Re: Zajímavosti
Neviděl bych to tak tragicky. Ceny jdou nahoru (přestože jsem nedávno četl spekulaci, že není úplně tak jisté, že cap bude i nadále stoupat) a pokud se podíváš, za kolik podepsal např. ROR, Stepan z toho vychází ještě dobře. Overpayment to je, nicméně to můžeš říct defacto o každém hráči a zde lze vytknout max 500-750k cca. Je i docela možné, že za pár let ten kontrakt bude steal, pokud budou ceny pokračovat v podobném trendu...
Jinak Stepan je ''low end 1C'', není elitní, ale svou roli zvládá dobře. Loni měl statisticky horší possession rok, ale v jeho případě by se mělo jednat o výjimku. Má špatné buly, ale jinak zřejmě patří jen těsně pod Bergerona, Toewse a spol. Je hodně podcenovaný. Loni byl pro něj atypicky zraněný, ale pokud si uděláš bodový průměr na 82 zápasů z posledních 3 let, dělá v průměru lehce nad 60 bodů. Konstantně čelí top hráčům soupeře a patří ke klíčovým hráčům týmu, který došel ve 2 letech do finále SC a do finále VK.
Jestli jsem se u smluv pro Girardi a Staala od srdce zasmál, tohle mi fakt přijde fér a ''reasonable''.
Nicméně Brassarda mám radši, přestože je asi o chlup horší. V POs vždy Stepana tak trochu přejede a v době jeho zranění za něj dokázal zastoupit víc než dobře. Čili i když ve finále nemáte elitního centra ve stylu Kopitara, Getzlafa a spol, máte 2 vysoce nadprůměrné centry, kteří by v řadě týmech plnili roli 1C a 2C kvalit Brassarda jen tak někdo nemá. Ber to i tak, že vy máte za 11.5M Brassarda se Stepanem a Chicago má za 10.5M Toewse...