Aktuality

Neal dal dva góly, Dallas opět vyhrál

Columbus – Dallas 3:7 (1:3, 1:2, 1:2)

Modano a Conner sledují, kterak koutouč z Nealovy hole končí v síti
Modano a Conner sledují, kterak koutouč z Nealovy hole končí v síti
(Autor – AP Photo/Jay LaPrete)

Už po čtvrté v řadě dokázali hráči Dallasu zvítězit a hlasitě tak promluvili do bojů o účast v play off. Stars se totiž momentálně pohybují na postupových pozicích, což na konci listopadu čekal málokdo.

Od té doby se ale událo hodně věcí, Stars od 30. listopadu sehráli 26 zápasů s bilancí 16 výher, 7 proher a 3 remízy.

Dallas na ledě Columbusu dobře začal a v 6. minutě otevřel skóre nováček James Neal. V předbrankovém prostoru se po střele Niskanena zorientoval nejlépe a uvolněný puk poslal za Masonova záda – 0:1.

O necelé tři minuty později se při hře čtyřech proti čtyřem prosadil Loui Eriksson. Po šanci domácích se ve vlastním pásmu ujal kotouče, zavezl ho až do útočného pásma kde naznačil přihrávku a pak s přispěním obránce dostal puk do branky – 0:2.

Vydařený úvod korunoval v 11. minutě Brian Sutherby. Richardsovu střelu tečoval Eriksson a před gólmanem Masonem byl Sutherby zcela osamocen. Gólu předcházela obrovská šance domácích Blue Jackets, ale Malhotra před poloprázdnou brankou nastřelil pouze tyčku – 0:3. Třetí gól byl konečnou pro Steve Masona v brance domácích, jehož nahradil Wade Dubielewitz.

Další možnost skórovat měl po rychlém přechodu do útočného pásma Matt Niskanen, ale jeho střelu zastavila tyč.

Domácím se podařilo vstřelit první gól v 18. minutě. Po nahození Jana Hejdy se před Turcem ocitl sám Kristian Huselius a excelentním blafákem do backhandu skóroval – 1:3.

V samém závěru první části mohli domácí při přesilovce přidat další gól, ale Turco jim v tom skvělým zákrokem zabránil.

Domácím se druhý gól podařilo vstřelit po změně stran, když se v přesilovce trefil Fjodor Tjutin – 2:3.

Velkou šanci spálil Steve Ott, když mu před branku nezištně přihrál Mike Ribeiro, ale Ott poslal kotouč do tyče a napodruhé mu ve skórování zabránil Jan Hejda.

Ve 14. minutě se prosadila Modanova formace. Conner zavezl puk do pásma, Neal udělal Modanovi prostor na střelu, aby byl následně před gólmanem jako první a vyražený puk poslal do sítě – 2:4. Za stavu 2:3 měli domácí několik možností vyrovnat a vrátit se tak do zápasu, ale nepodařilo se jim to. Čtvrtý gól tak přinesl definitivní rozluštění tajenky, která skrývala jméno vítěze dnešního zápasu. Dallas totiž přidal další tři góly a v pohodě zvítězil.

Necelých pět minut před koncem třetiny vyslal při přesilovce Sydor mezi beky Otta, ale ten se neprosadil ani tentokrát. Gólové radosti se agresivní provokatér dočkal minutu před koncem třetiny, když pohotově dorazil Lehtinenovu střelu – 2:5.

V 5. minutě třetí třetiny snížili domácí na 3:5, když se taktéž z dorážky prosadil Jared Boll. Tři minuty po něm přidal po několika šancích hostí další gól Trevor Daley a v samém závěru se od modré čáry trefil i Andrew Hutchinson což znamenalo konečných 3:7.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Lehtinen
Neal – Modano – Parrish

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *