Re: Zajímavosti

Heika o Campbellovi: It's so hard to judge with goalies. He was great when he was healthy last season (12-2-1), so you can't just say he's done and he's a bust now that he's struggling this season. But he's 23 and the clock is ticking. He needs to start becoming an AHL force at some point. Maybe the conditioning assignment to the ECHL will spark him.

Re: Zajímavosti

I pád na držku je pohyb dopředu...

663

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

664 (edited by S.T.A.R.64 8.3.2015 18:21:15)

Re: Zajímavosti

I pád na držku je pohyb dopředu...

665

Re: Zajímavosti

No ten Lindback byl jen taková naděje, že se může zvednout. Nestalo se tak. Všichni víme, jak chytal v Tampě. Valley mu evidentně moc nepomohl, ba asi naopak. Je zajímavé, že ted v Buffalu ukazuje nějaký život, proti nám byl třeba solidní a momentálně chytá líp jak Enroth.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

666 (edited by Casey 8.3.2015 20:28:15)

Re: Zajímavosti

Furt golmani...ale u nás by sa ukázalo, že aj tá žirafa Dubnyk nie je nič iné ako len obyčajná "díííra" ...pokiaľ sa nezmení hra obrany bude diera každý náš golman...

667

Re: Zajímavosti

Přesně tak. U vás každý golman vypadá hůř, než kdekoliv jinde.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

668

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

669

Re: Zajímavosti

670 (edited by Mikesz 4.6.2015 09:30:41)

Re: Zajímavosti

dobrý článek.

Z novodobé historie (po SC) tam je 5 špatných voleb, z toho 2 jsou čeští hráči a 2x je tam kritika obranných řad (a na obranu teď doplácíme).

Ten dlouhodobý neúspěch českých hráčů v řadách Dallasu už mi delší dobu vrtá hlavou. Jedno z možných vysvětlení by bylo, že na Česko máme katastrofální agenty.

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

671

Re: Zajímavosti

Jirka Hrdina? Hmm...

672 (edited by kisin 4.6.2015 20:55:18)

Re: Zajímavosti

Já moc nerozumím tomu, proč tam Heika zminuje koho jste mohli mít. Nikdy team z 8 picků nedraftuje 8 NHL hráčů, takhle to prostě nefunuje. Kdyby o tom měl člověk uvažovat takhle, asi se zblázní - my jsme v roce 2003 těsně před Weberem draftovali jiného beka Mikea Egenera, který v NHL neodehrál jediný zápas... A tak by se dalo pokračovat. Tohle je spíš pro fanoušky. Ještě beru Campbella, kde se Fowler nezmínit asi nedá, ale říct, že jste místo Jackmana mohli mít Boyda fucking Deverauxe? Jako fakt? Draft 1996 byl jeden z nejslabších v historii a když to tak projíždím, nevyšel z něj jediný solidní top6 útočník, snad jedině Briere. Je tam jen řada slušných beků a hráčů do bottom6... Tam to trefit bylo opravdu těžké.

Nevím, proč tam radši nezmíní ten pattern, co je u těch picků evidentní a několikrát vám zlomil vaz - brali jste spíše size, two-way game než skill. To je evidentní u 1st round picků jako Fistric, Glennie, Oleksiak či Faksa. To je cesta do pekel, podobně draftuje třeba Toronto a víme, jak kvalitní základnu mladých hráčů mají. Kolem roku 2008 a dál nenadraftovali nic kloudného, jelikož draftovali role players už v 1.kole a tak podobně. Minimálně v prvních kolech by se měl vždy brát skill, ten nikdy neklame, skill rozhoduje a odráží skutečnou kvalitu hráče. Že Oleksiak, co má 2 metry a přes 100 kilo v juniorech dominuje, z toho by si člověk na prdel sednout neměl, pokud nemá velmi dobré bruslení, ofenzivní instinkty atd. My jedeme za Yzermana čistě na skill a skromně řečeno to funguje celkem dobře.

Už jste se ovšem zřejmě poučili. Ničuškin (to asi nemá význam přecenovat, ale šli jste do ruského faktoru, at už byl na místě nebo ne) a hlavně Honka - i kdyby z něj nakonec nic nebylo, typ jste konečně trefili. Moderní bek, chytrý, dobrá rozehrávka, velmi dobrý skill. To je dlouhodobá cesta k úspěchu.

Jako další příklad mě napadá pick Virtanena (powerforward) v lonském roce. Nekomentuji Virtanena jako takového, je to velmi dobrý prospect, na WJC se mi líbil. Jeho absolutní strop je typ hráče ala Perry, optimistické očekávání je cca 60B. Nicméně kolik hráčů jako Perry se v lize potuluje? Jaká je šance, že skutečně bude tak dobrý, alespon na těch 60B? U těchto typů to je většinou ''hit or miss''. O pár picků později šel Nylander, co je kreativnější, rychlejší, prostě talentovanější... Taky nemá nic jistého, ale radši vezmu šance Nylandera než Virtanena.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Zajímavosti

Re: Zajímavosti

Zajímavý počtení. Mohl by být dobrou pomocí pro naše golmany.

Re: Zajímavosti