Aktuality

Hvězdy nezvládly závěr v Columbusu

Columbus – Dallas 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)

Rick Nash právě překonal Mika Smitha, Columbus vítězí 2:1 v prodloužení
Rick Nash právě překonal Mika Smitha, Columbus vítězí 2:1 v prodloužení
(Autor – AP Photo/Terry Gilliam)

Dallas v posledním venkovním zápase letošní základní části získal bod. V Columbusu si po celý zápas držel hubené jednogólové vedení, v závěru však díky lehkovážnosti podlehl 2:1 v prodloužení.

Do prvního týmu Stars byl povolán Niklas Grossman, jenž v obraně nahradil Nolana Baumgartnera.

Stu Barnes střílí jediný gól Stars

1. Třetina

V úvodním dějství Hvězdy předváděly útočný hokej, což záhy vedlo ke gólu.

V polovině 7. minuty se hráči Stars natlačili do útočného pásma, díky velké chybě Sergeje Fjodorova.

Fjodorov za sebou zanechal volný puk, když zrovna objížděl vlastní branku. Kotouče se ale místo Bruleho ujmul blíže stojící Mike Ribeiro. Ten následně rozvinul celou akci, která vrcholila nádhernou kombinací Hagman – Ribeiro – Hagman. Finský útočník se pokusil o střelu, vynikající Fredrik Norrena však puk vyrazil. Chyba domácích hráčů ovšem dovolila rozjetému Stu Barnesovi vše dokončit – 0:1.

Za celou dobu první třetiny bylo pískáno pouze jedno vyloučení, Stars však nabídnutou přesilovku nevyužili.

Největší šanci Blue Jackets představovala tlačenice, ve které se objevil Fjodorov s Brulem. Ovšem díky skvělé práci ležícího Mattiase Norströma, který svým zákrokem zastoupil ležícího gólmana Mika Smitha, žádný gól nepadl.

Nevyužité přesilovky

2. Třetina

Stars se v prostředním dějství dostali celkem čtyřikrát do dvouminutové početní převahy (páté bylo pouze sedmivteřinové – hrálo se 4 na 4), jenže ani jednou jej nedokázali gólově využít.

Diváci v Nationwide Arena se však rozhodně nudit nemohli. Například uvolnění Nikolaje Žerděva, kdy puk po jeho střele lehce lízl tyč Smithovy brány, nebo brejk Halerpna s Morrowem, po kterém dobře zasáhl Norrena, zvedal lidi ze sedadel.

Blue Jackets přestříleli Stars ve druhé třetině 8-7.

Columbus srovnává

3. Třetina

V 8. minutě se před dallaskou brankou odehrála velmi sporná situace. Norström byl právě v držení puku u mantinelu, načež jej atakoval Chimera a o puk ho obral. Po rychlé příhře Gilberta Bruleho na Chimeru přišla střela. V nepřehledné situaci, při níž hlavní rozhodčí signalizoval neplatnost gólu, zalehl gólman hostí puk svým tělem tak, že se jeho pozice dala určit pouze pomocí videokamery v brance. Záběry skutečně daly zapravdu sudímu.

Ve 13. minutě se skvělou útočnou akcí blýskl Sergej Zubov. Ten vyvezl puk z obranného pásma do útočného a za modrou čárou jej přenechal Miku Modanovi. Zubov se v pravou chvíli uvolnil a následně dostal puk přímo před sebe. Souhra dvou zástupců kapitána vyvrcholila střelou zadáka Stars z voleje a krásným Norrenovým zákrokem.

Pár vteřin poté, v čase 13:03, Hvězdy ochutnaly hořkost fráze: nedáš – dostaneš. Ze souboje v levém rohu kluziště, mezi Jasonem Chimerou a Sergejem Zubovem, vyšel vítězně prvně jmenovaný. Rychle přihrál Manny Malhotrovi a někdejší hráč Stars se svým velkým nápřahem nemýlil – 1:1.

V závěru třetí třetiny se ještě vynikajícím zákrokem připomněl Fredrik Norrena, jenž kryl tečovanou střelu Brendena Morrowa do odkryté brány lapačkou.

„Fredrik Norrena opět zářil. Udělal pro nás více, než že jen nepouštěl góly. Jsme na něj všichni moc pyšní.“
Ken Hitchcock, hlavní trenér Columbus Blue Jackets

Prodloužení

Základní hrací doba nerozhodla a tak přišlo na řadu prodloužení. To moc dlouho netrvalo, po minutě již bylo rozhodnuto. Vítěznou střelu obstaral domácímu celku Rick Nash, který se v souboji v rohu kluziště setkal se zkušeným bekem Mattiasem Norströmem. Nash byl rychlejší a následnou kličkou dovnitř kluziště překvapil i Brendena Morrowa. Z pozice mezi kruhy vystřelil a ranou do pravého horního rohu branky nedal Smithovi žádnou šanci.

„Potřebujeme hrát zápasy se zaujetím. Jestli si hráči myslí, že celou sezónu prostě nějak odehrajou a pak budou pomýšlet na úspěch v play off, tak dělají špatně, takhle to nefunguje. Najdeme si hráče, kteří se zaujetím hrát budou. Je to taky naše jediná šance, jak v play off uspět.“
Dave Tippett

Poznámky

Poslední zápas na soupeřově půdě uzavřel konečnou bilanci venkovních zápasů základní části na 22 – 14 – 5.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Ribeiro – Nagy

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *