211 (edited by steiner 27.7.2013 19:44:27)

Re: Tampa Bay

Bolševici? Tomu fakt věříš? Tak jo, rychle utíkej, než to tu bude jako v Rusku před 100 lety. Ach jo.

Pokud má člověk hodně peněz, je jasné, že jsou lepší místa než Česko. Pokud ne, je tu dobře. A tady je doma, tady je naše kultura. Ale rozumím tomu, že tomuhle nerozumíš, já tehdy taky nerozuměl. Ale to je normální, to přináší věk, zkušenosti, prostě proces dozrávání.

A sice je v USA aktuálně socialista Obama, nicméně za Bushe každý nadával, jaká politika byla. USA frčeli kdysi, dneska je to spíš anomálie, pokud je někdo takto zapálený do USA.

212 (edited by kisin 27.7.2013 20:12:26)

Re: Tampa Bay

Já tomu rozumím až moc dobře. Kdo říká, že jsem zapálený do USA? Mám to tam rád, ale jsou i lepší místa. Dnes je anomálie to, když je zde někdo spokojen a chce zde zůstat.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Tampa Bay

Aha, tak asi proto roste počet cizinců v Česku, hlavně v Praze, Mladé Boleslavi a Jižní Moravě...

Můj nejlepší kamarád je Australan, jeho šéf je Američan, atd.

214 (edited by Gorbi1985 27.7.2013 22:57:37)

Re: Tampa Bay

Asi jsem anomálie. Zahraničním kámošům říkám, že život v ČR není špatnej, jen se člověk nesmí dívat na zprávy big_smile

Edit: Zajdi si někdy na lide.cz na forum Amerika, Američani, Americké, tam si užiješ. Přispívám tam pod Jakub87Jonas

215

Re: Tampa Bay

Re: Tampa Bay

Já to nepíšu osobně. Myslel jsem plat v ČR. To samé inflace. Psát o sobě by bylo hodně mimo srovnání. Nicnevypovídající.

A Drábek zákonné nárůsty platů zarazil, protiprávně.

217

Re: Tampa Bay

začínáš být hodně nahoře, Steinere...povýšeneckej víc než je mi milo...

Re: Tampa Bay

Re: Tampa Bay

Re: Tampa Bay

Já spíš nechápu proč se tu tak zbytečně hádate... Prostě každej na to máte svůj názor a příjde mi absurdní vsugerovávat to jinému a zbytečně to tu hrotit... je to prostě jeho sen tam být tak mu to nech wink Každej si přejeme něco jiného a jestli jeden chce žít jinde než v ČR tak ať si za tím klidně jde.

Kari je nejlepšííí!!!

Re: Tampa Bay

Však hoši to pochopili jako souboj dvou názorů, ale tak to není.

Já to spíš psal, neb mě to zajímalo ze studijního hlediska. Sociální pedagog by o tomto mohl něco napsat...námět na diplomku. Někdo tu studuje SOCPED, ne?

Přijmutí vlastní kultury, sounáležitosti s vlastním státem a národem, to je součást každého z nás, a je to součást zrání osobnosti. Jde jen o to, kdy k tomu kdo dospěje.

Občas zapomínám, že nejde, aby mladí uvažovali stejně jako ti starší. Ti k tomu musí dospět, jako všichni před nimi. Já kdysi na věci koukal podobně jako kisin, ale byla to blbost. A kisin na to musí také dojít sám. O tom žádná.

222

Re: Tampa Bay

Já nemusím ani prd. Jsem dostatečně starej a chytrej na to, abych si udělal obrázek o tom, jak to v tomhle státě funguje. Nesnáším to tady, viděl jsem to stejně před 5 lety, stejně to budu vidět i za 10 let. Mám vyšší ambice než makat za směšný peníz, živit cigány, nedožít se důchodu, krást jak 90% národa atd. Proč bych měl makat tady za 50-60Kč, když venku dostanu 3x víc? Jednoduchý jak facka, chci vidět svět, rozhodně nechci přežívat ze dne na den v ČR a mít průměrnej život jak většina Čechů.

Nemusíš mě přesvědčovat o své pravdě, mně je úpřimně řečeno u prdele, co si myslíš. Mysli si o mně co chceš, je mi to fuk. Není moje občanská povinnost milovat a žít v zemi, ve které jsem se narodil. Nashledanou.

BTW, Praha a Brno ještě OK, ale zbytek ČR je tak trochu jinej svět. Přijet pracovat do Olomouce, at víš, jak je to tady super.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

223 (edited by steiner 28.7.2013 19:08:42)

Re: Tampa Bay

Klídek, kámo. Olomouc je krásný město a pár lidí z Olmiku znám.

Jediný, o co mi šlo, bylo sdělit ti, že jinde to není taky růžový, stejně jako tady. Toť vše.

Líbí se mi sice tvoje mladická namyšlenost, ale věz, že o spoustě věcí nemáš ani šajnu, byť máš přehled slušnej a inteligentní jsi taky.

A makat za 50 Kč na hodinu, to je na nic, ale to tady většina lidí nedělá. Neb to je minimální mzda v podstatě. Stačí něco rozumnýho vystudovat a pak se živit.

Každej má svý priority, ty jsi mladej a poznávat svět k tomu patří. Já to dělal taky, ale časem mě to začalo nudit. Hodnoty mám dnes jiný, než tenkrát. Snažím se žít v souladu se svým svědomím, být dobrý a čestný a pracovat na sobě a snažit se pomáhat i druhým, to je oč tu běží.

A o povinnosti tu nikdo nemluvil. Jde spíš o to si uvědomit, že díky této zemi jsi se mohl narodit, vystudovat, juknout do USA, apod. Spousta věcí není samozřejmých, ačkoli se kolikrát samozřejmé mohou zdát.

Ufff, asi stárnu, neb si připadám jako rodič, co vede debatu se svým synem. smile Obraťme list, tohle je téma o Tampě. wink

Re: Tampa Bay

Spíš si rozeberme toho VL. Ty tam celkově vidíš víc plusů nebo minusů na tom vyplacení a angažování Filppuly?

Psal jsi, že Filppula lépe zapadne do systému. Znamená to, že máte dostatek talentu na křídlech, aby to pokrylo přínos VL? Anebo budete spoléhat, jako my, na celkový přínos nového systému?

Evidentní je, že majitel musí mít hodně peněz, když do toho vyplacení šel.

225

Re: Tampa Bay