Aktuality

Odveta se nepovedla

Vancouver – Dallas 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

První hvězda utkání Daniel Sedin právě střílí jeden ze svých dvou gólů v zápase
První hvězda utkání Daniel Sedin právě střílí jeden ze svých dvou gólů v zápase
(Autor – AP Photo/Jonathan Hayward)

Dallas Stars poprvé po osmi měsících zavítali do Vancouveru, města místních Canucks. Odvetný souboj za vyřazení z prvního kola minulého play-off se však Hvězdám nepovedl, přestože odehrály dobré utkání.

Bezgólový úvod

1. Třetina

V sestavě se od zápasu v Edmontonu urodila pouze jediná změna: útočníka Chrise Connera nahradil Krys Barch.

No a v úvodu utkání to byl právě Barch, který se postaral o vznik první velké příležitosti svého týmu. Stu Barnes se po jeho příhře dostal ze středu pásma až nebezpečně blízko soupeřově bráně, kde však ztroskotal na připraveném Robertu Luongovi.

Oba týmy se v průběhu třetiny prezentovaly svou tradiční defenzivní hrou. Hráči se do větších příležitostí takřka nedostali. Za zmínku stojí jen šance Daniela Sedina, jenž z otočky prověřil Martyho Turca.

Raymond otevírá skóre

2. Třetina

Druhé dějství se tomu prvnímu velice podobalo. Diváci v General Motors Place opět shlédli vyrovnanou bitvu, která však navíc byla okořeněna jedním gólem.

Postarali se o ní domácí v samotném závěru 8. minuty. Šťastným střelcem byl nováček Mason Raymond, který se nejprve vymanil z tísnění Barnese a Bouchera na útočné modré čáře, poté rychle sjel po levém křídle až za Turcovu bránu, kterou hbitě objel a z ostrého úhlu vystřelil. Puk se následně odrazil od paže Martyho Turca a zapadl za brankovou čáru – 1:0.

Stars měli před tímto gólem velkou příležitost dostat se do vedení jako první. Ve 2. minutě se v obrovské šanci vyskytl Mike Ribeiro. Celou akci rozjel po levém křídle kapitán Dallasu Brenden Morrow, který z levého rohu kluziště přihrával do oblasti mezikruží na připraveného Ribeira. Ten střelou z první prověřil reflexy gólmana Luonga, který střelu hbitě vyrazil lapačkou.

Roztrhává se pytel s góly

3. Třetina

Hokeje se vším všudy se fanoušci dočkali až v samotném závěru. V něm totiž padly rovnou čtyři branky.

Jako první se trefil Daniel Sedin. Na začátku 4. minuty nejprve Daniel přihrál Markusi Näslundovi, který z pravého křídla tvrdou ranou prověřil Martyho Turca. Turco sice kotouč vyrazil, jenže dallaská obrana se k němu nedokázala dostat dříve, než střelec Daniel Sedin. Ten si vzápětí postrčil puk a vsítil za záda bezmocného Turca – 2:0.

Stars tři minuty na to snížili na 2:1. Gól padl po hrubce gólmana Luonga, jenž si vyjel za bránu pro nahozený kotouč. Na stejné místo však kvapem bruslil i útočník Stars Niklas Hagman, který Luongovi značně znepříjemnil rozehrávku. Hagman v rychlém souboji u mantinelu vyhrál a puk poslal na Louiho Erikssona. Prázdná klec švédského mladíka neznervózněla a tak raději, než aby se pokoušel o nejistou střelu (Luongo se totiž velice rychle vracel), poslal kotouč volnému Jussi Jokinenovi. Ten měl již situaci jednodušší a se střelou z první uspěl.

Skóre pro Hvězdy vypadalo nadějně, avšak netrvalo dlouho, co Stars opět museli dohánět dvougólové manko. V 10. minutě se totiž texaský tým dostal do dvojnásobného oslabení (vyloučení Hagmana a Morrowa v čase 8:23, resp. 9:38), které Canucks po 17 vteřinách potrestali.

O gól se opět postaral Daniel Sedin, nejlepší střelec Vancouveru. Mattias Öhlund vyslal nebezpečnou ránu, kterou se Turcovi povedlo vyrazit, avšak Daniel Sedin se následně dostal k dorážce, na kterou byl již gólman hostí krátký – 3:1.

Dvougólovou ztrátu se Hvězdám do konce utkání smazat nepovedlo. Ve 13. minutě pouze snižovali na rozdíl jednoho gólu.

O branku se postaral finský útočník Antti Miettinen, jenž využil páté přesilovky svého týmu (vyloučení Taylora Pyatta). Brenden Morrow vyslal po příhře od Ribeira střelu z těžkého úhlu, kterou Luongo vyrazil před sebe. Jakmile Miettinen spatřil kotouč, okamžitě jej nasměroval za záda gólmana domácích – 3:2.

„Šance si vytvořily oba týmy. Oba gólmani chytali skvěle. Rozhodly přesilové hry, Canucks na ně byli lepší.“
kapitán Stars Brenden Morrow

Poznámky

  • Dallas Stars touto prohrou ukončili sérii čtyř vítězných utkání v řadě.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Halpern

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *