Aktuality

Predátory zničil rychlý start

Nashville – Dallas 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)

Brenden Morrow bojuje s Jasonem Arnottem v předbrankovém prostoru
Brenden Morrow bojuje s Jasonem Arnottem v předbrankovém prostoru
(Autor – AP Photo/John Russell)

Jestliže měl Dallas v některých minulých zápasech problémy se špatnými začátky zápasů, tentokrát bylo vše jinak. Stars začali výborně, brzy se ujali vedení a to už do konce utkání nepustili.

Dallas jede naplno

1. Třetina

Možná se dala očekávat odveta za incident, který se odehrál v minulém utkání, při kterém Tootoo způsobil Stephanu Robidasovi otřes mozku, ale nic se nestalo. A kdo zná dnešní Dallas, vůbec tím nebyl překvapen.

Stars si hleděli hokeje a vyplatilo se jim to. Už na začátku třetí minuty otevřeli hosté z Texasu skóre. Stu Barnes nacentroval před bránu, kde na hranici brankoviště tečoval puk bruslí Jeff Halpern – 0:1.

Druhý gól ve Vokounově síti na sebe nenechal dlouho čekat. V páté minutě se v pásmu usadila Modanova formace a právě její centr poslal puk z levého rohu na bránu. Tam se kotouč odrazil od brankové konstrukce do prostoru mezi kruhy přímo na hůl Jussi Jokinena, jeho pohotová střela švihem měla smrtící efekt – 0:2.

S góly nebyl v první třetině ještě ani z daleka konec a v 7. minutě se dočkali i domácí. Dallasu se nepodařilo dostat puk z pásma a Zanonovo nahození skončilo v brance překvapeného Turca – 1:2.

Povedenou první třetinu korunoval ve 14. minutě Stu Barnes, když jemně tečoval Norströmovu střelu do protipohybu Tomáše Vokouna – 1:3.

Nashville zabírá, Turco drží náskok Stars

2. Třetina

Při Barnesově gólu se domácím nepodařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma a něco podobného se přihodilo Dallasu ve 14. minutě druhé třetiny. To Zubov chtěl vyslat spoluhráče do brejku, ale ten jeho úmysl nepochopil. Naopak se na modré čáře chopil puku Hamhuis a bez přípravy vystřelil. Odražený kotouč pak bez problémů Radulov zavěsil – 2:3.

Nashville měl i další příležitosti, ale ve finální fázi buďto nenašli klid v koncovce nebo je vychytal vynikající Marty Turco.

Modano pečetí výsledek

3. Třetina

V 11. minutě vystihl chybnou rozehrávku domácích ve středním pásmu Antti Miettinen, Jokinenovu střelu z pravého křídla vyrazil Vokoun přímo k Modanovi pro něhož nebyl problém do odkryté domácí brány skórovat – 2:4.

„Věděli jsme, že nás tu nečeká žádné přátelské prostředí, ale znáte to. Právě tohle nás motivovalo.“
Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Ribeiro – Nagy
Barch – Ott – Miettinen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *