Topic: Co dál?

Jaké jsou vaše závěry po letošní sezóně? Kdo by měl jít a kdo naopak dojít?

2 (edited by kisin 7.4.2015 23:45:12)

Re: Co dál?

Zbavil bych se Garbutta, Moena a Jordieho. Pokusil bych se vyměnit Hemskýho. Váhal bych, co se Sceviourem, Jokipakkou, Daleym, Enrothem a Eavesem, všichni jsou na hraně. Jokipakka na svůj věk neprokazuje vyspělost ani dostatečný potenciál a pokud nenastane nic mimořádného, následující roky bude přeskakován na depth chartu. Nicméně jako 7.bek klidně zůstat může, at nežeru. I když kdyby to bylo na mě, tak po nějakém uvážení bych se k té možnosti spíš nepřiklonil. Scevioura bych si nechal, je levný a celkem podcenovaný a furt tam je předpoklad, že se zlepší. Eaves překvapil a odvádí solidní job, nicméně zase vynechal podstatnou část sezony a je možné, že by to příští rok bylo ještě horší. Rovněž by už asi nehrál za almužnu 650k. V UFA budou lepší možnosti. Namátkově Winnik nebo Richardson. Co se týče Daleyho, nabízí se otázka, zda vaše obrana nepotřebuje novou identitu. Daley letos s trochou nadsázky hraje jako takový PP specialist. Vždy byl poměrně spolehlivý a nenápadně dělal okolo 20 bodů za sezonu, letos na něj velké spolehnutí není. Enroth mě nikdy moc nezaujal, není na něm nic extra, každopádně určitě není tak zlý, jak u vás zatím vypadá. Rozhodně váš nejlepší backup za poslední roky. Nicméně můj kůn to není, asi bych hledal lepší variantu jinde.

Co se týče Kariho, museli byste mít v záloze větší eso. Z hlavy mám pocit, že na trhu nic nebude. Max Dubnyk, ale ten pravděpodobně zůstane v Minny. My asi Bishopa ještě měnit nebudeme, ale to proti Karimu není žádný upgrade, spíš naopak. Když si dáte tuto sezonu stranou, Kari je mnohem lepší a talentovanější golman. Nechce se mi věřit, že je Kari done, je to jeden z nejtalentovanějších golmanů narozených v 80.letech. Téměř vždy nastane pozitivní impuls, změna k lepšímu po výměně trenéra golmanů. U vás ten čas nastal.

Co se týče posil, projel jsem si UFA list a tohle jsou hráči, kteří by k vám typologicky seděli a většina z nich by zlepšila two-way game, což by u vás měl být jeden z hlavních parametrů při výběru hráčů.

Joel Ward
Brad Richardson
Zbynek Michalek
Daniel Winnik
Christian Ehrhoff
Paul Martin
Jeff Petry
Sean Bergenheim
Andrej Sekera
Mark Letestu
Carl Soderberg
Matt Beleskey

No, žádný zázrak to není. Z těch UFA beků by se mi u vás nejvíc líbil Petry, pak Sekera. Do útoku Ward nebo Soderberg, ale zejména druhý jmenovaný dostane asi zaplaceno. Soderberg je ten typ hráče, na kterého měl Nill hodit Hemského prachy.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Co dál?

Michálek je jeden hit od konce kariéry wink

Re: Co dál?

psát něco po kisinovi je stejný, jako skočit na ťopku, ze který před chvílí slezl černoch s kládou jako borovice sad

ovšem v zásadě souhlasím, snad jen s výjimkou Eavese, který odvádí super práci. Nechal bych si ho. Jakopako bych vykopnul, stejně tak se zbavil Lehtonena. Už je tady dlouho a kýženej efekt žádnej. Výkyvy jsou značný. Když už pro nic, bylo by to oživení.

Re: Co dál?

To je fakt, ale typ jako Michalek vam chybi. Situace kolem Eavese bude zajimava. Koho byste z trhu chteli vy?

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Co dál?

na to se mě neptej, nemám takový přehled po dostupných hráčích.

Re: Co dál?

Eavese bych si jednoznačně nechal. A asi i Horcoffa, neb jinak bych nechápal tu jeho nevýměnu.

Vyměnil bych Garbutta, Hemského a Lehtonena.

Z Toronta bych získal Phaneufa.

Jeden z dvojice Oleksiak - Jokipakka musí jít, neb budou oba waiver eligible. A určitě by po nich někdo chmátnul. Jordiho bych klidně také vyměnil, ale myslím si, že jako sedmička je super. Všichni trenéři v něm něco viděli/vidí, a ne náhodou. Slabší období mají u nás v podstatě všichni beci, ani Daley či Goligoski si nedrží určitou vyrovnanost výkonů.

Dle mého bude vyměněný i Daley, neb byl letos výrazně horší než Goligogki. Toronto ho potřebuje. A Goli zůstane. Ale je mi jasné, že to klidně může dopadnout i opačně a Daley se příští rok vrátí k dlouholeté spolehlivé hře zezadu.

Já se nikdy netajil tím, že jsem chtěl Winnika, takže tady je to jasné, Garbutt do Toronta, Winnik k nám.

Michálek je fajn, ale bál bych se o jeho zdraví, a tak říkám ne. Obecně ale potřebujeme více Nemethů, neb naši beci jsou malí a hodně podobní.

Ehrhoff by mohl být naší volbou, loni jsme o něj stáli. Také se mi líbí celkem McQuaid a Hamilton. První z nich ale neřeší pozici 1 i 2, a to je náš problém. Ale to by vyřešil ten Phaneuf. A Hamilton je RFA, třeba budou mít Boston zase problémy se stropem.

Pokud se pamatuji, Warda jsme snad kdysi také chtěli, ale určitě dostane víc, než kolik nabídneme my. Soderberg taky. Letestu či Beleskey, no problem.

Jinak zajímavé bude, jaká bude cena Bartkowskiho. Kdysi by o něj byla veliká rvačka, jsem celkem zvědav, za kolik podepíše.

Sekera je možný cíl, Ruff ho zná.

Otázka ale taky bude, jestli Ruff a jeho tým vydrží, nebo jestli půjdou. Buď půjde Kari, nebo trenér gólmanů. A možná komplet trenéři, potom třeba Kari zůstane. Osobně to tipuji, že Ruff zůstane. Kari je letos tak strašnej, že příští rok musí být lepší. A pokud ho vyměníme, náhrada dojde výměnou.

Také jsem zvědav, jestli přežije Ničuškin, ale tipuji, že ano. Ale to, jak sbírá ve všech zápasech jen minusové body, to je zarážející. Ale to se dá naučit a k tomuto věku to prostě u těchto hráčů i patří.

Důležité bude, jak to Nill poskládá, na trhu bude nicméně řada zajímavých hráčů. Třeba Vermette, kterého jsem chtěl vždy. Juknu na další jména, ale momentálně nemám čas.

Re: Co dál?

Já bych byl spokojený s jednou výměnou a tou by byla výměna Ruffa.

Re: Co dál?

steinere, myslíš ty trenéry, kteří sice "něco" viděli v Jordiem, ale zároveň nedokázali tým kamkoliv posunout? tongue

Re: Co dál?

Loni to vypadalo jinak, že? wink

11

Re: Co dál?

já vím, je to těžký.....prognozy a očekávání jsou jedna věc, realita jiná smile
Např. NYR, jestli se nepletu, pěkně se jim za změny v kádru myla hlava, prý jsou na cestě dolů a ejhle, voni mají kucí jedni Prezidenta tongue

Re: Co dál?

Můžou se z něj posrat třeba...

13 (edited by kisin 9.4.2015 12:48:01)

Re: Co dál?

S Phaneufem bych byl opatrnej. Rozhodně není #1, což koneckonců potvrzuje v Torontu. Nedokáže být tahounem obrany. Je spíš #2, ne-li #3. Zároven je i podcenovaný, v Torontu z něj mají tendenci dělat hotový odpad. Každopádně nejlepší léta má za sebou, největší beast byl v Calgary, v Torontu je špatně využíván (hraje vlevo, přičemž vždy hrál vpravo) a nemá k sobě rovnocenného partnera. Je to ten typ, co se rychle opotřebuje, jelikož hraje do těla a už nyní není nejsilnější bruslař. Má to ještě na 6 let, tady to smrdí velkým průserem. Nicméně na trhu nic moc lepšího nebude a Nill už něco udělat prostě musí, takže by se mu to jen těžko vyčítalo.

Fakt je ten, že by vaší obranu minimálně na 2 roky velmi posílil. Phaneuf, zlepšující se Klingberg, solidní Goligoski, Demers, spolehlivý Nemeth, následný příchod Honky, případně ještě podpis někoho Petryho/Michálkových kvalit a hned ta obrana vypadá jinak.

Ehrhoff má letos divnou sezonu, čekal jsem podstatně víc, v Buffalu byl paradoxně lepší. Jsou mezi nimi rozdíly, ale celkově vzato je Ehrhoff velmi podobný Gogovi, otázka, jestli další takový typ potřebujete. Navíc Ehrhoff bude mít už 33 a letos má vleklé zdravotní problémy. Osobně bych z trhu preferoval Petryho, Sekeru a snad i Martina, který je pozičně silnější jak Ehrhoff a u vás by v tomto ohledu byl vlastně nejlepší.

Proč vůbec Bartkowskiho zminuješ? To je šílený odpad, strašně slabý, jak směrem dozadu, tak jako PMD. Letos mnoho zápasů proseděl, v Bostonu ho držel systém, tady není o co stát. To už bych snad preferoval i našeho Barberia, který je mladší, byl nejlepším AHL bekem a je ještě šance, že by se jinde chytit mohl, ačkoliv tomu moc nevěřím. U Bartkowskiho snad ani ta minimální šance není. Hamiltona si určitě podrží, má sice sezonu trochu jak na houpačce, ale je to jejich budoucnost. To už by spíš měli měnit stoletého Cháru, kdyby na to přišlo.

Proč by neměl Ničuškin přežít? Za prvé, jeho hodnota po těžkém zranění nebude vysoká, respektive loni měl asi vyšší hodnotu a za druhé, není lehké se po tak těžkém zranění vrátit. Letos bych jeho výkony v těch několika zápasech vůbec nekomentoval, důležité bude, v jaké formě dorazí do kempu.

Vermette šel imho podstatě dolů, není to ten typ hráče, kterého bych chtěl přeplatit. Poslední dobou se mi nezdá. Např. je zajímavé, že i přes jeho dominanci na buly je průměrný/podprůměrný possession hráč.

Po včerejším mega rofl podpisu Dorsetta bych Winnika a spol už tak slavně neviděl... Pokud dostal fucking Dorsett 4 roky a 2.65M/per, pak snad ani nechci vědět, co může dostat Winnik. Každopádně vždycky se stane, že někdo dobrý překvapivě podepíše za babku, loni to byl třeba právě Winnik. Může se stát, že se Nill vrátí k Eavesovi, pokud na trhu nenajde lepší, cenově přijatelnou varinatu a nebo se k němu otočí rovnou, jak říkáte.

Tommy, bud si jistý, že NYR dolů půjdou. Ted jdou all-in, vše podřízují dnešku a serou na zítřek. Mají asi 2 roky na to, aby vyhráli cup. Pak tam budou problémy se stropem, Lundqvist, Girardi a další budou za zenitem a nebudou mít téměř žádné prospecty, kteří by oživili kádr. Už ted dělají nehorázné pičoviny, nechali si utéct Stralmana na úkor D.Boylea, nesmyslně podepsali jednoho z největších tragédů v lize Glasse, nechybělo moc a nechali si utéct svého top3 forwarda Zuccarella atd. Kdyby Sather nebyl Sather, mohli ted mít klidně nejlepší obranu za nevím jak dlouhou dobu...

McDonagh, Yandle, Stralman, M.Staal, Girardi, Klein, wow.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Co dál?

Bartkowskiho jsem zmínil jen kvůli tomu, jak byla jeho cena vysoko a nyní nízko. Bude zajímavé, za kolik podepíše. Kdysi se o něm mluvilo jako o velikém pokladu, kterým, když někdo v rámci výměny získá, tak to bude kauf. Jen doklad toho, jak ty predikce nic neznamenají.

15

Re: Co dál?

Co dál? Podepsat Stevea Mosese. Ale ještě než jsem to sem stačil včera napsat, tak už ho vyfoukl Nashville. sad

Jeho Jokerit hrál prémiérovou sezonu v KHL stejně jako on. A připsal si v 60 zápasech 57 bodů a s 36 góly vytvořil nový rekord soutěže. V play off zaznamenal v deseti duelech sedm bodů za pět branek a dvě asistence. I play off dobrá bilance. Má kvalitní střelu. Je dobrý ve hře jeden na jednoho. V KHL se stále myslí v první řadě na defenzivu, tento fakt ještě jeho statistiky a hru pozvedává.

Je to pravé křídlo (Hemskej ven!), je mu 25. Měří 175 cm. Jo, někteří hráči jsou vyšší, ale to mi zas tak nevadí. Já taky nemám dva metry, i když nehraju lední hokej. big_smile V NHL si ho budou protihráči určitě všímat. Ale v KHL si ho všímali taky.  Předtím hrál ve finské lize, tak si taky hraje dost fyzicky. I když samozřejmě všichni víme, že v NHL je vše ještě o level dva výše, ale tenhle kluk má atributy pro to, aby uspěl.

Je jasné, že jedna sezona je jen jedna sezona, ale hrál výborně, a nemyslím si, že je to nějaká rychlokvaška.

Hrál 4 roky na univerzitě. Jasně, bude si muset zvykat na novou soutěž, větší hru do těla, NHL je jiný level. Ale to on dobře ví. Na KHL si taky musel zvykat, i když jak říkám, je to jiný level. Ale i tak.

A Nashville stál drobné - jen jeden milion. I když to třeba bude pozvolné a nikdo neví, jak mu to půjde, jestli dál bude střílet tolik gólů, já mu věřím a podepsal bych ho. Nějaká úskalí hrozí vždycky, snažil jsem se je tady zmínit. Pro Nashville velmi dobrý tah. Je dobře, že jde Steve do NHL.