586 (edited by kisin 28.7.2015 20:27:13)

Re: Zajímavosti

Neviděl bych to tak tragicky. Ceny jdou nahoru (přestože jsem nedávno četl spekulaci, že není úplně tak jisté, že cap bude i nadále stoupat) a pokud se podíváš, za kolik podepsal např. ROR, Stepan z toho vychází ještě dobře. Overpayment to je, nicméně to můžeš říct defacto o každém hráči a zde lze vytknout max 500-750k cca. Je i docela možné, že za pár let ten kontrakt bude steal, pokud budou ceny pokračovat v podobném trendu...

Jinak Stepan je ''low end 1C'', není elitní, ale svou roli zvládá dobře. Loni měl statisticky horší possession rok, ale v jeho případě by se mělo jednat o výjimku. Má špatné buly, ale jinak zřejmě patří jen těsně pod Bergerona, Toewse a spol. Je hodně podcenovaný. Loni byl pro něj atypicky zraněný, ale pokud si uděláš bodový průměr na 82 zápasů z posledních 3 let, dělá v průměru lehce nad 60 bodů. Konstantně čelí top hráčům soupeře a patří ke klíčovým hráčům týmu, který došel ve 2 letech do finále SC a do finále VK.

Jestli jsem se u smluv pro Girardi a Staala od srdce zasmál, tohle mi fakt přijde fér a ''reasonable''.

Nicméně Brassarda mám radši, přestože je asi o chlup horší. V POs vždy Stepana tak trochu přejede a v době jeho zranění za něj dokázal zastoupit víc než dobře. Čili i když ve finále nemáte elitního centra ve stylu Kopitara, Getzlafa a spol, máte 2 vysoce nadprůměrné centry, kteří by v řadě týmech plnili roli 1C a 2C kvalit Brassarda jen tak někdo nemá. Ber to i tak, že vy máte za 11.5M Brassarda se Stepanem a Chicago má za 10.5M Toewse...

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

587

Re: Zajímavosti

Je pravda, že u výše smluv nejde moc hledat smysl. Ryan McDonagh a Brassard patří k nejlepším hráčům týmu, ale berou 4,7m respektive 5m a takový "průměrák" jako Staal 5,7m. A takových příkladů se najde v cele lize víc, takže je asi pravda, že brát výši platu čistě podle hokejových kvalit nejde...(jednak ceny rostou, jak jsi psal, a taky asi své svede hráčův agent a další okolnosti - např. Staal pod stolem Sathera).

Píšeš, že je Brassard o něco méně kvalitním hráčem než Stepan. Nevím, podle mého laického pohledu si prozatím myslím opak. Přijde mi, že Derick je lepší bruslař a možná má i o něco lepší střelu. Šikovné ruce máji oba řekl bych asi stejně. Ale je tu i to Stepanovo vhazování, jak jsi nakousl. Je fakt slabé, Brassard ho má lepší, i když taky není na buly žádný Bergeron. Napadá mě, když je to slabina nějakého centra, tak proč nepracuje na zlepšení? Na tréninku se tím nikdo nezabývá nebo to centr nepovažuje za tak důležité k trénování - což je blbost, buly je přeci celkem klíčové. Píšu to proto, že je Stepan kvalitní centr, ale buly má pořád stejně mizerné, rok co rok žádné zlepšení. Přemýšlel jsem nad tím už dříve, proč na tom nezapracuje on a jemu podobní. Asi je to jedna z disciplín, které se mimo zápas moc dobře netrénují...nevím...

588

Re: Zajímavosti

Tak jsem přemýšlel, kdo patří mezi nejpřecenovanější hráče ligy. A ihned mě napadl Toews. Z toho chlapa se dělá někdo, kým není. Výborný hráč, ale našel bych v lize minimálně 5 lepších centrů, možná i 10.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

589

Re: Zajímavosti

A Stamkose řadíš před nebo za Toewse?

590

Re: Zajímavosti

Tak Stamkos musí být za ním. Já osobně ho řadím tedy hodně vysoko a najít 10 lepších centrů je dle mého nemožné.

591 (edited by kisin 4.8.2015 14:15:32)

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

592

Re: Zajímavosti

Tak evidentně se lišíme v názoru, neb já bych z těch výše uvedených hráčů mnoho z nich nebral před Toewsem. Určitě ne Getzlafa, určitě ne Dacjuka, určitě ne Girouxe, atd. A u dalších jmen je to s ?.

593

Re: Zajímavosti

A v čem je dle tebe Getzlaf či Datsyuk (cca 5 let zpátky) horší?

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

594

Re: Zajímavosti

Dacjuk aktuální, nikoli 5 lez zpátky. Takovej Dacjuk už dneska nehraje.

Ono vždy záleží, jakej děláš tým. Já rozumím, že Getzlaf obecně je asi lepší dopředu, ale Toews je rychlejší, výborně brání, má výborné buly, atd. Záleží dle mého, jaké k němu dáš hráče. A jakým stylem chceš hrát. Pokud budeš mít tým pomalých bijců, pak volím Getzlafa, pokud chceš tým rychlých hráčů, volím Toewse.

595 (edited by kisin 7.8.2015 10:55:22)

Re: Zajímavosti

Datsyuk je jasný, ale celkově byl lepším hráčem a měl lepší kariéru jak Toews.

Já mám prostě pocit, že ten 'gap' mezi Getzlafovou ofenzívou je větší, než mezi výhodami Toewse. Je to samozřejmě diskutabilní, ale když v úvahu vstoupí i plat, je to jasné. Getzlaf 8.25M>Toews 10.5M.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

596

Re: Zajímavosti

Pokud to chceš řešit takto komplexně, pak jo. Bez platu bych klidně polemizoval, ale Toews má tak blbou smlouvu, že prohraje každý porovnávací duel.

597

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

598

Re: Zajímavosti

Zajímal by mě váš názor na Evandera Kanea. Myslíte si, že mu přestup do Buffala prospěje a bude naplňovat svůj potenciál? Je to potížista, ale to byl i Seguin a co je z něj nyní za hráče. Myslím si, že po tak dlouhé pauze bude mít hlad po hokeji a mohl by do toho vletět po hlavě. I když je často kritizovaný, tak se mi jeho hokej hodně líbí. Rozhoduju se, jestli si pro nadcházející sezonu nechat ve své týmu ve fantasy Kanea nebo Paláta. Jeden musí z týmu pryč. Myslím, že Kanea je šikovnější a kvalitnější útočník než Palát, ale zase je u něj větší riziko. Navíc Buffalo může dost možná opět i letos patřit k nejhoršímu týmům ligy…

Re: Zajímavosti

Seguin potížista nebyl. Jen se občas účastnil nějakých party. Kane má jiné problémy. V kabině. Tedy psalo se, mám dojem.

600 (edited by kisin 10.8.2015 14:17:38)

Re: Zajímavosti

Osobně jsem velký fanda Evandera Kanea. Unikátní kombinace size, rychlosti a skillu a tak trochu schovaný velmi solidní defenzivní potenciál. Nyní má trošku pošramocenou reputaci, jelikož HFBoards, twitter a obecně Amerika fungují na stylu 'what have you done to me lately', ale je to velmi dobrý hráč, který měl problémy, nevycházel se spoluhráči a byl zraněný. Musí na danou situaci zareagovat a těžit ze změny prostředí. Nedokážu odhadnout, zdali bude i nadále injury prone a jestli ho bude Bylsma správně využívat, ale pro mě to je mnohem lepší hráč jak např. Lucic či Hartnell. Má 30G a cca 60B potenciál, s Eichelem, případně Reinhartem/RORem by mohl vytvořit velmi úderné kombo.

E.Kane, Saad či Kreider, to jsou prototypy moderních wingerů (powerforwardů).

Buffalo má již letos PO útok (ROR, Eichel, schovaná mini-star Ennis, Girgensons, Kane, možná Reinhart, vcelku solidní McGinn a snad ještě trošku hratelní veteran presence Gionta či Moulson), problémem je ten zbytek. Ristolainen je stud, Bogosian jakž takž a pak tam je velká mezera. Pysyk má solidní potenciál, Coca-cola je podcenovaný a Donovan může hodně lidí překvapit, ale to je furt málo. Gorges a hlavně Weber, jeez... Arizona či Toronto mají imho ještě horší kádr, Buffalo půjde nahoru, ale na PO to pravděpodobně stačit nebude. Buffalo ještě potřebuje cca 2 roky, až dorostou Reinhart a spol a zároven musí doufat, že Lehner má nevyrovnanost a zranění za sebou a nějakým zázrakem jim mezitím vyrostou/získají dva top-pairing/top3 beky.

Co se týče toho srovnání Paláta s Kanem, Palát patří mezi nejlepší wingery ligy. Kane má sice možná větší upside, ale Palát je už dnes tak dobrý, že se mu málokdo vyrovná. Předvádí 'textbook' hockey, po Hossovi nejlepší two-way winger ligy imho (i když tam jsou ještě vyrovnaní Schwartz, Nash, Pičioretty či Landeskog). Palát nemá slabinu, je to vynikající playmaker, každého kolem sebe dělá lepším a ne nadarmo je vždy součástí naší nejlepší lajny. Být tebou, beru Paláta. Je to větší jistota, hraje v lepším týmu atd. Navíc by ti přispíval i hity, +/- atd., pokud ti jde i o tohle.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper