Posílám první. smile

Tak Deportivo La Coruňa dokázalo nemožné a zachránilo se! V poslední možné chvíli, pár sekund před pověstnou hodinou dvanáctou! big_smile Jsem za to rád, je to můj dlouhodobě hodně oblíbený klub spolu s Manchesterem United. Tak jsem rád, že tu nemusím psát takové ty sarkastické tragikomické poznámky typu: „V Deportivu si tu koncepční práci představují opravdu jinak než všichni ostatní“  nebo „Jsou to masochosti“ (I když s dávkou nadsázky můžeme říct, že to masochisti opravdu jsou). :-D

Trocha z (ne)dávné historie:
Liga:
1999/20000 – 1.
2000/2001 – 2.
2001/2002 – 2.
2002/2003 – 3.
2003/2004 – 3.

Španělský pohár:
2001/2002 – vítěz
2002/2003, 2005/2006, 2006/2007 – semifinalista

A to v tomto klubu hrálo mmoho známých a kvalitních hráčů – namátkou například Rivaldo, Molina, Naybet, Tristán, Djalminha, Fran, Makaay, Mauro Silva, Valerón, Pandiani, Riki.

Pojďme se podívat , jak si mužstvo vedlo v posledních sezónách:
2010/2011 – 18. a sestop
2011/2012 – 1. a postup
2012/2013 – 19. a sestup
2013/2014 – 2. a postup
2014/2015 – 16. (ale sestup byl opět nebezpečně blizoučko)

Paráda, co? Jednou dole, jednou nahoře... Aneb nahoře už vzpomínaná koncepce po Deportivsku. Obecně se má za to, že je těžší postoupit do ligy než se v ní udržet. Ovšem to neplatí pro borce z La Coruni. A né pro všechny španělské kluby je jednoduché se okamžitě vrátit do nejvyšší soutěže – viz třeba Mallorca, která v létě začne svou 3. sezónu ve španělské II. lize. Hrají tam i další známé kluby – Santander, Deportivo Alavés, Zaragoza, Valladolid.

Ještě než se dostanu k právě skončené sezóně, chtěl bych se zastavit u posledních dvou sestupů Deportiva. A moc nechybělo, aby se i letos konal okamžitý sešup dolů po jedné jediné sezóně strávené v nejvyšší soutěži. Až nápadně si byly ty sezóny podobné. Vždy se rozhodlo až v posledním kole a Deportivo mělo těžkého soupeře na závěr. 
2010/2011: prohra s Valencií, která skončila třetí v lize, ztráta La Coruni na udržení: 1 bod
2012/2013: prohra se San Sebastianem, který měl velkou motivaci skončit čtvrtý a zahrát si tak kvalifkaci o Ligu mistrů, což se mu po výhře nad Deporem také povedlo. Ztráta La Coruni na udržení: 3 body.
Tady je potřeba říci, že Deportivo v obou případech mělo šanci se udržet, ale za a) v posledním zápase nebodovalo a za b) výsledky klubů namočených v sestupovém pásmu hrály proti ní; týmy, které "musely" uspět, uspěly a La Coruňa se pakovala.

Pokračování ve středu. smile

32

(726 replies, posted in NHL)

Děkuju, Steinere. wink smile

33

(726 replies, posted in NHL)

Ale co když ta Tampa opravdu vyhraje Stanley Cup? Čtu tady snad skoro vše od tebe a pokud je většina pravda z toho, co tu píšeš, tak se člověk fakt podiví, že jsou jeden vyhraný zápas od postupu do velkého finále. smile To snad ani není možné, ne, řekl by si jeden. big_smile Měli zatím štěstí na soupeře? Nebo to prostě dycky nějak dají dohromady a stačí to? Podle tebe má Tampa hodně problémů, což je asi určitě pravda. Trenér, bottom6, Morrow, často byla zmiňovaná i přesilovka, Stamkos, Bishop, Šustr a někdy i jeho kolega z obrannýho páru, atd.. Sice Tampu drží Američan, Rus a Čech (tak hodně často začínají vtipy o národech big_smile), Hedman, někdy se probudí i Stamkos s Bishopem atd., ale furt je negativ více než pozitiv. smile Ale tak člověk je na ty své oblíbence většinou přísnější než na ostatní, což je pochopitelné a logické. Takže je to třeba možné brát i tak, že se spíš zaměřuješ na to, co nefunguje, co by se mělo zlepšit?

Třeba to ta Tampa opravdu dotáhne. To by bylo fak husto-kruto-přísný. big_smile

A ještě jedna otázečka. Ty sleduješ i různé diskuze i twitter - jak to vnímají další fanoušci Tampy? Podobně jako ty? A co říkají zatím na průběh série fandové Rangers? Stačí třeba jen krátce, podle toho, jak máš čas, díky, docela mě to zajímá. smile

34

(597 replies, posted in Ostatní)

35

(270 replies, posted in NHL)

On hrál i za Petrohrad parádně, v lajně s Dadonovem a Šipačovem. Byla to jedna z úplně nejlepších linek v KHL. Jestli nejlepší? Těžko posuzovat, ale top3 asi určitě.

36

(726 replies, posted in NHL)

A Beník chytal solidně? Z toho co jsem četl, toho hodně pochytal, takže by se po vzoru NHL asi mohlo říci, že dal Tampě šanci na výhru. wink

37

(68 replies, posted in Ostatní)

Super, díky moc. smile

38

(68 replies, posted in Ostatní)

Nevíte někdo, prosím, když má jeden či více týmů na konci skupin stejně bodů, co rozhoduje? Jestli je prvním kritériem rozdíl v celkovém skóre nebo vzájemný zápas (případně body ze vzájemných zápasů)? smile

39

(68 replies, posted in Ostatní)

Děkujeme, ale bohatě stačí jeden, natož dva. big_smile big_smile

40

(794 replies, posted in NHL)

Nechcete si někdo pro zajímavost sestavit svůj žebříček nejlepších brankářů současnosti a pak třeba žebříček nejlepších za poslední dvě tři sezóny (jak chcete)? Třeba Top 5?

Ony ty žebříčky jsou dost subjektivní, jinak se asi chytá za obranou Rangers, Chicaga a pak třeba  Montrealu nebo Dallasu a porovnávat je někdy celkem složité.

V současné sezóně? Zatím budu jen nahlas přemýšlet. Price, Dubnyk? Crawford, Rinne? Co Lundqvist, tolik toho neodchytal, ale vysokou kvalitu nadále potvrzuje? Mason, Anderson? Zapomněl jsem na někoho?

A nejlepší brankáři za poslední dvě tři sezóny? Price, Quick, Lundqvist, Rinne? Co Rask, Crawford, Varlamov? Co Fleury?

Zatím bez udání pořadí, jen jsem tady nasázel pár jmen, co mě napadly. Dost možná jsem na někoho zapomněl, kdyžtak doplňte. wink

41

(52 replies, posted in NHL)

Pokud jsem to dobře spočítal, tak všech pět, co tipujete, 2. kolo, věříte Montrealu? To mě lehce překvapuje, mě jako Montreal vůbec nevadí, ale překvapilo by mě, kdyby postoupil přes Tampu. Jasně, Montreal vyhrál divizi, ale subjektivně mi prostě ten tým nepřijde zas tak silný a v útoku nevidím nějakou fakt superhvězdu (pokud nepočítáme Subbana jako 4. útočníka), i když jak vidno, jako celek to funguje (nebo to aspoň fungovalo v základní části plus hlavně velká zásluha Careyho). Takže mají fakt velkou výhodu, že mají v bráně skvělého Careyho, dohledal jsem si, že kisin před nedávnem psal, že dělá 50 procent úspěchů Canadiens a možná i víc, s tím se dá určitě souhlasit. Ale taky tam někdo musí střílet ty góly. big_smile Mít Montreal dva tři fakt špičkové útočníky, byl by ještě o dost silnější, ale to asi většina klubů. I když má Tampa dle kisina taky dost problémů (což je určitě pravda) a nevím, jestli s tím následujícícm bude třeba kisin osobně souhlasit, ale mě osobně by třeba zas tolik nepřekvapilo, kdyby Tampa postoupila až do úplného finále o Grál letos. smile

42

(68 replies, posted in Ostatní)

43

(68 replies, posted in Ostatní)

44

(726 replies, posted in NHL)

V pohodě, dovtípil jsem se, jen jsem se raději chtěl ujistit. smile wink

45

(68 replies, posted in Ostatní)

Vážně je Růžička tak divnej, že ani nepozval Francíka a upřednostnil Pavelce? Ten tým dle mého nevypadá na papíře zvlášť silně, ale třeba to jako celek bude fungovat, nevím, uvidíme v reálu. Červenku beru, oki, to se pochopit dá, ale Vondrku? Každý by holt tu sestavu asi udělal jinak. big_smile Jak že se to tu říká? Že máme 10 milionů reprezentačních trenérů? big_smile To už rovnou mohl vzít do obrany Řezníčka a Dejdara. big_smile Zas nejsem takový expert na reprezentaci a přípraváky jsem nesledoval, tak se nechám překvapit.