Aktuality

Další výprask od Anaheimu

Anaheim – Dallas 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Niklas Hagman a dvojnásobný střelec Andy McDonald bojují u hrazení
Niklas Hagman a dvojnásobný střelec Andy McDonald bojují u hrazení
(Autor – AP Photo/Ric Francis)

Právě probíhající čtyřzápasové turné po soupeřových kluzištích má být tím pravým měřítkem současných kvalit Dallasu. Dvakrát se totiž představí v San Jose a jednou v St. Louis. První zápasem tripu ale bylo utkání v Anaheimu, jenž se Stars ani trochu nepovedlo.

Dallas se s divizním lídrem střetl v letošní sezóně počtvrté a vyjma prvního utkání, které Dallas vyhrál na penalty, vždy dominoval Anaheim a ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Anaheim lehce vede 2:0

1. Třetina

Dallas totiž do zápasu vstoupil mírně řečeno vlažně. Do branky Anaheimu se postavil nerozchytaný Giguere, v základní sestavě nastoupil díky nataženým tříslům naposledy 26. prosince, ale Stars ho vůbec nezaměstnali. Vyslali na něj pouhých pět střel, kdežto Turco čelil hned třinácti pokusům.

„Dobrý start nám přišel vhod. Bylo to důležité pro tým, ale i pro mě. V první třetině jsem se necítil nijak dobře a měl jsem těžké nohy.“
Jean Sebastien Giguere

A první kotouč skončil za jeho zády v 10. minutě. Do pásma se dostal po levé straně Andy McDonald a lehkou střelou Turca zaskočil, tomu kotouč propadl mezi rukou a tělem a skončil v síti – 1:0.

Neuplynulo ani třicet sekund a Anaheim skóroval podruhé. Rick Jackman střílel od modré, Turco jeho střelu vyrazil. Zubov prohrál souboj o puk s Marchantem a špatně strážený Penner poslal kotouč do sítě – 2:0.

V 16. minutě mohlo být vedení domácích ještě výraznější, ale v přesilové hře poslal ve stoprocentní pozici Chris Kunitz kotouč pouze do Turcovy rukavice.

Platonická převaha Dallasu

2. Třetina

Ve druhé třetině se Dallas rapidně zlepšil a možná by se dalo i říci, že mu prostřední část zápasu patřila. To by ale museli hráči vstřelit alespoň nějakou branku.

„Ve druhé třetině jsme začali hrát naplno, ale to proti takovému týmu, jakým Anaheim letos je, zkrátka nestačí.“
Dave Tippett

Stars přestříleli Ducks v poměru 14:8. A výsledek? Jedna velká nula.

Lehtinen pouze snižuje

3. Třetina

I v závěrečné části Dallas pokračoval v dobrém výkonu a korunoval ho prvním gólem v zápase. V přesilové hře uháněl na Giguera Jere Lehtinen a Francois Beauchemin při snaze Lehtinenovi zabránit, upustil hůl.

Následovalo trestné střílení, které Lehtinen elegantně proměnil. Naznačil střelu forehandem, načež si stáhl kotouč na backhand a krásně zavěsil – 2:1.

Radost nevydržela Dallasu dlouho, přesněji necelé dvě minuty. Na konci té desáté totiž McDonald podruhé překonal Turca a podruhé velmi lacino. Tentokrát si nabruslil do pásma z pravé strany a střelou přes obránce zvýšil na 3:1.

„Určitě jsem mohl mít obě McDonaldovy střely, o tom není žádná pochybnost.“
Marty Turco

Za další minutu kapitulovalo i do té doby bezchybné oslabení Dallasu. Teemu Selänne poslal po rychlé otočce puk pod Turcovým tělem do sítě počtvrté – 4:1.

Ze čtyřech zápasů s divizním lídrem tak Dallas vyšel potřetí s ostudou. V posledních třech vzájemných zápasech vstřelili Stars tři branky a Turco jich třináct inkasoval. Inu přesně takový je letos rozdíl mezi Dallasem a Anaheimem. Propastný.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Štefan – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *