Aktuality

Oslabené Chicago zaslouženě zvítězilo

Chicago – Dallas 5:3 (2:0, 2:3, 1:0)

Na ledě Chicaga nepředvedli hokejisté Dallasu dobrý výkon a po zásluze odešli odešli ze hřiště poraženi, když je domácí předčili ve všech směrech.

Foto

Jonathan Toews ohrožuje branku Stars
Jonathan Toews ohrožuje branku Stars
(Autor – Jonathan Daniel/Getty Images)

V brance Stars došlo několik hodin před zápasem k rošádě. Na ranním rozbruslení se zranil Kari Lehtonen, z farmy tak byl povolaný Bachman a v brance se představil Andrew Raycroft. Ten zůstal poněkud pozadu za svým výkonem v zápase proti Capitals. V úvodu tkání předvedl několik nejistých zákroků a než se pořádně rozkoukal bylo utkání v podstatě rozhodnuto.

Nutno podotknout, že Raycroftovi příliš hráči v poli nepomohli. Obránci chybovali v obranné fázi, špatně rozehrávali, zkušený Robidas byl třikrát vyloučen, v závěru utkání opět chyboval Skastins a připravil Stars o možnost power play.

Domácí Blackhawks vstoupili do utkání velmi aktivně. Skvěle bruslili, hráli velmi fyzicky a jednoduše. Často stříleli a tak nebylo divu, že už ve 4. minutě otevřeli skóre. Do přestávky přidal druhý gól Toews, Raycroft byl sice tísněn, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Ve druhé části hráli Stars oslabení, obránce Daley se vysunul do rychlého brejku, jeho střela minula tyč a tak domácí oplatili stejnou mincí, jenže akce 3 na 2 zakončili mnohem lépe – 3:0. Jen o několik vteřin později se prosadil James Neal, gólman Crawford si pokrýval puk lapačkou a než ji stačil přiklopit, Neal šťouchl do kotouče, jenž doklouzal do branky. Radost Dallasu netrvala dlouho, další ztráta ve středním pásmu, další brejk a krásná stahovačka Troye Brouwera udělala z Raycrofta hlupáka.

Až teprve za stavu 4:1 se probrali naši oblíbenci a dvakrát skórovali. Dobré střídání druhé formace plné pohybu, napadání a agresivity zakončil Segal, když od modré nahodil puk přímo do vinglu. O minutu později našel před brankou úplně volného Erikssona Brad Richards a Loui už musel dát – 4:3.

V závěrečné části jakoby domácí už neměli energii na zdrcující nápor a šetřili síly. I přestože byl obraz hry vyrovnanější, Stars si žádnou extra šanci nevypracovali a v závěru je o power play připravila už zmiňovaná dvojice Robidas – Skrastins.

Souvislosti

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. B. Bickel(1+1)

2. J. Morin (1+0)

3. B. Richards(0+2)

Sestava

Útočné formace

Neal – Richards – Eriksson
Morrow – Ribeiro – Benn
Ott – Burish – Segal
Sutherby – Wandell

Obranné dvojice

Grossman – Robidas
Skrastins – Niskanen
Woywitka – Daley
Larsen

Brankáři

Raycroft, Bachman

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Richards – Larsen
2
Neal – Ott – Benn
Richards/Niskanen – Robidas

Formace v oslabení

Burish – Sutherby – Skrastins – Robidas
Benn – Ott – Grossman – Daley
Wandell – Eriksson – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas

Sledování Hvězd

  • Stars prohráli druhý zápas v řadě
  • Hawks byli vyloučeni za celý zápas jen jednou za 6 hráčů na ledě, jinak ani jednou nefaulovali, Stars hráli 6 oslabení!
  • Stars nevyužili přesilovku, na hřištích soupeřů mají letos bilanci přesilovek 2 ze 42
  • Stars vyhráli 21 z 53 vhazování(40%)
  • Brandon Segal bodoval v posledních čtyřech zápasech a má v nich statistiku 2+3
  • James Neal bodoval v posledních pěti zápasech (3+4)
  • 21 184 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *