527 16.6.2015 05:44:29 (edited by kisin 16.6.2015 05:49:46)
Re: Tampa Bay
To mohlo klidně rozhodnout. Modano hrál tehdy s Buffalem taky se zlomeným zápěstím a měl myslím ve finále bod na zápas...ale jen asistence.
529 16.6.2015 13:37:16 (edited by kisin 16.6.2015 13:41:48)
Já to tak rád čtu tu tvoji anglickou češtinu.
Jen abys za pár let ještě uměl vyjadřovat svoje názory o hokeji v češtině.
Kisine, některé výrazy znám, některé si přeložím, na některé se tě zeptám. Ale zajímala by mě jedna věc, nevím, jestli jsi to už někde psal: Proč v tvých příspěvcích jsou ty anglické výrazy, proč to nenapíšeš normálně všechno česky? (Chápu, že některé jdou třeba oblížně přeložit zpátky do češtiny, ale není jich snad tolik).
532 16.6.2015 14:28:25 (edited by Mikesz 16.6.2015 14:48:57)
Tak v mém příspěvku není vůbec nic ryjícího, klid. Nehodnotím to, nepíšu, jestli je dobře/špatně apod. Jen se ptám kisina, proč jsou v jeho příspěvcích ty anglické výrazy a proč to nenapíše celé česky. Jen se ptám ze zvědavosti, ze zajímavosti, snad to nevadí.
534 16.6.2015 17:00:57 (edited by kisin 16.6.2015 17:24:08)
Souhlas s kisinem (hlavne v ty casti se sheppem ) taky bych to neprekladal.. To jsou pojmy kterej kazdy zna co to trochu sleduje
A jak se dá v hokeji do češtiny přeložit slovíčko rebound, potažmo juicy rebound? Vím, že se to v NHL používá, i ti komentátoři to říkají, ale já mám tenhle výraz spojený skoro výlučně s basketbalem, kde to znamená doskok. A v hokeji? Něco jako odražená/vyražená střela? A juicy?
PS: Já to sleduju, ale klidně se přiznám, že né všechny výrazy znám, popřípadě se občas raději ujistím. A znám i dost takových lidí, co to mají podobně.
Rebound je dorážka, respektive odražení. To, co golman vyrazí a útočníci můžou doklepnout... Takže to říkáš správně, vyražená střela golmanem. ''Juicy'' jsem někde viděl doslovně přeložené (netuším kde) jako ''štavnatá'' (dorážka) - prostě blbá rebound golmana a šance pro útočníka.
Oki, líp by to těžko někdo popsal než teď ty. Díky.
Ono, někdy je těžké najít vhodný český ekvivalent. Ten anglický je často vhodnější, vše zahrnující.
Navíc to často zní lépe. A někdy někdo může dělat ramena, neb řada lidí nerozumí...
Taky říkám pre-trip a ne kontrola vozu před jízdou