601 (edited by kisin 1.11.2015 16:00:49)

Re: Tampa Bay

Sezonu lze zatím hodnotit jako velké zklamání. SC final hangover? Únava? Např. Boyle či Stralman mají za poslední roky v nohách neskutečnou porci zápasů. Je navíc jasné, že týmy se proti nám snaží vytáhnout. Nic z toho nás však neomlouvá. Přestože o některých místech v naší sestavě pochybuji (2nd+3rd pairing...), kvalitou ten kádr patří jinde.

Dlouhodobé problémy i nadále zůstavají dlouhodobými problémy (PP, PK, distribuce ice-timu...). Přesilovku měl zlepšit nově najatý Brad Lauer z Ducks, avšak já nezaznamenal jedinou změnu. Stejné schéma, stejné obligátní posouvání puku a čekání na mezírku ve formaci soupeře. Přitom není tajemství, že týmy, jejichž PP za něco stojí, mají nacvičené 2-3 ''setups'', od kterých se víceméně odráží.

K tradičním problémům se naneštěstí pro nás přidalo i několik dalších problémů - Johnson v létě prakticky netrénoval a nyní to vypadá, že má další zranění. Herně marně až do dnešního zápasu nevypadal, ale z šancí, z kterých by dal loni alespon 4 branky, nedal ani jednu. Je mimo a trpí tím i Kucherov s Palátem, kteří imho nejsou špatní, ale trpí zejména skrz neschopnost Johnsona.

S tím souvisí ještě zásadnější problém: Stamkos. Čekal bych, že pakliže to nejde Johnsonovi a spol. (kteří nás táhli loni), žezlo převezme 11M+ chlapec. Nikoliv. Je sice pravda, že herně vypadá Stamkos o něco lépe jak loni, nicméně už je to ve fázi, kdy od něj potřebujeme okamžité výsledky a ty se nedostavují. Začíná být bohužel jasné, že on není hráč, který by byl hoden takového kontraktu. Je to střelec, avšak sám o sobě toho moc nevymyslí, je náchylný k turnoverům a nevyrovnaným výkonům. Říkal jsem, že mu dám čas a uvidím, jak bude vypadat v úvodu sezony. Bohužel tedy začínám orodovat za jeho trejd. Začíná to smrdět Lecavalierem 2.0.

Realita je tedy taková, že nefunguje top6, třebaže bottom6 máme silnější jak loni (Hi, Brenden). A vzhledem k tomu, že Cooper je tvrdohlavý mamrd a ''Triplets'' od sebe neoddělí, příliš variant na promíchání řad nezbývá. Aby toho nebylo málo, nakupila se i nějaká zranění (Drouin-minimálně v úvodu náš nejlepší forward) a Paquette, který jako jeden z mála má skutečné srdce a je to magor, který jde do všeho naplno. Před svým zraněním vytvořil Paquette společně s Namestnikovem a Condrou velmi údernou 3./4.lajnu, která nám zajistila jednu výhru a minimálně další bod... Nehráli spolu bohužel dlouho, ale skutečně v oněch 2 zápasech dominovali. Slušná kombinace size, skillu a chytrosti.

Když se navíc někomu daří (Namestnikov) a měl by být za své výkony odměněn, nestane se tak. Povýšení z nižší řady v případě Namestnikova asi nehrozí. Lze konstatovat, že za posledních x zápasů je Namestnikov jedno z mála pozitiv - Cooper má zde šanci poslat týmu správnou ''message'' (perform or sit), ale neděje se tak. Zatím je brzo na nějaké soudy, ale to všechno může znamenat Cooperův konec. Bud se vše v náš prospěch otočí co nejdříve, anebo pravděpodobně v těchto sračkách i zůstaneme.

Nejsem ani spokojen s naší obranou. Hedman je sice v beast modu a Garrison hraje svůj 'solid, yet unspectacular' level, ale zbytek lze hodnotit negativně. Stralman je OK, avšak zatím nehraje na takovém levelu, na který jsou všichni zvyklí. Carle je Carle a Sustr je Sustr. Nesterov zatím není ve správném zápasovém rytmu, může si za to sám (suspendace), plus roli hraje i demence Coopera, který bude okatě nasazovat Carlea (Sustra), aniž by vlastně zjistil, zda má Nesterov na to být regular. Přitom být horší jak Carle a Sustr je prakticky nemožné. Speciální kategorii tvoří Coburn: ač ho mám rád a v jeho hře na první pohled není vidět, že by šel dolů, obávám se, že je opotřebovaný a podepsala se na něm zranění, kterých měl za posledních několik roků opravdu hodně. Bruslařsky excelentní, ale dělá pochybná rozhodnutí s pukem a netáhne pairing, jak bych chtěl.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tampa Bay

A já si po těch letech myslel, že není horšího beka, než je Jordie. wink

603

Re: Tampa Bay

Ty vole, tak já se rozepíšu a ty mě potrollíš s Jordie Bennem. big_smile

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

604 (edited by kisin 1.11.2015 19:33:03)

Re: Tampa Bay

Ještě bych zmínil fakt, ač nejsem fanoušek toughness a podobných sraček, rozhodně nepomohl fakt, že jsme ztratili jak Gudase, tak Connollyho. Tedy nejdůraznějšího a jednoho z nejdůraznějších hráčů v týmu. Nyní jsme až příliš soft, bez elánu, nemáme nikoho, kdo by s trochou nadsázky nikoho přizabil nebo se zastal spoluhráče nebo prostě jezdil nekompromisně do brány. Tedy máme, ale v hodně omezené míře. Nebyl jsem nějak zásadně velký fanda Gudase, ale ten si zpravidla (většinou) své jako 5./6.bek odehrál. A nabízel zajímavou dimenzi do sestavy. Nemyslel jsem si a nemyslím si, že musel být nutně součástí Coburnova trejdu.

Nyní jsme asi až tak zoufalí, že jsme povolali AHLera McGinna (6'3).

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

605

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

606 (edited by kisin 6.11.2015 12:21:20)

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

607 (edited by steiner 7.11.2015 06:09:26)

Re: Tampa Bay

Tým máte plný baletek. Nepochybně potřebujete víc tvrdosti a toho charakteru. Někteří hráči by měli té výšky a váhy víc využívat.

Bishop má navzdory veškeré kritice solidní čísla, ačkoli občas pouští laciné branky. Dle mého je spíš problém v tom, že dáváte málo branek. Tým, který loni byl nejlepší, je letos mizerný. Tam vidím největší rozdíl. A ta obrana také není nutně ve své kůži.

Již dříve jsem psal, že někteří hráči u vás hráli nad své možnosti. Třeba Filppula.Ti mladí také nemohou jen růst. Odešli vám trojčata a jsou problémy. Hoši se musí vrátit, a to se časem přijde. PO vám neuteče. Půjdete nahoru.

My jsme ten druhej flek loni nezvládli a museli jsme útok ještě posílit, abychom soupeře válcovali. wink

608 (edited by kisin 7.11.2015 16:04:16)

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tampa Bay

Paráda.

Re: Tampa Bay

Ty vole, kdo to má číst? wink

611

Re: Tampa Bay

Nechtěl jsi u Namestnikova vyzdvihnout spíš předvídavost než předvídatelnost? To moc plus není.

612

Re: Tampa Bay

Ano, překlep...

Ještě jsem zapomněl zmínit, že situace Filppuly se může změnit případným odchodem Stamkose, ale to je logické. A k tomu odchodu snad dojde.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

613 (edited by kisin 11.11.2015 08:57:13)

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

614

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

615

Re: Tampa Bay

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper