256 (edited by kisin 19.11.2013 12:14:16)

Re: Zajímavosti

Chybou byl podpis MABa, který ačkoliv u nás hrál na své poměry solidně, byl upřednostněn před Jonesem, který tehdy patřil k našim nejlepším hráčům na oslabení a znamenal větší defenzivní jistotu, což pro nás měla tehdy být priorita číslo jedna. Prodloužení Rolosona jako chybu neberu, po tom PO bylo těžké s ním neprodloužit smlouvu, ale jako chybu beru to, že nezískal mnohem lepšího (a mladšího) backupa, který se mohl od Rolieho učit a případně ho adekvátně zaskočit.

Okolnosti nebyly příznivé, ale v jednu chvíli jsme měli obranu Hedman, Brewer, Clark, MAB, Gervais, Gilroy, Mikkelson a to je prostě neomluvitelné. To byla fatální chyba. Tehdy Yzerman ztratil svou dobrou reputaci po PO jízdě 2011 a zasloužně. Nicméně většina těch kritiků neviděla, co tady buduje, co se projevuje dnes. Z UFA hráčů dobrý team nevytvoříš, on prospecty neměl a nechtěl si zbytečně svazovat ruce, ale sáhl po blbých hráčích. Neskutečně blbých hráčích.

Další chyby ve zkratce: one-way smlouva pro Mikkelsona, dlouhodobý problém s golmany, velmi tragická bottom6 v 11/12 s omyly jako Shannon.

Pak tady je případ Connolly, který neměl správné řešení... v 19.letech udělal áčko, ačkoliv na NHL ještě neměl. Důvod byl jasný: kvůli dementnímu AHL pravidlu (které se Yzerman už několik let snaží neúspěšně změnit) nemohl být poslán na farmu. Na NHL neměl. Problém byl v tom, že jeho juniorský team nesplnoval ani ty základní parametry a mohl tam být narušen jeho správný vývoj. Takže jsme si ho nechali radši u nás. Nevím, tady se těžko něco vyčítá, špatné by bylo i rozhodnutí poslat ho zpět do juniorů.

A pak je tady legenda Frantz Jean (trenér golmanů). Je neuvěřitelné, že i po těch letech bídy, kdy prakticky žádný golman u nás nedosáhl na ubohých 90%, má stále práci. A co víc, Roloson se Smithem ho otevřeně kritizovali. Roloson se v druhé polovině své poslední, neslavné sezony vyjádřil, že ho přestává poslouchat a začíná se spoléhat sám na sebe. Jeho hra šla nahoru. Všichni víme, jak dopadl Smith ve Phoenixu... (i když tam vypadal dobře i LaBarbera, jejich defenzíva se s tou naší nedala srovnávat).
Ano, Bishop má momentálně fazonu, chytá jako legit #1 a je na OH radaru Poilleho. Nicméně Lindback (který má dle mého vyšší potenciál jak Bish) chytá hluboce pod své možnosti, vypadávají mu puky, není jistotou. Já myslím, že Frantz dělá obrovskou chybu a sice takovou, že oba golmany trénuje stejně, i přesto, že jsou úplně odlišní. Bishop není tak atletický, spoléhá na svou postavu, nechodí tolik na zem. Lindback se naopak i přes velkou postavu pohybuje velmi dobře, ale Jean se na něj snaží aplikovat stejný styl jak na Bishopa, což nemůže v životě fungovat. Je to vidět i při zápasech, hlavně v úvodu sezony, kdy Lindback chytal úplně odlišně jak v Nashvillu za Mitche Korna. Tohle je prostě obrovská chyba, že Jean u nás stále je, naštěstí? dostal smlouvu jen na rok. Doufám, že Yzerman už hledá náhradu.

Četl jsem i spekulace o tom, že Bishop Jeana taky neposlouchá, ale tomu zase nevěřím. Nicméně je zajímavé, že když se ho ptají na jeho úspěch a zmíní jména Jeana, on o něm mlčí.

Za chybu považuji i přehnanou trpělivost s Boucherem, i když chápu, že v NHL se trenér po 10 zápasech neodvolává. Nicméně Boucher ztratil kontrolu nad teamem, posílal různé ''messages'', jak se v zámoří říká, ale team na to nereagoval a bylo to horší a horší.

Za menší chybu považuji i neulovení DeKeysera. Rok před jeho podpisem to bylo mezi námi a DRW s tím, že jsme byli favoriti. DeKeyser nakonec trošku překvapivě zakotvil v Detroitu, spekulace okolo Tampy a DeKeysera utichly, bud měl s DRW nějakou ústní dohodu a Yzerman se zaměřil jen na Šustra, nebo nevím. Možná tam sehrál roli faktor domov. Měl získat oba dva. Šustr má top2-3 potenciál, ale zatím je to furt dost projekt, DeKeyser už hraje na úrovni top4 a velmi solidně.

Určitě jsem ještě na něco zapomněl, ale to zásadní jsem myslím shrnul.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

257 (edited by steiner 19.11.2013 13:17:34)

Re: Zajímavosti

Super, jsem rád, že jsi zmínil i to B. A koukám, že jsi se sakra rozepsal. smile A díky za to. Jako jeden z mála to umíš sesumírovat a má to hlavu a patu.

Je to jak píšeš, j to těžké. Nikdy nemůžeš vědět, jak to dopadne. Roloson měl dobré PO a jen těžko někdo mohl vědět, že půjde dolů. A další gólmani, to je bída...

Holt někdy pořídíš hráče a on nehraje, jak se čekalo, jindy zapadne a hraje lépe, než se čekalo. Prostě je to taková alchymie.

A zpětně se na spoustu věcí dá koukat všelijak, ale ta rozhodnutí musí GM dělat dopředu.

Ono, my jsme třeba podepsali Pardyho, on u Flames nehrál marně, ale zase takovou smlouvu a na dva roky, to se JN zbláznil. Ale nevíme, jaký o něj byl zájem a kdo tu cenu vyšponoval, atd.

258 (edited by kisin 19.11.2013 20:03:36)

Re: Zajímavosti

V případě té bídné obrany to nebylo o tom, jak kdo zapadne. Gervais, Gilroy a spol byli vždycky o ničem, u nás hráli paradoxně až nad své možnosti, ale stejně znamenali téměř nulovou kvalitu. Tady prostě Yzerman přestřelil. Omluvit se dá třeba Shannon, který přišel na rok za 0.625, měl rychlost, ale překvapivě byl velkým propadákem.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

259 (edited by kisin 20.11.2013 23:33:07)

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Zajímavosti

Každej trenér potřebuje vhodné typy hráčů. Randy má svůj styl a Grabovski do něj nezapadá...jednoduchá matematika.

261

Re: Zajímavosti

v top 20 je 15 centrů ....celkem neobvyklé, nebo se mi to jen zdá? v Top 10 je jich 7 a 3 pravá křídla....

262 (edited by kisin 22.11.2013 16:12:24)

Re: Zajímavosti

To číslo asi neobyklé je, ale centři mají zpravidla více bodů. Většinou hrají více minut a absolvují více herních situací k zisku bodu (například můžou získat bod ihned po buly).

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

263

Re: Zajímavosti

No, loni to byla polovina, predloni 5 centru z 20, predtim taky pulka :-)

264

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Zajímavosti

Ten Erat je náhodou zajímavý, neb jeho plat bude jen 2,5 mega další rok.

266

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Zajímavosti

268 (edited by Mikesz 8.12.2013 10:23:06)

Re: Zajímavosti

sorry steinere, ale Orpik dostal, co si zasloužil. Tohle se hráčům jako je Eriksson nedělá.

Obecně Pens nechápu. Nebo spíš nechápu anděla Crosbyho, který by sice nikdy neudělal něco tak nemorálního, jako Hertl, přitom má dost velké koule na to hrát s radostí s takovými zabijáky. Demence. V ideálním světě by anděl-Kanaďan Crosby z týmu odešel. smile

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

269

Re: Zajímavosti

No Crosby byl ten, kterej tam dal kosu Marchandovi. Ani 2 minuty nedostal... Eriksson byl tak trochu pech, nekoukal, snížil se... Orpik je pryč z nemocnice a normálně trénuje.

270 (edited by Mikesz 8.12.2013 10:38:38)

Re: Zajímavosti

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero