Aktuality

Ducks potvrdili výsadní postavení

Anaheim – Dallas 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Corey Perry bojuje před brankou Dallasu
Corey Perry bojuje před brankou Dallasu
(Autor – AP Photo/Chris Carlson)

Po vyrovnaném zápase s Los Angeles na Stars čekal další souboj s divizním rivalem. Dnes to byl vedoucí Anaheim, který hostující Hvězdy zničil poměrem 4:1.

Do zápasu kromě Steve Otta, Mika Modana nenastoupil i Jere Lehtinen léčící se z chřipky.

Dvě branky na uvítanou

1. Třetina

Vstup do zápasu se Dallasu nepovedl. Ve 2. minutě byl za zdržování vyloučen Trevor Daley. Stars přesilovku přečkali, avšak 13 vteřin po návratu Daleyho, v čase 3:22, se tvrdou ranou od modré prosadil nejproduktivnější obránce NHL, Chris Pronger – 1:0. Turco měl v zorném poli několik těl a tak na prudkou střelu nestačil zareagovat.

Neuběhly ani tři minuty a už se semlela první šarvátka. To se do sebe zakousla čísla 45 a 77 – Shawn Thornton a Matthew Barnaby.

Ve 12. minutě zápasu rozehrál nenápadně se rozvíjející akci Joe Dipenta, když ze středu obranného pásma našel Kunitze, který se řítil po levém křídle. Když se dostal do obranného pásma Texaských, našel vynikajícím pasem nikým nehlídaného Coreye Perryho a ten po pohotovém zpracování vstřelil, i když s možnou tečí Modrého hokejky, druhou branku svého mužstva.

Hvězdy toho v první třetině moc neuhrály, byla to jejich zřejmě nejhorší třetina v celém zápase. Ale i přesto se jim podařilo vstřelit gól, který se bohužel stal jediným.

Branka padla v 15. minutě, když vpravo, na modré čáře stojící Robidas přihrál na levou stranu kluziště Jaroslavu Modrému. Ten po zhodnocení celé situace vyslal lehkou střelu, kterou ještě před Giguerovou brankou stačil tečovat Stu Barnes – 2:1.

Corey Perry zatlouká další hřebíček

2. Třetina

Hráčům Ducks se hned od počátku třetiny podařilo navázat na výkony z předchozí dvacetiminutovky. Osm vteřin po úvodním vhazování se centr Ryan Getzlaf prodral až před branku, kde úchvatnou nahrávkou našel střelce druhého gólu Coreye Perryho, ovšem jeho střelu Turco famózně kryl. Po následném vyhraném vhazování v pravém kruhu, se tentýž hráč, po efektní otočce strefil přímo do pravého horního rohu Turcovy brány – 3:1.

Zápas po třetím gólu domácích upadl do šedého průměru. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší tlak před soupeřovou bránou.

Za zmínku stojí pouze akce Niklase Hagmana, který se po Modrého přihrávce přes celé hřiště dostal do nadějného brejku, který ale naneštěstí zastavil Giguere.

Ducks byli od svého třetího vstřeleného gólu více stáhlí ve svém obranném pásmu a tak se od 12. minuty začal více prosazovat Dallas.

V průběhu přesilové hry ze 14. minuty všem fanouškům Stars nepříjemně zatrnulo. Z pravého křídla rozehrávající Zubov byl hrubým faulem atakován Samuelem Pahlssonem. Zubov velice ostře narazil obličejem na plexisklo a na několik chvil zůstal klečet. Naštěstí to ale nebylo nic vážného a tak se po drobném ošetření zapojil do hry.

Zbylou minutu a půl ze hry v početní převaze, se Stars usadili v útočném pásmu, ale jak už bývá zvykem, nic gólového z toho nebylo.

Naopak Anaheim, mužstvo s druhou nejlepší přesilovou hrou v lize, si připsal svůj čtvrtý zářez poté, když se nedovoleným zákrokem provinil Antti Miettinen. Ducks se podobně jako před okamžikem Dallas naskládal do útočného pásma, ale narozdíl od něj dokázal z tlaku vytěžit branku. Přesněji Scott Niedermayer, který stál nikým nehlídaný, na pravém okraji levého kruhu – 4:1.

Druhá třetina byla narozdíl od té první více vyrovnanější. Obě mužstva v ní vyslala 11 střel, přesto Anaheim odskočil o další dva góly.

Sílicí nervozita Hvězd

3. Třetina

Po přestávce se v dallasské bráně vystřídali brankáři. Marty Turca nahradil mladík Mike Smith. Trenér Tippett mu dal důvěru i přesto, že v minulých zápasech nepodal zrovna přesvědčivý výkon.

V průběhu poslední třetiny šlo na hráčích Dallasu poznat, že jsou s výsledkem nespokojení. Ale místo očekávané útočné síly, to projevovali spíš svou agresivitou. V 7. minutě zjevně rozčilený Scott Niedermayer fauloval Stua Barnese, jenž tak zničil probíhající přesilovku Anaheimu, za faul Philippa Bouchera. Poté když se Boucher vrátil z trestné lavice, hráli Stars zkrácenou, bezmála minutovou přesilovou hru 5 na 4, ve které ale nedokázali ani jednou nebezpečně vystřelit.

V 10. minutě se Corey Perry, první hvězda utkání, dostával po levém křídle do brejku a z ostrého úhlu vypálil na Smitha. Ten střelu s přehledem chytil, ale celá akce měla ještě dohru.

Perry stíněný Barnabym se po střele dostal v plné rychlosti za bránu, kde ho právě Barnaby přišťouchl na hrazení. To se samozřejmě nelíbilo celé pětce hráčů Ducks a tak se všichni kromě gólmanů nashromáždili za branku Stars, za kterou se to ihned zvrhlo v šarvátku. Rozhodčí měli s uklidněním hráčů nemalé problémy.

V posledních minutách zápasu se hokejisté z Texasu snažili něco udělat se smutným rozdílem tří branek, ale ani po pár šancích se na skóre už nic nezměnilo. Tlak nebyl soustavný a tak se k možnosti navýšení skóre dostali i Ducks. Spolehlivě zaskakující Mike Smith ale jejich příležitosti zlikvidoval.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *