Aktuality

Denis Savard vyhrál hned první zápas v NHL

Chicago – Dallas 2:1 (0:1, 0:0,2:0)

Denis Savard uděluje pokyny svým hráčům
Denis Savard uděluje pokyny svým hráčům
(Autor – AP Photo/Nam Y. Huh)

Denis Savard, bývalý vynikající hráč Chicaga stál poprvé na střídačce jako trenér v NHL a hned svůj tým dovedl k vítězství.

Jere Lehtinen překonává Chabibulina

1. Třetina

Na konci druhé minuty neproměnil Stu Barnes přihrávku Loui Erikssona a jakoby předznamenal další vývoj utkání.

V 6. minutě vyrazil Chabibulin puk po Robidasově střele při přesilové hře přímo k Miettinenovi, jeho rychlý pokus ale Chabibulin vykryl vyrážečkou. Po uplynutí jak jinak než nevyužité přesilovky se poprvé na ledě objevil Mike Modano. Při rozbruslení totiž podklouzl a narazil se o mantinel.

Necelé dvě minuty před koncem třetiny vybojoval Lehtinen puk ve středním pásmu, Eriksson je zatáhl do pásma a našel před brankou najíždějícího Lehtinena, jež tečí poslal puk do sítě -. 0:1.

Hagman a Miettinen nastřelili tyč

2. Třetina

Na konci 11. minuty se k volnému Hagmanovi dostal puk, ale první pokus z bezprostřední blízkosti poslal do tyče a druhý do připravené Chabibulinovy lapačky.

V 16. minutě si po Jokinenově střele počínal podobně Miettinen, i on ve velmi dobré pozici, možná v ještě lepší než Hagman, poslal puk do tyče.

Senzační obrat Chicaga

3. Třetina

Ve třetí části, konkrétně v její šesté minutě napodobil hostující střelce Radim Vrbata, když nedokázal dopravit puk do zcela odkryté klece.

Ve 12. minutě domácí vyrovnali. Střelu Duncana Keitha tečoval Toni Salmelainen – 1:1.

V 19. minutě si slabší chvilku vybral bývalý kapitán Mike Modano. Na útočné modré ztratil puk. Domácí Tuomo Ruutu ujel do brejku, na jehož konci poslal Turcovi kotouč mezi nohy – 2:1.

Chicago si už vítězství vzít nenechalo a tak nový trenér Denis Savard vyhrál hned první zápas jako trenér v NHL.

„Šli jsme do třetí třetiny s vedením. Chtěli jsme najít způsob jak vyhrát a namísto toho jsme našli způsob jak prohrát.“
Marty Turco

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *