Aktuality

Smith vychytal Kachny z Anaheimu

Dallas – Anaheim 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Mike Smith zasahuje proti Samuelu Pahlssonovi při největší šanci Anaheimu v zápase
Mike Smith zasahuje proti Samuelu Pahlssonovi při největší šanci Anaheimu v zápase
(Autor – Getty Images/Ronald Martinez)

Poté, co v týdnu podepsali Stars se Smithem novou dvouletou smlouvu, postavili jej trenéři do branky a dobře udělali. Smith nepustil za svá záda jediný kotouč a vychytal důležité vítězství.

Smith drží Dallas nad vodou

1. Třetina

Zápas odstartovala bitka mezi Scottem Thorntonem a Krysem Barchem. Pro Anaheim to byla 54. bitka sezóny a 27. bitka pro Dallas.

Anaheim nastoupil na Dallas přesně tak, jak bylo zvykem v minulých vzájemných zápasech. Hned v samotném úvodu se totiž vždy ujal vedení, které pak u nepustil.

„Poslední zápasy proti Anaheimu nebyly pro Turca zrovna nejšťastnější, a tak jsme se rozhodli dát přednost Mikovi.“
Dave Tippett

Tentokrát byl ale proti Mike Smith. Ducks sice domácí přestříleli v poměru 10 – 4, ale Smith je všechny zneškodnil. Za zmínku stojí šance McDonalda, který se díky skvělému bruslení protáhl až do bezprostřední blízkosti a zejména pak tutovka Pahlssona, kterou bravurním zákrokem vytěsnil gólman Dallasu mimo branku.

A poněvadž si podobně vedl na straně druhé chytající Jean Sebastien Giguere při střelách Lundqvista, Bouchera a Sydora, rozešly se oba týmy po první třetině bezbrankovým smírem.

Gólmani dominují

2. Třetina

Největší příležitost Stars přišla v samém závěru druhého dějství, Modano vlétl do třetiny tak, jak to umí snad jen on, a předal puk najíždějícímu Trevoru Daleymu. Jeho klička do backhandu ale skončila v Giguerově lapačce.

Jokinen skóruje

3. Třetina

Anaheim si vypracovával šance i v závěrečné části. Ve 4. minutě měl možnost zblízka skórovat Travis Moen po skvělé příhře Roba Niedermeyera, ale Smith byl opět proti.

Krátce po této šanci si Moen vysloužil menší trest a v následné přesilovce přišel rozhodující moment celého zápasu. Sergej Zubov vyslal na zteč kolmou přihrávkou Jussiho Jokinena, jehož typická klička skončila gólem v Giguerově brance.

Díky signalizovanému vyloučení pokračovala přesilovka Stars i nadále, ale na ledě to tak nevypadalo. Zejména Todd Marchant se ve vlastním oslabení doslova překonával, jenže puk za Smithova záda nedostal ani on.

V 9. minutě byl vyloučen Sergej Zubov, ale i přesilovkovou střelu a dorážku Andy McDonalda z bezprostřední blízkosti Smith zlikvidoval.

Dvě a půl minuty před koncem byl vyloučen Rob Niedermayer a minutu po něm i Eric Lindros. Anaheim tak poslední půl minuty dohrával přesilovku 5 na 4, umocněnou o odvolaného Giguera. Mike Smith ale puk za svá záda nepustil a Dallas vyhrál důležitý zápas o dva cenné body 1:0.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Barch – Ribeiro – Lindros

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *