Aktuality

Tkachuk opět skóroval a Dallas opět prohrál

St. Louis – Dallas 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Brad Boyes prázě zvýšil na 4:1. Hráči St. Louis se v zápase takto radovali celkem šestkrát
Brad Boyes prázě zvýšil na 4:1. Hráči St. Louis se v zápase takto radovali celkem šestkrát
(Autor – AP Photo/Bill Boyce)

Vítězná euforie nevydržela Hvězdám po zápase s Nashvillem nikterak dlouho. Hned v tom následujícím zápase totiž prohráli na ledě St. Louis ostudným poměrem 6:1.

Skóre zápasu otevřel ve 13.minutě domácí veterán Keith Tkachuk, když potrestal Ribeirovu lajdáckou ztrátu puku ve středním pásmu. Jen dvě minuty po něm zvýšil na rozdíl dvou branek Jay McKee, když se prosadil střelou od modré čáry. Dallas se ještě v úvodní části dokázal vrátit do zápasu, to Krys Barch tečoval střelu Trevora Daleyho – 2:1.

Ve druhé třetině ale dávali góly jen a pouze domácí hráči, čímž utkání definitivně zlomili na svou stranu. Na konci třetí minuty se prosadil Yan Stastny, jenž byl po Kingově střele u levé Turcovy tyče úplně sám a nebylo pro něj problémem do poloprázdné branky skórovat.

Ve 13. minutě druhé třetiny využili domácí dvojnásobnou přesilovou hru. Na trestné lavici seděli Neal a Morrow. Brad Boyes si na modré čáře vyměnil s Kariyem puk, aby ho pak tvrdou ranou poslal přesně k tyči – 4:1. Turco měl zakrytý výhled. Podobně tomu bylo i v polovině 18. minuty, když střílel od modré čáry Steve Wagner. V dráze letu kotouče stál nejen Richards, ale i projíždějící Robidas se Stastnym a Turco uviděl puk na poslední chvíli. Tudíž puk skončil elegantně v levém horním růžku.

Do třetí třetiny nastoupil do branky Stars mladík Tobias Stephan, ale ani jemu nebylo souzeno udržet čisté konto. Dallas ve třetí třetině přestřílel St. Louis 12 ku 5, přesto inkasoval pouze Stephan. V přesilové hře ho překonal Eric Brewer – 6:1.

Stars tak inkasovali šest gólů a po čtyřech odehraných zápasech gólmani Stars lovili ze své sítě už 18 puků, což rozhodně není dobrá vizitka týmu, který vždy patřil k nejlépe bránícím mužstvům v celé NHL. Říci ale, že za počet inkasovaných gólů může pouze Turco by bylo velmi laciné, neboť za takhle špatně bránícím týmem by si neškrtl ani Hašek v naganské formě.

„Náš gólman byl slabý. Naši nejlepší hráči nehrají s takovým nasazením, které potřebujete k vítězství v hokejovém utkání. Můžete mít v týmu talentu kolik chcete, ale jestli nebudou všichni hráči tvrdě makat, prohrajeme každý zápas.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *