Aktuality

Podruhé venku a podruhé s výpraskem

Nashville – Dallas 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

David Legwand překonává Mika Smitha
David Legwand překonává Mika Smitha
(Autor – AP Photo/Frederick Breedon)

První zápas sezóny na ledě v Denveru nebyl zřejmě pro hráče Stars dostatečným studijním materiálem pro jejich zlepšení. I ve druhém zápase na ledě soupeře hned několikrát inkasovali a po zásluze si z Nashvillu neodvezli ani bod.

David Legwand posílá domácí do vedení

1. Třetina

Do braky Stars se poprvé v sezóně postavil Mike Smith a nejenže nepředvedl takový výkon, na jaký jsme u něj byli zvyklí v minulé sezóně, ale ani jeho spoluhráči v poli na tom nebyli lépe.

První vážnější situace hodná zaznamenání se udála na ledě ve třetí minutě. To se do sebe pustili Krys Barch a Jordin Tootoo. Rvačku vyprovokoval hostující Barch a měla být odvetou za loňské napadení Stephana Robidase. Hned při dalším vhazování mohli diváci sledovat další bitku, ve které si to rozdali Brad Winchester a Darcy Hordichuk.

Skóre zápasu otevřeli domácí. Martin Erat nabruslil s kotoučem do pásma, projel s ním za brankou Stars a pak před ní našel Davida Legwanda, jenž otevřel skóre zápasu.

Dallas v první třetině svého soupeře přestřílel, měl tři přesilové hry, ale žádnou nedokázal využít. Nic nebylo Hvězdám platné ani 14 vyhraných buly z celkových 17.

Nashville zvyšuje náskok

2. Třetina

Ve druhé třetině se zápas vyvíjel zcela podobně jako v té první, jen s jedním malým rozdílem. Nashville nevstřelil jednu branku, nýbrž dvě.

To běžela 6. minuta a v přesilové hře oslovil Marek Židlický Dumonta, jehož střela se zastavila až v síti – 2:0. Na trestné lavici tou dobou seděl Sergej Zubov.

O čtyři minuty poději přidal svůj druhý gól v zápase David Legwand po přihrávce Martina Erata. Dallas dostal šanci se ještě do druhé sirény vrátit do zápasu, ale hosté nevyužili ani 48 sekund trvající přesilovku 5 na 3.

Legwand kompletuje hattrick

3. Třetina

Ve třetí části hry se přecejen podařilo Dallasu skórovat. Postaral se o to ve 14. minutě v samostatném úniku Krys Barch.

Stars se v závěru zápasu pokoušeli o vyrovnání zoufalým odvoláním gólmana Mike Smitha, ale jejich troufalost potrestal gólem do prázdné branky Martin Gelinas.

V samotném závěru pak zkompletoval svůj hattrick David Legwand a uzavřel skóre zápasu na 5:1.

„Dnes jsem neobstál. Dobrý gólman musí předvést ty nejlepší zákroky v pravou chvíli a to se mi dnes nepodařilo. Brankář musí být páteř týmu a tenhle zápas přesně ukázal, že gólman může týmu zápas vyhrát nebo i prohrát.“
Mike Smith, brankář Stars

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Winchester – Ott – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *