Aktuality

Obrat započal Kris Russell

Dallas – Columbus 5:2 (0:0, 2:1, 0:3)

Kris Russell vstřelil dva góly
Kris Russell vstřelil dva góly
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Dallas mohl vyhrát čtvrtý zápas v řadě a po půlhodině hry to tak na ledě i vypadalo. Pak ale Stars polevili, Blue Jackets vycítili šanci a dokázali ji proměnit ve vítězství.

Úvod bez branek

1. Třetina

V první třetině gól nepadl a přestože více střel vyslali na branku hosté, větší šance měl domácí Dallas.

Eriksson z bezprostřední blízkosti netrefil bránu, podobně si počínal Jeff Halpern, neujala se ani střela od modré, při které Leclairovi clonil Brenden Morrow.

Kris Russell zavelel k obratu

2. Třetina

Skóre zápasu otevřel ve 4. minutě Brenden Morrow. Na pravém křídle se uvolnil Ribeiro, přihrál do mezikruží Miettinenovi, jehož střelu Pascal Leclaire vyrazil pouze k Morrowovi – 1:0. Pro Morrowa to byl 20. gól v sezóně.

Druhá branka padla velmi podobně jako ta první. U pravého mantinelu vybojoval puk Joel Lundqvist, přihrál jej na střed kluziště, odkud střílel Jeff Haplern. Leclair puk pouze vyrazil a než jej stačil pokrýt, prosadil se Trevor Daley a s pomocí jeho brusle se puk dostal k volnému Steveu Ottovi – 2:0.

Hosté snížili v 15. minutě, když nechali ve vlastním pásmu bruslit Žerděva, jenž svým pohybem strhl pozornost bránících hráčů a ještě našel volného Russella. Ten trefil malinkou mezeru mezi Smithovou vyrážečkou a tyčí. Pro Russella to byl první gól v NHL.

„Ve druhé třetině jsme měli možnost utkání rozhodnout, ale nepodařilo se nám to.“
Kapitán Dallasu Brenden Morrow

Kreativní Žerděv

3. Třetina

V závěrečné části existovalo na ledě pouze jedno mužstvo.

„Musíme najít způsob, jak takovýto zápas vyhrát. Hokej se hraje celých 60 minut a ne pouze 30.“
Brankář Dallasu Mike Smith

O vyrovnání se postaral v 9. minutě Andrew Murray, když dorazil střelu Jana Hejdy od modré čáry, kterou Smith vyrazil před sebe.

Vítězný gól měl na svědomí opět Kris Russell, a i tentokrát ho krásnou křižnou přihrávkou v útočném pásmu našel Žerděv – 2:3.

Definitivní podobu výsledku utkání přinesla závěrečná power play Dallasu, při které skóroval kanonýr Rick Nash. I na tomto gólu se asistencí podílel Nikolaj Žerděv.

„Dnes jsme málo bojovali a díky našim hloupým vyloučením jsme přišli o kontrolu nad zápasem.“
Trenér Dallasu Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Barch – Barnes – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *