46

(160 replies, posted in NHL)

Má to pozitivum....už se nemá jak zhoršovat... : )

47

(160 replies, posted in NHL)

to je hlavní faktor, ale i kdyby stál 2 mega, tak bych ho v týmu nechtěl. Najdou se lepší i do třetího páru (můj názor).

48

(160 replies, posted in NHL)

Přesně tak. Přesně o to jde. Ze Staala, který by měl být 5 - 6 bek týmu s platem maximálně Kleina. Je uměle vytvořený "elitní" bek týmu, který bere 5,7 mega a proto nevyjdou peníze na opravdu kvalitního obránce jako je Yandle. Proto na Kleina, který taky není žádný zázrak, nic moc neříkám, protože má relativně úměrnou smlouvu a hraje to na co má. Staal si hraje na elitu, tak musí dostávat čočky, když hraje jako poleno. Proto ta kritika a těžká neoblíbenost. To je celý.

49

(160 replies, posted in NHL)

je to tak, je špatný opticky i statisticky. A když k tomu přihodím jeho smlouvu, tak je označení průměrný vocas ještě hodně mírné a milé....

Steiner: chápu, že jsi typ fanouška, který stojí za každou cenu za svým týmem - to je samozřejmě jen dobře. A že asi nikdy neřekneš nic hanlivého na adresu svých hráčů, i když jde o nějaké poleno, ale já stejný postoj nezastávám. I když se považuju za velkého fanouška NYR (hlásím se k ním jako jejich příznivec už 16 let, takže od dětství - což se asi počítá) a tím pádem na každého hráče pohlížím shovívavěji, než okolí (třeba Nashe mám pořád hodně rád, i když to výkonnostně není letos ono a v play-off propadá ...budu ho i tak hájit - zaslouží si to). Ale když je někdo dřevo, ostatním v týmu to kazí nebo je jeho přítomnost v týmu jinak negativní, ať už jakkoliv, tak ho budu mít klidně za hlupáka.

Navíc upřímně nevěřím, že se v Dallasu nenajde nějaký hráč nebo člen týmu, který ti neleze na nervy...

50

(160 replies, posted in NHL)

Staal ani tak nešel dolů, jako spíš, že nikdy nešel nahoru. Respektive potenciál, který se mu připisoval nikdy v životě nenaplnil a ani nenaplní, protože je to jen průměrný vocas. Slabá výkonnost se házela na jeho chatrné zdraví, kdy měl neustále nějaké problémy, jako kdyby po vyléčení měl zázračně vyletět a hrát kdo ví jak skvěle. Asi i proto dostal smlouvu jakou dostal.

51

(160 replies, posted in NHL)

52

(794 replies, posted in NHL)

Tak Montreal padl i proti Buffalu..začíná to s nima vypadat hodně zle...

53

(794 replies, posted in NHL)

54

(160 replies, posted in NHL)

Takhle, to je jen moje přání, protože Staala nemám rád a je podle mě slabý a velmi přeplacený. Ale vedení se ho nebude chtít zbavovat. Podepsali ho nedávno, dostal dobrou smlouvu a věří mu, takže smrdět v sestavě bude určitě dlouho. Girardimu zase věří Vigneault, ale tam už je šance, že by se ho vedení pokoušelo brzo nějak zbavit větší. Výkony jsou letos slabé a asi budou už jen horší...

Samozřejmě, že vyplatit ho/je z tak debilní monstrózní smlouvy by nebylo snadné, ale když to šlo u Reddena...??

MacDonald byl umístěn na waivers list. Nikdo neprojevil zájem, tak mazal do AHL. Následně z jeho platu 5M na rok ušetřila Philadelphia cca 1M z platového stropu. Takže na základě tohoto příkladu hádám, že když je hráč umístěn na waivers list, tak může být následně poslán do AHL. A asi 20 % jeho platu nejde do platového stropu?. Když je hráč vyplacený ze smlouvy, tak v tom případě nejde do platové stropu tuším 50 %. Ale nejsem si jistý, možná má tady někdo lepší informace. Já si jen odvozuji.

Problém je, že mistři z vedení dali Girardimu a Staalovi do smlouvy No Movement klauzuli, která bude platná u Girardiho ještě celou následující sezonu u Staal až do ročníku 17-18! Jinak řečeno... je to s nima totálně v pi**. Slušně to říct nejde. Další roky mají oba No Trade klauzuli. Takže budou obě "hvězdy" dělat týmu problémy ještě dlouhé roky. Nechápu na základě čeho si Staal tak úžasnou smlouvu vysloužil, když nikdy v životě nebyl lepší než průměrný....to je největší záhada, na kterou asi nikdy nedostanu odpověď.

55

(160 replies, posted in NHL)

Hmm..myslím, že St.Louis by mohli kývnout na toho Nashe, ale nevím jestli by se mi to líbilo, i když by se Shattenkirk hodně hodil.

Marleau mi nedává moc smysl. To už by bylo lepší si nechat Yandlea do play-off. A Drouina tak levně nedáte.

Nevěřím, že něco z toho vyjde.

Největší smysl by mi ale dával Buchnevich, toho byl bral. A Girardiho se Staalem vyplatit ze smlouvy a je to. Za ty peníze podepsat Yandlea a začlenit napevno do sestavy Skjeie a McIIratha.

56

(726 replies, posted in NHL)

Prý je možné, že by do Tampy mohl přestoupit Kevin Shattenkirk. Mohl by se stát součásti trejdu za Drouina...

57

(160 replies, posted in NHL)

Nechci teď slovíčkařit, ale s touto větou moc nesouhlasím, rsp. není moc podložená statistikou: "Např. Karlsson tolik blokovat prostě nemusí, protože dominuje, čistě dominuje v possession. " 

Karlsson má letos 95 bloků. Je mezi obránci v TOP 15 pokud jde o počet zblokovaných střel. Takže argument, že hráč s kvalitní possession a rozehrávkou nemusí tolik blokovat není úplně správná.

Tím nechci říkat, že to co píšeš není pravda. Souhlasím s tím, že bekovi nestačí čistě jen blokovat a hitovat. Čistě defenzivních beků je v NHL čím dál tím méně a v budoucnu snad ani takový druh existovat nebude, ale myslím si, že bloky a hity patří ke kvalitnímu bekovi a jsou spíš pozitivem než negativem. Zmiňoval jsem tady i Josiho, ten má letos už 119 bloků a je v TOP 4. A třeba takový Faulk měl loni 157 hitů a přesto je to parádní two-way bek, který udělal 49 bodů.

58

(160 replies, posted in NHL)

Upřímně, nemyslím si, že vysoký počet hitů a blogů je špatnou vizitkou pro obránce. Nemusí to nutně znamenat, že je obránce zabitý ve vlastním pásmu. Koukni na Faulka. Šikovný two-way obránce a loni měl krom 50 bodů i 157 hitů a 114 bloků, což jsou vysoká čísla. Nebo Josi 55 bodů a k tomu 209 bloků. Atd. Naopak si myslím, že to dokazuje všestrannost obránce.

To co jsi psal jsem četl, tvé argumenty beru a říkám, že máš pravdu. Girardi jde dolů, hraje špatně. A jeho smlouva je zabiják, což jsem potvrdil. Ale chtěl jsem tím co jsem napsal jen říct, že radši on, který skočí do střely, hraje do těla a je obětavý, než nemastný neslaný Staal. Ale ve výsledku bych v týmu nejradši neviděl ani jednoho. Takže s tím, že je Girardi momentálně jen průměrný bek souhlasím. A taky souhlasím s tím, že nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo do budoucna zlepšit.

S tím, že budeme mít příští rok v obraně velké problémy je pravda. Bude to hodně zlé. Je smutné, jak píšeš, že šikovný Yandle půjde. A s prominutím přeplacená polena Staal a Girardi budou dal dřepět v týmu.

Situace bude asi taková:

Staal - 5,7M (No Movement Clause)
Girardi - 5,5M (No Movement Clause)
Klein - 2,9M

Tři průměrní obránci za 14,1M. Katastrofa.

McDonagh - 4,7 - jediný opravdu výborný obránce za velmi slušné peníze.

McIlrath 0,6 - nadějný obránce. Ale vedle takového Kleina toho stejně moc neodehraje.

a šestý obránce Skjei? Nebo někdo jiný? Kdo ví, ale protože se bude muset podepsat Kreider, Miller a Hayes, tak asi žádné peníze na někoho kvalitního nezůstanou. Teď je tam prostor jen nějakých 2,3M + 4,5M za Boyla....

59

(160 replies, posted in NHL)

díky  za tu statistiku .... ta mluví celkem jednoznačně. Že má Girardi příšernou rozehrávku (viz to video) jsem věděl vždycky, ale hájil jsem ho za hru dozadu. Aby se ho jen nekritizovalo, tak on je hodně obětavý. Loni měl třeba 224 hitů a 184 bloků. Vím že to nestačí, např. kvalitní rozehrávku by měl mít snad každý obránce - vyloženě čistě defenzivních obránců je v NHL už hrozně maličko, ale ve třetím páru si myslím dokáže být platný. A abych byl upřímný, tak víc nemám rád Staala. Jediný hráč z týmu, kterého vyloženě nemusím.

60

(794 replies, posted in NHL)

KHL a Rusko jsou odpad, i když třeba ve větších klubech to může být o něco lepší, než v Soči, ale i tak. Ta kouřící sestřička mě každopádně dostala x).
A koukám, že už radši utekl do Švédska.