Aktuality

Andrew Raycroft se výborným výkonem zasloužil o výhru nad Nashvillem

Nashville – Dallas 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Hokejisté Dallasu si chtěli spravit chuť po domácí prohře s Phoenixem 0:1. Přicestovali do města hudby county, čili do Nashvillu. Dallas nastupoval do tohoto zápasu s optimistickými vyhlídkami.

Jeho soupeři se totiž v posledních dnech nedaří. Predátoři podlehli svým protivníkům v posledních čtyřech utkáních a navíc v nich vstřelili jen tři branky. Také mají zraněné klíčové hráče, chybí jim Steve Sullivan, David Legwand nebo Čech Martin Erat.

V probíhající sezoně se tyto kluby už jednou střetly a Nashville zvítězil gólem Stevea Sullivana 1:0. V minulé sezoně se spolu utkaly čtyřikrát a každý z týmů vyhrál dvakrát.

Stars nastoupili v brance s Andrewem Raycroftem, branku Predators strážil Pekka Rinne. V centru čtvrtého útoku Hvězd nastoupil Aaron Gagnon.

Hned po 129 sekundách duelu se poprali Krys Barch a Wade Belak. Výsledek této bitky hodnotím jako nerozhodný. Oba samozřejmě dostali trest na 5 minut, ale Belak navíc dostal 2 minuty za nedovolené bránění z předchozí situace, takže Dallas dostal možnost hrát v početní převaze. Ještě stále ve 3. minutě chyboval v rozehrávce Raycroft, puku se zmocnil Nick Spaling, objel branku a chtěl zasunout kotouč, ale tam fantastickým zákrokem zachránil situaci Stephane Robidas a uchránil mužstvo před inkasovaným gólem! Prvních deset minut se hrálo ve velkém tempu, pak hra trochu uvadala. První perioda nabídla šest vyloučených hráčů, ale žádné branky jsme se nedočkali. Nashville byl lepším týmem na ledě a přestřílel Dallas 16:8.

Druhá třetina začala v podobném duchu. Nashville tlačil, ale Raycroft stále odolával. Jako první se překvapivě dočkal branky Dallas, to se trefil Steve Ott. Domácí stále útočili a minutu před druhou sirénou se dočkali vyrovnání. Přesilovou hru využil Colin Wilson. V závěru třetiny se poprali Steve Ott a Shane O’Brien. Dallaský gólman měl v této části opět více práce, čelil dokonce 18 střelám. Na Rinneho šlo jen 7 střel. Ve druhé třetině bylo vyloučeno celkem sedm hokejistů.

Dallas nezvládl ani začátek třetí třetiny. Joel Ward vybídl krásnou přihrávkou do úniku Colina Wilsona a ten se nemýlil – 2:1. Pro Wilsona to byla druhá branka v zápase. Hvězdy od tohoto momentu působili na ledě o dost lépe než v prvních dvou třetinách. O 72 sekund později bylo vyrovnáno po střele Louie Erikssona. Ve 49. minutě se Dallas dostal podruhé do vedení, když se šťastně trefil Mark Fistric. Vedení Dallasu ještě navýšil Krys Barch. Nashville se ještě snažil zvrátit výsledek, ale Dallas si už vedení 4:2 pohlídal a zvítězil. Andrew Raycroft byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, připsal si 44 úspěšných zásahů. Nashville přestřílel Dallas 46:25.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. L. Eriksson (1+1)

2. C. Wilson (2+0))

3. A. Raycroft (44 zákroků)

Sestava

Útočné formace

Sutherby – Richards – Eriksson
Morrow – Ribeiro – Benn
Neal – Ott – Burish
Barch – Gagnon – Petersen

Obranné dvojice

Fistric – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Niskanen

Brankáři

Raycroft, Lehtonen

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Richards – Robidas
2
Neal – Ott – Benn
Richards – Niskanen

Formace v oslabení

Ott – Burish – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Morrow – Fistric – Daley
Petersen – Burish – Skrastins – Robidas
Ott – Benn – Fistric – Niskanen
Petersen – Burish – Fistric – Daley

Sledování Hvězd

  • Andrew Raycroft vychytal třetí vítězství za sebou
  • Stephane Robidas rozdal 5 hitů a zblokoval 4 rány soupeře
  • Dallas zblokoval 25 střel Nashvillu
  • Stars vyhráli 29 z 55 vhazování (53 procent)
  • Bylo vyloučeno celkem 16 hráčů (9 hráčů Dallasu a 7 Nashvillu)
  • Mark Fistric se trefil poprvé od 22. října 2009
  • Krys Barch se trefil poprvé od 19. března 2009
  • Loui Eriksson v posledních 11 duelech nasbíral 14 bodů (6+8)
  • 17 113 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *