AktualityHlavní zprávy

Dopis Kena Hitchcocka na rozloučenou

Chtěl bych oznámit, že oficiálně končím s trénování v NHL. Hokej byl pro mě vším po celý můj život a nikdy nevrátím zpět to, co pro mě celá hra znamenala a díky čemu jsem během své kariéry poznal spoustu skvělých lidí. Chtěl bych všem poděkovat za jejich přátelství a velkou podporu, kterou mi během všech let poskytovali. Přemýšlel jsem nad tím už od našeho posledního zápasu a rozhodl jsem se, že je nyní pravý čas, abych odešel a přenechal trénování mladším generacím.

Osobně bych chtěl především poděkovat panu Gaglardimu, že mi umožnil návrat do Dallasu, a že jsem tak mohl ještě jednou trénovat Stars. Zakončit tak svou trenérskou kariéru tam, kde to všechno začalo, a kde jsme i hrdě zvedli nad hlavu Stanley cup, který jsme pro toto skvělé město vyhráli. Navždy budu za tuto příležitost vděčný.

Během své trenérské kariéry jsem také měl příležitost trénovat Philadelphii Flyers, Columbus Blue Jackets a St. Louis Blues. Tyto tři velké organizace mi, společně s Dallasem, umožnily vést jejich týmy, a pracovat tak s velmi skvělými lidmi, které nyní považuji za přátele. Tyto čtyři města s jejich úžasnými fanoušky se ke mě vždy chovali s velkým respektem a já jim za tohle budu vždy velmi vděčný.

Majitelé, Prezidenti, Generální manažeři, asistenti a všechen personál v klubech, se kterými jsme měl možnost spolupracovat, tak mi bylo ctí stát po jejich boku a pracovat na společném cíli.

Každému hráči, kterého jsem trénoval, tak bych si přál, abychom to mohli vše znovu zopakovat. Poštěstilo se mi být trenérem v NHL, a to by se mi nikdy nepovedlo bez vaší důvěry, oddanosti a bezpočtu hodin na kluzišti, kde jsme společně pracovali na společném cíli. Vy hráči jste byli hlavním důvodem mých výher a já si velice užil to vás všechny trénovat.
I všem lidem z medií, kteří se starají o vše okolo naší skvělé hry, bych chtěl poděkovat, že mi vždy umožnili vysvětlit mé myšlenky nad výhrami i prohrami po každém utkání. Vždy jste byli féroví a já si velmi cením vaší neúnavné práce, kterou děláte pro nás, ale i především pro naše fanoušky.

A nakonec k fanouškům. Tato skvělá hra by nešla bez vás. Ve všech městech, které jsem měl možnost trénovat, jsem byl obklopen velmi oddanými a nadšenými fanoušky. Užil jsem si to být na lavičce všech týmů, ale bude mi vždy chybět chození po ulici a potkávání vás fanoušků. Děkuji vám za vaší podporu.

Ken Hitchcock

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.