Hoši, nevím, jak vy, ale vzhledem k tomu, že tu včerejší blbost neslavím, jukl jsem na další zápasy NHL, a mohu vám říci, že to byla totální nuda. Pomalé, prostě hnus. Kdo si zvykne na rychlý a svižný hokej, tak pak už ho šudlání po rozích nebaví. Tak zábavný hokej, a tak rychle, jsem snad ani já nečekal. Neb v úvodu, jak si to sedalo, tak z té hry bolely oči.
O to více docením, jakým způsobem nyní hrajeme my. Je to prostě ke koukání. A mám dojem, že i ti největší pesimisté, a i ti, co nevidí za roh, a neviděli, jak jsme postupně dělali důležité kroky kupředu, tak nyní už musí vidět vše.
Osobně si myslím, že nelze přišít to pozitivní jen JN. Ale i jeho předchůdci, JN. To on v těžké době získal plno draftů, z jednoho z posledních míst v kvalitě mladíků nás vytáhl na špičku, a již nyní můžeme vidět jeho dobrou práci ve hře Goligoskiho, Lehtonena, Roussela, Dillona, Scevioura, Connautona, Gaunceho, atd. Nebýt zranění, tak doceníme třeba i tolik kritizovaného Campbella. Prostě Joe Nieuwendyk nebyl mnohými doceněn, neb koukal díky okolnostem hodně kupředu. A JN na něj dobře navázal. Pomalé hráče v týmu v podstatě už žádné nemáme. V podstatě ve všem jsme lepší. Dobrý, velmi dobrý, byl i výběr trenéra. JN a Lindy, to je symbióza. A navíc styl, který ordinuje, hráčům sedí a vyhovuje. Navíc nedělá žádné chyby, které jsme viděli třeba u GG.
Poslední rok byl prostě super. A o to více se těším na další 1 či 2 přestupová období, kdy JN tým dotvoří k obrazu svému. A zatím to vypadá, že bychom mohli letos udělat PO. Zvládli jsme i mnohá zraněí a opět se tím ukazuje, stejně jako loni, že se umíme srovnat i se zraněními klíčových opor. Možná ty opory nejsou zase takové opory. V podstatě každý povolaný hráč splnil, co se od něj čekalo.
Takže jen tak dál. Cesta je správná. Máme podepsané geniální smlouvy pro Connautona s Bennem, v podstatě za pár babek. Nicméně někdo z beků bude muset jít. Ale kdo a za koho, na to se těším nejvíc. Obecn bych do toho týmu moc nesahal. Snad jen Fiddler a Whitney a možná i Robidas či Rome by mohli jít, jinak je to v pohodě.