16 (edited by steiner 23.11.2015 18:31:41)

Re: Sezóna 2015/2016

Tommy, zlepšení Finů (všech) vidíme všichni, kromě tebe, nic nového.

Jinak souhlas s Eakinem, který má problémy. Hlavně na buly je to průser. Ale jde nahoru, trénují to s ním i ostatní hráči. U něj je problém, že většinu zahrává v obranném pásmu a tam musí vždy dávat hokejku na led jako první, což je prostě změna, na kterou nebyl zvyklý.

Osobně bych dodal, že změna je vidět na všech. Hlavně třeba takový Seguin se vrací jako ďas. Útočníci obecně se hodně vrací. U Sharpa mě to taky hodně překvapilo, jak moc se snaží pomáhat směrem dozadu.

Jinak výměnu s Pens jsme nakonec vyhráli, neb oni z nich měli jen pár sezón. My z ní těžíme dodnes. Goli hraje o smlouvu, takže se musí tumlovat. Dopředu zatím kulhá, ale to je tím, že Klingberg je v tomto lepší, a Goli myslí hlavně na hru dozadu. A v té je zatím výborný.

Jinak výměna se SJ je zatím brutálně v náš prospěch. Dillon totiž nic moc. Letos je lepší než loni, ale to je celé SJ. Demers umí s pukem, zatímco Dillon ne. Navíc Demers má zásadní význam pro kabinu, je to kámoš s Bennem a Seguinem. Diloon hraje v SJ pětku, zatímco Demers u nás hraje trojku či čtyřku. Navíc hraje proti těžším soupeřům.

A oškubání Chicaga netřeba zmiňovat. I Spezza je letos lepší, takže ten trejd vypadá momentálně také velmi solidně.

Jen ty gólmanské dvojky mu nešly, a tak raději angažoval rovnou dvě jedničky. smile

A ještě ta čísla. Naše PP je výborná, skoro 30 %, a to často dáváme branku do 8 či 10 vteřin. A zlepšili jsme i hru při hře soupeře bez gólmana. Dřív ne a ne dát gól do prázdné, nyní je tam solíme jeden za druhým. Prý to hodně trénovali.

17 (edited by kisin 23.11.2015 18:50:17)

Re: Sezóna 2015/2016

Trošku off-topic, nicméně s tématem to přeci jen souvisí: Dillon je pro mě velké zklamání. Není to tak dávno, co u vás vypadal velmi nadějně: na svou postavu velmi solidně bruslil, dokázal podpořit útok, hrál spoustu minut, navíc dokázal i přitvrdit. Myslím, že před 5+ lety by měl větší úspěch. Nyní ten trend je však neúprosný - kralují ofenzivní dynama, či alespon velmi dobří PMDs. Opravdu není často k vidění, že by se prosadil bek, co má přes 1.90m a nedisponuje zásadním ofenzivním nadáním. (nemusíme chodit daleko: Oleksiak, Nemeth...).

Dillon je určitě mezi hráči, které jsem za poslední rok, roky odhadl nejhůře.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Sezóna 2015/2016

Já bych trošku oponoval. JNill takto třeba sestavil výběr na MS. Beci velcí, přesto dobře bruslící. ¨

A Oleksiak nemusí být špatný příklad, ten se zatím může ještě posunout. Jokipakka naopak vypadá solidně. Klingberg taky. Hamilton je další příklad. Pitrangelo další. Parayko další. JayBo další. Petry další. Hammer. Seabrook. Prostě ti nejlepší beci mají kolem 190 cm. + - Rozhodně ti nejlepší nemají kolem 180, spíš 185 či 190 a víc.

Dillon prostě u nás hrál nad své poměry, nepamatuji se, ale možná měl solidního parťáka, možná dostával lehčí soupeře, apod. Všichni si pamatujeme, jak třeba Fistric měl jednu suepr sezónu, a to jen proto, že nastupoval proti nejslabším lajnám soupeře.

Re: Sezóna 2015/2016

Re: Sezóna 2015/2016

Kurzově už jsme největší favoriti na Stanley Cup, 7:1. Na začátku sezóny bylo 26:1.

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Sezóna 2015/2016

Experti nevěřili brankářům už před sezónou a jak to dopadlo. Navíc jsou zápasy, které jsme letos dokázali vyhrát 3:1, 3:0 atd tím těsnějším rozdílem. Teď se nám sice párkrát stalo, že jsme jsme obdrželi více gólů, ale pořád jich hodně dáváme. Důležitá je pohoda a psychika hráčů, v PO se už pak může stát cokoli.

Re: Sezóna 2015/2016

V PO se může Kari tradičně posrat. To on umí, i když v sezóně chytá super. Nicméně na to máme Niemiho. Hlavně, aby se ten nezranil před PO...

Re: Sezóna 2015/2016

Tak sme v polke sezóny, 41 zápasov


The Stars are 28-9-4 for 60 points.

It’s the second-best record in franchise history after 41 games. Only the 1998-99 team had more points after 41 games with 61 (27-7-7).

24

Re: Sezóna 2015/2016