Aktuality

Vítězná branka Nicka Palmieriho a čisté konto Johana Hedberga rozhodly o výhře New Jersey nad Dallasem 1:0

Dallas – New Jersey 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Dallas se stále nemůže dostat na vítěznou vlnu a aktuálně je na hranici postupu a nepostupu do vyřazovacích bojů. New Jersey na postup do play off zatím bodově ztrácí, ale aktuálně má skvělou formu. Který z těchto klubů bude ve vzájemném klání v Američan Airlines Center úspěšnější?

Dallas v posledních dvanácti zápasech jen dvakrát vyhrál (vyhrál jednou v normální hrací době a vyhrál jednou na samostatné nájezdy) a desetkrát prohrál (prohrál devětkrát v normální hrací době a prohrál jednou v prodloužení), aktuálně Stars prohráli poslední čtyři zápasy. Hvězdy v těchto dvanácti utkáních nasbírali jen pět bodů.

New Jersey odehrálo od 9. ledna 2010 osmnáct zápasů, ve kterých patnáctkrát vyhrálo (vyhrálo třináctkrát v normální hrací době a vyhrálo dvakrát v prodloužení) a jen třikrát prohrálo (prohrálo jednou v normální hrací době a prohrálo dvakrát v prodloužení). Ďáblové v těchto osmnácti utkáních nasbírali úctyhodných dvaatřicet bodů.

Dallas s New Jersey se spolu utkávají podruhé a naposledy. Poprvé se spolu utkali 8. října 2010 v úvodním zápase obou klubů celé sezony Národní hokejové ligy NHL, hrálo v New Jersey a Dallas v jejich aréně zdolal New Jersey 4:3 v prodloužení vítěznou brankou Louiho Erikssona.

V dresu Dallasu poprvé nastoupil obránce Alex Goligoski, kterého Hvězdy získali z Pittsburghu. K Tučňákům v rámci výměny putovali útočník James Neal a obránce Matt Niskanen. Goligoski proti New Jersey odehrál 23 minut a 34 sekund, jednou vystřelil na branku a odseděl si čtyři trestné minuty.

Za Dallas nastoupil v brance Kari Lehtonen a střelcům Dallasu čelil na druhé straně newjerseyský Johan Hedberg. V deváté minutě byl vyloučen právě Alex Goligoski za podražení, ale New Jersey přesilovou hru nevyužilo. Na střely byli mírně aktivnější Ďáblové, kteří vyslali devět ran, Hvězdy osm.

Také ve druhé periodě se za žádnou z branek nerozsvítilo červené světlo. Dallas v této třetině vystřelil sedmkrát, New Jersey pětkrát.

Ve třetí třetině padl jediný a vítězný gól, kterého dosáhli Ďáblové. Podruhé v zápase byl vyloučen Alex Goligoski, tentokrát za hru vysokou holí, a hosté nabídnutou přesilovou hru brankově zužitkovali. V pětapadesáté minutě Ilja Kovalčuk při střele z levé strany zlomil svoji hůl, ale kotouč před Kariho Lehtonena dolétl a Nick Palmieri ho tečoval za jeho záda. Hvězdy samozřejmě v závěru utkání sáhli ke hře bez brankáře, ale tento risk už jim nevyšel, a tak Ďáblové slavili vítězství nad domácím Dallasem 1:0. Hostující Ďáblové měli ve třetí části více ze hry, vyhráli na střely 9:4 a celkově 32:19.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. N. Palmieri (1+0)

2. J. Benn (0+0)

3. J. Hedberg (19 zákroků)

Sestava

Útočné formace

Morrow – Ribeiro – Langenbrunner
Eriksson – Benn – Vincour
Ott – Wandell – Petersen
Sutherby – Gagnon – Williams

Obranné dvojice

Goligoski – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Fistric

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Goligoski – Robidas
2
Ott – Benn – Langenbrunner
Woywitka – Daley

Formace v oslabení

Ott – Benn – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Eriksson – Fistric – Daley
Wandell – Eriksson – Fistric – Daley
Ott – Petersen – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas
Benn – Langenbrunner – Skrastins – Robidas

Sledování Hvězd

  • New Jersey přestřílelo Dallas 23:19 (9:8, 5:7, 9:4)
  • Využití přesilových her: Dallas 0 ze 4, New Jersey 1 ze 4
  • Ďáblové byli úspěšnější na vhazování, vyhráli jich 24 ze 45 (53 procent)
  • Brankář New Jersey Johan Hedberg si připsal svou třetí vychytanou nulu v sezoně a celkově sedmnáctou v kariéře
  • 13 652 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *