Aktuality

Stars znemožnili LA, Eriksson dvakrát skóroval

Los Angeles – Dallas 2:7 (1:0, 0:4, 1:2)

Loui Eriksson právě bojuje s Mattem Ellisem
Loui Eriksson právě bojuje s Mattem Ellisem
(Autor – AP Photo/Gus Ruelas)

Dallas konečně dokázal po delší době zvítězit, a to díky zlepšenému výkonu, zejména pak ve druhé třetině.

Robidas vyrovnává

1. Třetina

Poslední zápas proti diviznímu rivalovi nezačali Hvězdy špatně. Byly aktivnějším týmem, puk měly častěji na svých holích, ale ofenzivní akce nedokázaly buďto zakončovat vůbec nebo to nebylo s patřičným důrazem.

Domácí na tom byli zcela opačně. Do útočného pásma se sice dostávali sporadicky, ale hned jejich první střela na Marty Turca skončila v síti – 1:0. Stars ztratili v útočném pásmu puk a v rychlém protiútoku poslal před branku perfektní přihrávku Dustin Brown, kterou Kevin Dallman snadno poslal do branky.

Za jednobrankového vedení se domácím podařilo vstřelit i druhý gól, ale O’Sullivan měl při tečování hokejku až příliš vysoko.

Jednogólové vedení Los Angeles naštěstí nic neznamenalo. I když Stars nepředváděli žádný excelentní výkon, do přestávky se jim podařilo srovnat. V přesilové hře se z pravého kruhu trefil Stephane Robidas – 1:1. Zpoza branky jej přihrávkou našel kdo jiný než Mike Ribeiro. Prostor za brankou, je totiž jeden z jeho nejoblíbenějších.

Eriksson střílíí dva góly

2. Třetina

Ve druhé třetině Stars svůj výkon zlepšili a tápající Králové z LA nebyli schopni vzdorovat. Hned po 16 sekundách se prosadil veterán Stu Barnes, když po levém křídle vnikl do pásma a jeho prudkou přihrávku před branku na najíždějícího Otta si domácí zadáci srazili do brány – 1:2.

V 7. minutě zahrávali hosté přesilovku, při které svého soupeře rozhýbali, z vrcholu levého kruhu pálil Stephane Robidas a Brenden Morrow dorazil do branky puk, který Eriku Ersbergovi vypadl z výstroje – 1:3.

V 11. minutě se Dallasu podařilo využít další přesilovou hru. Eriksson si narazil puk s Richardsem a v pravou chvíli si najel na jeho zpětnou přihrávku – 1:4.

Čtyřgólový příděl ve druhé třetině završil opět skórující Loui Eriksson, když po Richardsově vyhraném buly obral o puk Toma Preissinga, vyrazil před bránu a chytře vyčkal než se gólman položí na led a pak pod víko zavěsil – 1:5.

Kanonádu končí Cammalleri

3. Třetina

Do závěrečné části nastoupil v bráně Kings Dave Taylor, no ale on nedokázal zabránit kotouči v cestě do sítě. To se na něj řítil v 5. minutě Jere Lehtinen a zvolil pro něj typické zakončení – pohotovou střelu pod víko – 1:6.

Na hrozivých 1:7 zvyšoval v minutě šestnácté Niklas Hagman, když za soupeřovou brankou ustál u mantinelu tvrdý atak, předal puk B. J. Crombeenovi, který právě Hagmana našel na chvíli před brankou zcela neobsazeného. Hagmanovi to stačilo a vsítil svůj už 26. gól v sezóně.

Nebyl by to ale Dallas, aby si v závěru nevybral slabší chvilku, kterou využili domácí ke skórování. Po vhazování po Turcově pravici zůstal puk ležet mezi nohama několika hráčů, kde si jej pohotově našel Mike Cammalleri a pohotově jej poslal nad Turcův beton – 2:7.

„Dnes to pro nás bylo velmi důležité vítězství a stejně musíme přistoupit i k dalšímu zápasu v Anaheimu.“
útočník Dallasu Loui Eriksson

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Barnes
Hagman – Petersen – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *