Re: Pokec

Nemáte někdo prosím v bakalářské či diplomové práci Transformační tabulku? Čili transformaci dílčích cílů do zkoumatelné podoby (indikátorů, tazatelských otázek, dotazníkových otázek)? (Snad jsem to napsal srozumutelně. big_smile) Jestli byste mi to prosím někdo nemohl poslat na email Josef.Pestal@seznam.cz? Že bych koukl pro inspiraci a i jak to má vypadat technicky. smile

62

Re: Pokec

Mohl byste mi někdy prosím poradit ohledně citací v bakalářce?
Máme používat harvarskej způsob, a to po nás jinak celé 3 roky chtěli poznámky pod čarou.

Která se z těchto variant je prosímvás správná? Nebo jsou možné obě?

1. varianta: odkaz je na konci věty
Šikana se definuje jako „týrání v kolektivech, jehož pachateli i oběťmi jsou osoby se stejnou formální pozici ve skupině, často vrstevníci" (Matoušek, 2008, s. 223).

nebo 2. varianta, kde je odkaz až za celou větou
Šikana se definuje jako „týrání v kolektivech, jehož pachateli i oběťmi jsou osoby se stejnou formální pozici ve skupině, často vrstevníci.“ (Matoušek, 2008, s. 223)

A u té 1. varianty by měly být ty druhé uvozovky až za tečkou nebo hned za tou citací?

Děkuju moc předem, na netu jsem něco jasně jednoznačného nenašel a ve směrnici to detailně popsané nemáme.

Re: Pokec

Dvojka.

64

Re: Pokec

Steinere, díky moc. smile

65

Re: Pokec

Ještě jednou poprosím o radu, snad to neva. smile Jde o umístění uvozovek.

„K podstatným rysům šikany bývají řazeny nepoměr sil mezi agresorem a obětí, skutečnost, že agrese je cílem jednání a opakování agrese.“

Tohle mám snad správně, že jo? Celá věta je citát, ty druhé uvozovky snad leží správně úplně na konci až ZA TEČKOU?


Ale tenhle případ?
Michal Kolář (2011, s. 32) charakterizuje školní šikanu jako sociální nemoc, kdy „jeden nebo více žáků úmyslně, většinou opakovaně týrá a zotročuje spolužáka či spolužáky a používá k tomu agresi a manipulaci“.

Snad to vyjádřím trochu srozumitelně - když je citace takhle zasazená až dál do věty, tak ty druhé uvozovky budou stát PŘED TEČKOU, tak, jak to mám tady napsáno? Nebo i v tomhle případě budou uvozovky až za tečkou?

I v tomhle mi net moc nepomáhá.

Díky. wink

66 (edited by Mikesz 6.1.2014 09:39:04)

Re: Pokec

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

67

Re: Pokec

Děkuju Mikeszi. smile

Re: Pokec

Hele, neměla by ta tvoje škola mít k tomu nějaký návod? To je totiž běžné, neb některé školy mají svá specifická pravidla úpravy textu.

69

Re: Pokec

Máme Směrnici "Pravidla zadání a vypracovávání závěrečné práce". Ty věci ohledně formy tam jsou (okraje, písmo, jak to má být členěné, co kde má být napsané atd.), ale nějaké konkrétní věci, jak citovat tím harvadským stylem tam bohužel nejsou. Třeba Příloha G jsou Příklady bibliografických citací v soupisu použité literatury. Ale to je jen soupis, a to není těžký, to znám. K tomu Harvardu tam v té celé směrnici podle mě defacto píšou jen toto: Doporučujeme uvádět odkazy přímo v textu, nikoli na patě stránky pod čarou, a režim poznámek pod čarou využít k běžným poznámkám.

My vlastně k tomu neměli ani nějakej pořádnej seminář. Některé obory měly předmět "Tvorba odborné publikace", ale my ne. Jen některé věci se probraly ve Výzkumnejch metodách ve druháku nebo v prváku v Úvodu do studia sociální práce, ale zase z pohledu citace šlo o poznámky pod čarou, které jsme psali zatím po celou dobu studia. Ale v bakalářce jasně upřednostňujou Harvard. Sice ty poznámky pod čarou v bakalářce nejsou zakázané, ale i vedoucí mi doporučil, abych používal Harvard.

Ta směrnice je asi relativně nová, asi tak 2. rok funguje.

Re: Pokec

Jak je to teď se sledováním NHL? Jde to ještě nějak přes ten VLC player?

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Pokec

Chtěl bych si koupit novej mobil, protože ten starej mám už přes 10 let. Chci to používat normálně jen na volání,sms sem tam nějaký to Angry Bird big_smile a max. tak net (výsledky kolik Kari zase lovil z branky a kdy ho Niemi střídal atd.) tongue Prostě nepotřebuju žádnej extra výpočetní výkon. Líbí se mi ty nový telefony od Vodafonu, taky jsem uvažoval o Honor 4C. prostě v týhletý cenový hladině. Co vy na to?

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Pokec

Já jsem jednou vyzkoušel Iphone a ten telefon je sakra spolehlivej. Za několik let žádný problém typu potřeby restartovat, zasekávání se, pomalého fungování, atd.

73 (edited by S.T.A.R.64 14.5.2016 23:07:43)

Re: Pokec

Nejsem ochoten dát 15-20 tis. za něco co dokáže mobil za 3-4 tisíce. Já nejsem v tomhletom náročnej uživatel, mě stačí výsledky,sms a telefonování.

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Pokec

Samsung Galaxy J1? Mě v něm jede i navigace.

Re: Pokec

Já uvažoval o Vodafonu Smart prime 7 (3277,-), ale v recenzích píšou že je 1 GB RAM málo. Tak se mi líbí od Honoru ten 4C za cenu kolem 4000,-. Každopádně nechápu co lidi na těch mobilech mají, co umí ten za 15 navíc oproti tomu za 4???

I pád na držku je pohyb dopředu...