646 (edited by kisin 14.1.2016 21:51:33)

Re: Tampa Bay

5.5M, bere víc jak Hedman - je to náš nejlépe placený bek. big_smile #GoodValueForMoney

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

647 (edited by kisin 14.1.2016 22:18:15)

Re: Tampa Bay

Tehdy to skutečně byl po Suterovi nejlepší bek k dispozici, a naše obrana tehdy navíc čítala jména jako Gervais, Clark, Commodore, Mikkelson a další exoty. Z tohoto pohledu toho Yzermanovi moc vyčítat nelze.

Nicméně se ukazuje, že pokud jdeš na trh přeplatit (na dlouhou dobu) hráče, měl by to být top hráč nebo hráč, který se nálepce top blíží. Speciálně opatrný by měl být člověk v době, kdy dlouhodobě podepisuje hráče, který se blíží věku 30 let (nedej bože staršího). Podpisy Keslera, Backese, Clarksona, Girardiho, M.Staala a podobných typů tě ve finále doženou a svým způsobem zničí.

Osobně začínám razit teorii, že trhu by se GM měl pokud možno vyhýbat. Pokud tedy nemá šanci získat top hráče nebo vyloženě nějaký steal (Stralman, Perreault, J. Williams atd.). Nás stejně z drtivé části táhnou mladí - Palát a spol už se blíží nálepce 'veterán' a každý rok vystoupí někdo další, letos to je Namestnikov a Nesterov. To samé lze říct o více týmech. Trh je stejně většinou irelevantní.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

648

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

649

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

650 (edited by kisin 21.1.2016 09:37:23)

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

651

Re: Tampa Bay

dobrá otázka Kisine, sice to dost dobře srovnávat nejde, ale... 90 až 95 lidí ze 100 klidně vyhodíš, pokud se budou v práci chovat jako Drouin, jenže pak tu máš těch + - 5, kteří jsou klíčoví a tam si nemůžeš dovolit je pustit i když se chovají jako hovada.
Mám pod sebou 32 lidí a jsou mezi nimi 2 osoby, kterým bych ustoupil, kdyby došlo na lámání chleba. Jsou pro mě tak důležité, že bez nich by byl ohrožen chod úseku. Jasně, chyba je v tom, že dosud nejsou zastupitelné a existuje tak riziko, že když mi je něco přejede, jsem v prdeli. Tím větší tlak na mě s tím něco udělat.
V kolektivním sportu je to jaké? Je Drouin někdo, bez koho TBL klekne a přijde o polovinu produktivity? Asi ne, že? Navíc jeho trejdem se dá hodně získat. Já bych asi dnes v NHL neviděl nikoho, kdo by se nedal oželet....za správnou cenu. Možná fakt jen TOP gólman by mohl být takto nedotknutelný.

652

Re: Tampa Bay

Díky tommy, zajímavé.

Nyní se nám bez Drouina daří, o tom není pochyb (loni finále SC, na kterém měl minimální podíl), avšak měl být naší budoucností. Boltprospects, stránka, která detailně mapuje naše prospecty, mluvila o Drouinovi jako o nejtalentovanějším hráči v historii organizace. Čili ano, jeho trejdem by se mělo hodně získat, nicméně problém je ta včerejší 'akce', díky které pravděpodobně ztratil na ceně.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

653

Re: Tampa Bay

tak k nam Segac taky nesel zrovna s nalepknou Mirka Dusina wink

Re: Tampa Bay

Přesně. O Demersovi šly také různé zvěsti, to samé kdysi o Ribsovi.

655

Re: Tampa Bay

To jsou celkem jabka a hrušky. Organizace Bruins udělala kampan proti Seguinovi, Drouin udělal kampan proti Tampě. Vysral se na svého zaměstnavatele. Nepamatuji, že by požádal hráč na ELC kontraktu o výměnu. Nějak podobně se vyjádřil i Bob Murray. A navíc k tomu bojkot zápasu? Nemám slov.

Ribs byl vždycky problémový, dost 'free'. Ve Phoenixu nezanechal nejlepší stopu. Neřekl bych, že má kdovíjakou reputaci.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tampa Bay

Tak dlouho jsi na Coopera nadával, jak s Drouinem zametá. Takže je to evidentně reakce, zřejmě přehnaná, neprofesionální, ale každej ve 20 letech není profesionálem. Někdo jím není ani ve 40.

Chyby jsou vždy na obou stranách.

657

Re: Tampa Bay

Ty ještě studuješ kisine, ne? U jednoho kolegy jsme chování řešili, byla z toho dusná porada. Zachránilo ho to, že je nás 6 konstruktérů vývojářů ve firmě o 1000 lidech a za poslední 4 roky se u nás nikdo neudržel, ten tlak je někdy konstantně velký, někdy až extrém. Ale ono když někoho psychicky vydeptáš, naházíš na něj kupu povinností, dáváš mu zmatené úkoly a takhle dokola rok, tak mu prostě časem ujedou nervy a minimálně někoho pošle do prdele. Vytratí se z něj logika. Teď jde o to, kdo za to může. Nakonec se od toho "sprostého hajzla" dostaneš k tomu vysmátému přátelskému Dušínovi, který ale vůbec neví, co dělat.

Drouin tu logiku už taky postrádá, ale když se podíváš do toho listopadu, neházely se ty neúspěchy nepřímo na něj? 4. lajna, farma. To holt někdo neustojí, nasere se a pak už to neuřídíš, nevíš co čekat, protože ten člověk reaguje zdánlivě nelogicky a dost přehnaně.

658

Re: Tampa Bay

Ano, studuji.

Zajímavé, dobrý příklad.

Ale kdybych to měl nějak aplikovat na Drouina: hraje v nejlepší lize světa, má se jak prase v žitě a kromě toho, že byl 3rd overall, tak zatím nic nedokázal. Trochu pokory by nezaškodilo. Mladí to nemají nikdy jednoduché - žádal o trejd Strome, jelikož je konstantně v doghousu a letos byl i na farmě? Ne. Žádal o trejd Larsson, když s ním DeBoer konstantně vyjebával? Ne. A takhle by se dalo pokračovat. Určitě viděl, věděl, bylo mu řečeno, že Kucherov a další si prošli něčím podobným. Další věc je, že jsem top tým, útok máme nabouchaný a nikdo prostě u nás nedostane flek jen na základě talentu a draftové pozice. Nejsme Edmonton. Další věc je, a to mohl být kámen úrazu, že u Drouina nebyl vidět zásadní progress ve hře směrem dozadu - vytvářel ofenzívu jak divej, ale dělal děsné turnovery, které byly vidět. Tady se však s Cooperem rozcházím - 'nech ho hrát, netrestej ho za každou chybu, to k ničemu nevede' - Scotty Bowman.

Drouin si je sám sebou až moc jistý, nezdravě. Když příště nepůjdou věci dle toho, jak si maloval, udělá stejnou pičovinu? Vybrečí si, aby věci byli po jeho? To je jak s malým děckem, sorry. Já možná vypadám jako velká držka, ale vůči osobnosti jako Yzerman bych se jako totální HOVADO nikdy nezachoval. Bych se hanbou propadl. Je to totální trapas. Stydím se za celou Tampu, za celou jeho rodinu. Snad si aspon časem uvědomí, jak nevyspěle se zachoval.

Čili abych to shrnul a porovnal s tvým odstavcem: asi dokážu pochopit, že někdo, kdo živí rodinu, chodí do práce 10, 20 let, vybuchne. Starostí nad hlavu, doma to nemusí úplně klapat atd. Něco ten člověk už asi zažil, nenechá si srát na hlavu, co je moc, to je moc. Ovšem jaké starosti má Drouin? Jestli zítra zasune? Je na začátku své kariéry. Místo toho, aby se prosadil v nabitém týmu s nejvyššími ambicemi, tak to vzdá. Po roce a čtvrt. Pochopil bych, kdyby např. Doan požádal o výměnu. Je na sklonku kariéry, chce SC. A osobně bych mu jako GM rád vyhověl. Ten hráč si zaslouží velký respekt. Drouin? Ani omylem. Proč, za co? Pokud ho Cooper vyloženě nešikanoval, měl se kousnout, dát stranou své velké ego a makat jak šroub.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

659

Re: Tampa Bay

On ten dvacetiletý má zase tendenci zveličovat, neházet za hlavu, vše si brát osobně. Tím se to násobí. Jestli mu ještě někdo "dobře radí", tak to znova vynásob.

660

Re: Tampa Bay

To je pravda.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper