121 (edited by kisin 15.11.2013 21:12:57)

Re: Tyler Seguin

Mikesz: Já to beru, Seguin byl přesně to, co jste potřebovali, jen jsem chtěl poukázat na to, že ani Boston nepřišel zkrátka. A nemysli si, všem je jasné, že Seguin top bude, už ted k tomu nemá daleko. Když ho někdo označí za top už ted, určitě si to obhájí. Ovšem laicky řečeno, myslím, že to není fér vůči hráčům, kteří si elitní formu drží už několik let. Musí to potvrdit, před 2 lety měl taky fazonu a loni polevil. A 20 zápasů je malej vzorek. Navíc musí zlepšit buly, defenzívu atd, ale to je obecný problém takhle mladých hráčů.

Pro mě třeba Stamkos loni úplně top ještě nebyl - kritizoval jsem ho a říkal, že je přecenovaný, což byla realita. Ale letos hrál jak z jiné planety, zlepšil defenzívu, hituje, byl důležitou součástí jednoho z nejlepších oslabení v lize. Předchozí sezony (hlavně ty první) těžil z práce MSL, letos to bylo přesně naopak. Navíc měl seriozní šanci na 70 branek, o to víc mrzí jeho zranění... Hrál nejlepší hokej kariéry.

Crosby a Stamkos, ti si hrají svoji ligu. Crosby ještě o chlup lepší, protože má vyváženější two-way game, buly a asi jen on dokáže z legitimního 3rd linera udělat 60.bodového hráče. Dupuis mu dluží půlku peněz ze své smlouvy. Asi se nikdy nedozvíme, čeho je úplně schopnej. Ale to už je trošku off-topic.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

122 (edited by steiner 15.11.2013 22:07:25)

Re: Tyler Seguin

Mno, zajímavá debata. Seguin je TOP hráč, byť se ještě vyvíjí a zlepšuje. V 21 letech táhne Stars. Má své mouchy, které vyplývají z toho, že centra dlouho nehrál. Loui je dobrý týmový hráč, nicméně poslední roky šel dolů. Zase bych ho nepřeceňoval. On je dobrý pěšák, ale žádný tahoun a žádná hvězda. Seguin nás táhne v 21 letech a je to náš TOP hráč. To je zásadní rozdíl. Zásadní. Souhlasím ale, že je třeba, aby to dokazoval rok co rok. To je pravda, že v tomto kontextu toho má ještě hodně před sebou. Nicméně rozjeto to má minimálně na 80 bodů a řada lidí to od něj hned v první sezóně nečekala. Navíc v tomto věku při jeho icetimu není v historii moc hráčů, kteří by na to měli. Navíc spolupráce s Bennem funguje výborně. Jen k nim někoho najít. Kdyby s nimi hrál třeba Moulson, byla by to možná nejlepší linka v NHL.

Pokud mě u něj něco překvapilo, jak moc e vrací a jak celkem dobře brání na svůj věk. Ale holt ta škola z Bostonu je na něm vidět.

Další rozdíl mezi ním a Erikssonem vidím v tom, že Loui má problém se prosadit, byť má kolem sebe v Bostonu ty nejlepší hráče. U nás měl problém, ať hrál s kýmkoli ten poslední rok. Seguin zatím navíc pravidelně boduje, sice má občas zápas bez bodu, někdy i dva, nicméně jinak je relativně vyrovnaný. Loui měl kolikrát série třeba i 30 zápasů, kdy dal třeba jen 2 branky a přidával jen nějaké asistence. Letos sice hraje dobře tu svoji hru, ale střelecky zatracená bída a ty jeho branky hovoří za vše. Nejen jejich počet, ale i to, jak jich dosáhl.

Fraser je dobrý v AHL, ale nahoře má problém, neb TOP 6 minuty obvykle nedostane, ale třeba bude mít kliku. Smith se ukazuje dobře, ale toho jsme holt museli obětovat. Naopak Peverley má pro nás velkou cenu. Je to změl, univerzální hráč, s rychlostí, vůdčími schopnostmi a výborným buly. Navíc pravák, stejně jako Seguin. Morrow jednou bude třeba dobrej, ale u nás ho přehrál i Connauton a další.

Shrnuto, my jsme dostali TOP hráče, Bruins maximálně nadprůměrné hráče. Prostě nebýt stropu, nikdy by Bruins tu výměnu neudělali. Osobně mám za to, že podobný hráč za nás dlouho nehrál. I ty vydařené sezóny MM u jsou hodně staré...

123 (edited by Mikesz 15.11.2013 22:16:44)

Re: Tyler Seguin

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

124 (edited by kisin 15.11.2013 22:48:23)

Re: Tyler Seguin

Proc neustale porovnate Seguina s Erikssonem? Jedna se o typologicky odlisne hrace. Nemusime se bavit o tom, ze Seguin je co se tyce ofenzivy nekde jinde. Ma schopnosti na to, aby delal pravidelne 85-90 bodu za rok. Loui je defenzivnejsi hrac, ktery do Bostonu a k Bergeronovi sedi vice. Rekl bych, ze v PO se proti nim bude hrat zase o neco hur.

To je jasne, ze Connauton ho prehral. Je temer o 3 roky starsi, to je zcela zasadni rozdil, u beku pak tuplem. Connauton ve sve prvni sezone v AHL taky nezaril. Chapu, ze je vic NHL ready jak Morrow, ale Morrow ma mnohem, mnohem vyssi potencial a myslim, ze si stalo za to pockat. Skoda. Prvni pro sezona byva tezka, ten skok z junioru je obrovsky, napr. u nas Panik s Palatem prvni pulku sve prvni sezony AHL casto prosedeli jen na tribune.

Omlouvam se za absenci diakritiky, obcas pisu na mobilu.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

125 (edited by steiner 15.11.2013 23:04:46)

Re: Tyler Seguin

Jako hráče je neporovnáváme, ale porovnáváme je v rámci výměny.

Ještě k tomu Morrowovi, otázka je, jestli nemáme v systému podobné beky jako třeba Nemeth, Klingberg či Jokipakka. Potenciál má asi výš, než tihle, ale aby z něj nebyl něco jako Andy Delmore. A otázka taky je, jestli se on hodí do jejich systému.

Obvykle se výměny hodnotí podle toho, kdo získá nejlepšího hráče, a o tom není sporu.

A BTW, zatím je lepší i Peverley než Eriksson. A to hraje i třetí či čtvrtou linku.

126

Re: Tyler Seguin

Aby z něj nebyl něco jako Andy Delmore? Můžeš to o Andym trochu rozvést, prosím? Co tím blíže myslíš?

127 (edited by kisin 15.11.2013 23:22:49)

Re: Tyler Seguin

Tak to jo.

Samozřejmě, získali jste nejlepšího hráče, mladého hráče, dvojku draftu a za takového hráče se holt něco obětovat musí. Škoda, že jste ztratili 3 velmi dobré prospecty, ale to je holt realita. I tak máte jeden z top prospect poolů v lize. Myslím si, že třeba Morrow tam figurovat nemusel, Nill to mohl uhrát na pick/někoho jiného, ale měnil jakožto ''nováček'' s asi nejlepším GM v lize a vyšel z toho dobře.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že i z pohledu Bostonu ta výměna dává smysl. Top talenti tam nemají na růžích ustláno. Bude se proti nim opět o něco hůř hrát a zajistili si budoucnost. Jsou v takové kondici, že dalších 5 let budou velmi dobří, nechyběl jim Kessel a v případě Seguina to bude asi stejné.

Jose: Andy Delmore nebránil, měl dobrou střelu, takovej hráč ala MAB (ještě horší) - specialista na PP, který musel mít hodně schované minuty.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tyler Seguin

Tak Boston z toho nevyšel nejhůř, to je jasné. Pro mě je spíš neskutečné, že oni hráli tužku dřív tak dlouho, že měli hráčů plnej zadek a mohli si dovolit Kessela, Thorntona i Seguina vyměnit. Loui je přesně hráč pro ne, to souhlas. Zatím to vypadá, že i Seguin pro nás. Někdy je legrační, jak je lehké sehnat TOP hráče. Neb i Thornton i Seguin, ale i třeba Brad nebyli až tak drazí.

129 (edited by kisin 16.11.2013 01:03:30)

Re: Tyler Seguin

Feaster smile

To si tenkrát pamatuji, že chtěl Fistrica, ale vy jste trvali na Halpernovi. Ten nám pak hodil Purcella.

To mi připomíná, že Nill se s Yzermanem dobře zná, mohli bychom v budoucnu vidět nějaké výměny.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tyler Seguin

To by mohlo být zajímavé.

BTW, Seguin v rozhovoru po zápase hovoří o oslavě sedmé branky utkání...holt typický Kanaďan.

Re: Tyler Seguin

Re: Tyler Seguin

Taky doufam, ze Nicuskin vedle Benna se Seguinem zustane. To by me nenapadlo, ze se dostane az do prvni linky a udrzi se v ni. Proto jsem mel taky v dobe te Hertlovy parady trochu spatnou naladu z toho, ze nas mladik vedle vysoce kvalitnich hracu nehraje. Coz ted uz rict nelze. smile

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: Tyler Seguin

On hraje překvapivě dobře i bez puku, vzhledem k tomu, co se před draftem psalo. Rozjodně ale nijak extra neboduje. Ta linka by měla potenciál jako prase, kdyby tam byl někdo produktivní, případně můžeme čekat, až Rus začne produkovat. Ale to může být třeba za rok či dva.

134

Re: Tyler Seguin

prosím vás.....jak že se to správně vyslovuje jeho jméno? teď koukám na záznam na Fandovi a jsem celkem šokovanej z toho bořka, co mu tam říká "Sejgin" wink

Re: Tyler Seguin

Segedín big_smile

Kari je nejlepšííí!!!